X

După TSUNAMI-ul devastator, Indonezia cere AJUTOR umanitar internațional

Indonezia a solicitat, luni, ajutor umanitar international in contextul eforturilor tot mai disperate de cautare si salvare a victimelor seismului de 7,5 grade care a afectat insula Sulawesi si a provocat un tsunami, cauzand cel putin 1.200 de decese.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii indonezieni avertizeaza ca numarul persoanelor decedate ar putea sa creasca, vicepresedintele Jusuf Kalla afirmand ca ar putea fi “mii” de morti, informeaza Dpa. 

Presedintele indonezian Joko Widodo a autorizat acceptarea de “ajutor international” pentru situatii de urgenta, a declarat Thomas Lembong, seful Comisiei de Coordonare a Investitiilor Nationale.

Uniunea Europeana a transmis ca a alocat o transa initiala de 1,5 milioane de euro ca ajutor umanitar de urgenta, iar Statele Unite au anuntat ca sunt pregatite sa participe la eforturile de salvare.

Nugroho Budi Wiryanto, un oficial de rang inalt din cadrul agentiei indoneziene pentru cautare si salvare in caz de dezastre, a declarat ca lipsa utilajelor grele afecteaza eforturile de gasire a victimelor.

Un centru comercial din orasul Palu, capitala provinciei Sulawesi centrala, a fost partial distrus de seism si tsunami. Echipele de salvare continua sa caute cu disperare supravietuitori, insa sansele de a gasi pe cineva in viata sunt tot mai mici dupa trei zile de la seism.

Echipele de salvare au descoperit recent doi supravietuitori sub daramaturi dupa prabusirea unui hotel de sapte etaje din Palu. Se crede ca mai multi atleti, inclusiv doi cetateni sud-coreeni, s-ar putea afla prinsi in runiele hotelului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button