X

Proteste uriașe pro-viață în Guatemala pentru a forța eliminarea legalizării avortului

de null
Protestând în susținerea vieții și familiei. 

Proteste uriașe pro-viață în Guatemala pentru a forța eliminarea legalizării avortului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

20.000 de oameni au ieșit pe străzi pentru a învinge clauza de avort

Luna trecută, demonstranții pro-viață au sărbătorit când un proiect de lege care legaliza avortul  fost respinș de Senatul Argentinei. Cu toate acestea, în Guatemala, nici măcar nu s-a votat, deoarece presiunea majorității pro-viața a forțat grupurile de femei să renunțe la o clauză care să legalizeze avortul în anumite circumstanțe.

Un proiect de lege sponsorizat de partidul de opoziție de stânga Convergencia a inclus o clauză care ar permite fetelor minore care au fost victime ale abuzului sexual să avorteze în primele 12 săptămâni.

Apărarea vieții umane

Guatemala permite doar avortul atunci când viața mamei este în pericol și s-a opus ferm măsurilor de a impune avortul pe scară largă. Anul trecut, militarii au blocat o navă olandeză care  distribuia pilule de avort ilegale, declarând că ar apăra “viața umană și legile țării noastre”.

Duminică, 20.000 de persoane, susținute de bisericile catolice și evanghelice, au ieșit pe străzi în semn de protest față de proiectul de lege și în sprijinul vieții și al familiei. Această opoziție feroce a forțat activiștii să se retragă grabnic, ceea ce a dus la decizia lor de a elimina ieri clauza.

Paula Barrios de la Femeile care transformă lumea (un proiect al Fondului ONU pentru Populație, care a fost cunoscut pentru a sprijini avortul coercitiv și sterilizarea involuntară ), a declarat pentru AFP că “nu suntem pregătiți să vorbim despre” avortul din Guatemala “.

Lupta peste America Latină

Fără clauza de avort, proiectul de lege, care urmărește să ofere sprijin social și educațional fetelor care rămân însărcinate, este probabil să fie adoptat de Parlament. De asemenea, pentru a fi dezbătut există un proiect de lege care, precum și legile de întărire a avorturilor, interzice căsătoriile între persoane de același sex și definește familia ca fiind limitată la un tată, mamă și copii.

Lupta împotriva dreptului la viață pentru cei nenăscuți continuă în America Latină, cu propuneri în curs de desfășurare pentru liberalizarea avortului în Chile și Brazilia, însă victoria din Guatemala și victoria recentă din Argentina arată că un efort unit de pro-viață suficient să susțină drepturile celor nenăscuți.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button