X

Proteste uriașe pro-viață în Guatemala pentru a forța eliminarea legalizării avortului

Protestând în susținerea vieții și familiei.

Proteste uriașe pro-viață în Guatemala pentru a forța eliminarea legalizării avortului

20.000 de oameni au ieșit pe străzi pentru a învinge clauza de avort

Luna trecută, demonstranții pro-viață au sărbătorit când un proiect de lege care legaliza avortul  fost respinș de Senatul Argentinei. Cu toate acestea, în Guatemala, nici măcar nu s-a votat, deoarece presiunea majorității pro-viața a forțat grupurile de femei să renunțe la o clauză care să legalizeze avortul în anumite circumstanțe.

Un proiect de lege sponsorizat de partidul de opoziție de stânga Convergencia a inclus o clauză care ar permite fetelor minore care au fost victime ale abuzului sexual să avorteze în primele 12 săptămâni.

Apărarea vieții umane

Guatemala permite doar avortul atunci când viața mamei este în pericol și s-a opus ferm măsurilor de a impune avortul pe scară largă. Anul trecut, militarii au blocat o navă olandeză care  distribuia pilule de avort ilegale, declarând că ar apăra „viața umană și legile țării noastre”.

Duminică, 20.000 de persoane, susținute de bisericile catolice și evanghelice, au ieșit pe străzi în semn de protest față de proiectul de lege și în sprijinul vieții și al familiei. Această opoziție feroce a forțat activiștii să se retragă grabnic, ceea ce a dus la decizia lor de a elimina ieri clauza.

Paula Barrios de la Femeile care transformă lumea (un proiect al Fondului ONU pentru Populație, care a fost cunoscut pentru a sprijini avortul coercitiv și sterilizarea involuntară ), a declarat pentru AFP că „nu suntem pregătiți să vorbim despre” avortul din Guatemala „.

Lupta peste America Latină

Fără clauza de avort, proiectul de lege, care urmărește să ofere sprijin social și educațional fetelor care rămân însărcinate, este probabil să fie adoptat de Parlament. De asemenea, pentru a fi dezbătut există un proiect de lege care, precum și legile de întărire a avorturilor, interzice căsătoriile între persoane de același sex și definește familia ca fiind limitată la un tată, mamă și copii.

Lupta împotriva dreptului la viață pentru cei nenăscuți continuă în America Latină, cu propuneri în curs de desfășurare pentru liberalizarea avortului în Chile și Brazilia, însă victoria din Guatemala și victoria recentă din Argentina arată că un efort unit de pro-viață suficient să susțină drepturile celor nenăscuți.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
AvortExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.