X

Amenzi și pușcărie pentru cei care protestează împotriva lui Ciucă și Ciolacu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul de lege inițiat de „liberalii” Nicolae Ciucă și Lucian Bode prin care cei care protestează riscă să fie amendați sau să fie arestați a fost adoptată miercuri, 17 mai, de către Camera Deputaților, for decizional.  Prin această lege, regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România – practic, niciun român nemulțumit de prestația Guvernului nu va mai putea să-și exprime nemulțumirea în stradă.

Deputatul AUR Dan Tanasă a calificat acest proiect de lege drept „antidemocratic și anticonstituțional”, care vizează reducerea la tăcere a celor care ar îndrăzni să se opună într-un fel și să tulbure liniștea publică cu proteste față de această guvernare. Coaliția PSD-PNL-UDRM își propune astfel se elimine orice urmă de opoziție – atât la nivelul cetățenilor, cât și la nivel parlamentar. USL 2.0 vrea să închidă gura partidelor din opoziție, o dovadă grăitoare fiind sancționare a șase deputați (cinci de la AUR și unul neafiliat) pentru că s-au opus adoptării proiectelor de lege anti-naționale.

„Este pentru prima oară în 33 de ani când parlamentarii puterii hotărăsc cu majoritate să taie indemnizațiile parlamentarilor poziției și să le refuze dreptul de a mai vorbi în Camera Deputaților de la microfon. Ideea de a reduce la tăcere și de a confisca dreptul deputaților opoziției de a vorbi la microfonul camerei este incompatibilă cu valorile europene și Consiliul Europei.  Așa ceva nu există nicăieri în niciun stat modern, care se pretinde a fi un stat democratic, pentru că aici nu este vorba despre AUR, aici este vorba despre dreptul deputaților opoziției de a face opoziție și de a protesta”, a mai spus Tanasă.

Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România

La rândul său, George Simion a criticat dur adoptarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal care prevede mărirea pedepsei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. El a spus că ar fi trebuit sancționați toți parlamentarii care au votat pentru legea Barnevernet și pentru orice alt proiect de lege antinațional.

„Dictatură. Legea Ciucă, respinsă pe 2 mai la Senat, care are prevederi legate de tulburarea liniștii publice și pe care foarte multe organizații nonguvernamentale au cerut ca parlamentarii să o respingă, a fost adoptată în Comisia juridică votată pe repede înainte de Camera Deputaților.

Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România. De aceea, colegii mei au fost sancționați, a fost o formă de răzbunare a actualei coaliții, a actualei conduceri a Camerei Deputaților împotriva deputatului neafiliat Dumitru Coarnă și deputatului Ciprian Titi Stoica, care nu au participat la acele evenimente. Este o formă de a-ți penaliza adversarii politici fără precedent. Aici, în Palatul Parlamentului, nu ne interesează în vreun fel de tăierea indemnizațiilor, ci ne interesează este că se pune pumnul în gură opoziției parlamentare, se limitează la 10 secunde în trei luni luările de cuvânt.

Opoziția noastră puternică față de votarea pe repede înainte a legilor anti-naționale de săptămâna trecută. Cred că trebuiau în primul și în primul rând sancționați cei care au votat pe WhatsApp acele legi. În ciuda minciunilor aruncate de reprezentanții PSD, legea PLx 145, în Comisia de Sănătate, s-a votat pe WhatsApp. Am pus la dispoziție toate probele. Ba mai mult, s-a încălcat cutuma parlamentară, aici făcându-se anunțul că Legea PLX 145 a fost pusă la dispoziția Secretariatului General”, a mai spus Simion, care a subliniat că AUR va abroga acest proiect de lege în 2024.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nimeni nu protestează împotriva lor ca persoane fizice. Oamenii sunt nemulțumiți de unele dintre faptele lor. Cu puțin spirit autocritic, își pot da seama că faptele lor nu pot fi întotdeauna aprobate de către popor. Îi invităm să fie români adevărați și să facă fapte vrednice de cinstire. Și atunci nu va mai critica nimeni faptele lor. Punerea pumnului în gură pentru ca românii să accepte și ceea ce nu este de acceptat presupune o încăpățânare de a face ce vor fără a fi trași la răspundere. Oare aleșii noștri sunt scutiți de a da răspunsuri pentru faptele lor?

