X

Hotărâre a Curtii de Apel din SUA: Poti fi „prea inteligent” pentru a fi polițist / Departamentul de Poliție descalifică pe oricine are IQ-ul “prea mare”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Hotărâre Curtea de Apel în S. U.A: poți fi „prea inteligent” pentru a fi polițist. Departamentul de Poliție descalifică pe oricine are IQ-ul “prea mare”

De Melissa Melton

O persoană poate fi “prea inteligentă” pentru a fi polițist în America?

O decizie a Curții Federale din 2000 sugerează că, de fapt, poate fi.

Robert Jordan, un absolvent de colegiu în vârstă de 49 de ani,  a înregistrat un scor de 30 de puncte la un test de inteligență pe care l-a dat, făcând parte din procedura de aplicare la funcția de ofițer de poliție în orașul New London, Connecticut. Scorul însemna că Jordan avea IQ-ul 125.

Scorul mediu pentru ofițerii de poliție era 21-22, sau unul de 104. New London intervieva doar candidații care au scor între 20 și 27.

Jordan a dat în judecată orașul acuzând discriminare, dar a doua Curte de Apel din New York a decis că nu a fost discriminare. “De ce?” ați putea întreba. Deoarece Departamentul de Poliție New London aplică același standard tuturor celor care au aplicat pentru funcția de polițist acolo.

Și teoria din spatele ei?

“Cei care au avut un scor prea mare s-ar putea plictisi cu munca de polițist și ar putea putea pleca prea devreme după ce au trecut printr-un proces costisitor de instruire,” a raportat atunci ABC News.

Admițând totuși faptul de bază că o asemenea politică ar putea fi “imprudentă”, Curtea a considerat-o ca fiind un “temei rațional” deoarece a fost pusă în aplicare pentru a reduce fluctuația polțiștilor.

Departamentul de Poliție a continuat să descalifice automat pe oricine avea IQ-ul “prea mare”. Jordan a mers mai departe și a ajuns în schimb gardian în închisoare.

Și iată.

Luând în considerare brutalitatea poliției și împușcăturile în care sunt implicați polițiștii la știri zilele acestea, iată o întrebare retorică pentru voi: cât de mult respectă Constituția această practică de angajare pentru polițiști sau utilizați discreția corespunzătoare în timp ce “protejați și serviți” America?

Oare acest instantaneu din trecut explică măcar parțial cum am ajuns unde am ajuns ca națiune astăzi- un stat politist totalitar? Uau, și Pentagonul le-a dat acestor indivizi tancuri direct pe câmpurile de luptă din Orientul Mijlociu pentru a le conduce și pe străzile din America.

Sondajele de opinie publică recente, apropo, arată că încrederea în poliție este destul de scăzută: 65% cred că departamentele noastre de poliție nu-și fac treaba bine, păstrând ofițerii responsabili pentru abateri.

Agențiile locale ale Americii de aplicare a legii – care sunt mai multe de 18.000 – mai multe decât în orice altă țară din lume – nu prea încurajează geniile să aplice pentru a deveni ofițeri aici; de fapt, geniile nu au nicio șansă nici dacă ar vrea (care anume, cred că dacă sunt genii, probabil că nu ar vrea).

Melissa Melton este scriitor, cercetător și analist pentru The Daily Sheeple, unde a apărut prima dată acest articol, și co-fondator al Truthsteam Media împreună cu Aaron Dykes, un site care oferă telepromter gratuit, analize spontane ale Matrix-ului în care trăim. Melissa este, de asemenea, co-fondator al Nutritional Anarchy, împreună cu Daisy Luther al The Organic Prepper, un site axat pe rezistența prin auto-suficiența alimentară. Treziți turma!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button