  2. Bestiile astea s-au urcat cu bocancii peste Constitutie si peste drepturile fundamentale ale romanilor, instaurand o dictatura totala! Cum protestele romanilor se vor inmulti, pt ca romanii au extrem de multe motive de furie, frustrare si nemultumire legate de clasa politico-securista damboviteana, orice arestari abuzive si total antidemocratice si neconstitutionale, pot constitui scanteia declansarii Revolutiei nationale, caz in care situatia se va schimba radical in defavoarea bestiilor autohtone!

  3. MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: TREBUIE SĂ-ȚI FACI TIMP!

    Trebuie să-ți faci timp, ca să-L cunoşti tu însuţi pe Hristos, să înveţi să comunici cu El şi după aceea să-l înveţi şi pe copilul tău, să-i vorbeşti de Biserică, de slujbe, de Dumnezeiasca Liturghie, de toată taina mântuirii în Hristos. Da, trebuie să-ți faci puţin timp. Nu spun să-ţi faci atâta timp cât îşi făceau sfinţii şi asceţii. De exemplu, Sfântul Arsenie: acesta din momentul în care soarele apunea până când răsărea din nou, de la apus la răsărit, şapte – opt ore întregi stătea drept, ţinea o batistă, plângea fără încetare şi se ruga la Hristos. Unde sunt astăzi oamenii rugăciunii? În toată Elada să cauţi, nu vei găsi. Poate doar în vreo peşteră din Sfântul Munte; acolo va fi vreun sufleţel sfânt care să stea toată noaptea, ca o lumânare aprinsă, să se roage şi să implore. Acum pentru alte lucruri își fac timp oamenii. Îmi spunea un poliţist: Treziţi-vă voi, predicatorii, lumea se pierde; de la apusul soarelui până la orele dimineţii doamne şi domnişoare joacă cărţi şi apoi se întorc acasă cu taxiul. Ore întregi pentru jocuri de cărţi, pentru fotbal, pentru chefuri păcătoase.

    Iată de ce Hristos rămâne necunoscut. Dacă vrei să-L cunoşti pe Hristos, nu-ţi spun să faci ceea ce au făcut Sfântul Arsenie şi Sfântul Antonie. Ştiu că ai serviciu, eşti gospodină, eşti funcționar, eşti om de ştiinţă, eşti elev. Dar, din douăzeci şi patru de ore câte are o zi, economiseşte trei sferturi: un sfert ca să te rogi şi să vorbeşti cu Dumnezeu, un sfert ca să studiezi Sfânta Scriptură şi să-ţi vorbească Dumnezeu şi un sfert ca să vorbeşti tu altora despre Dumnezeu aşa cum a făcut samarineanca consătenilor ei.

    ***Într-o predică a sa spunea: „Eu voi pleca. Unde voi merge? Oriunde aş merge, dacă voi vedea că Ortodoxia este în primejdie, voi face revoluţie, voi trage alarma. Nu voi lăsa Biserica lui Hristos nici ateilor, nici masonilor, nici ecumeniştilor…”.
    „Mă rog ca Dumnezeu să vă deschidă inimile şi urechile, ca să ascultați cuvântul lui Dumnezeu şi să vă luptaţi pentru tot ce e mare şi înalt. Nu inimi reci. Limba voastră să fie chitară, trâmbiţă, sabie de foc, ca să-L predicăm pe Hristos, pentru că El este şi El a rămas singura nădejde a lumii. Lui fie slava şi stăpânirea în veci. Amin.”

    (fragment din Predica la prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, din cartea „Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 104 ani”, volumul 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button