X

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov: Exista riscul unui conflict militar între Rusia și SUA!

de null

Lavrov: Exista riscul unui conflict militar intre Rusia si SUA!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Confruntarea si starea de tensiune din relatiile dintre Moscova si Washington se intensifica.  Mai mult, creste riscul unui conflict militar intre cele doua state, este de parere ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov. 

“Daca luam in calcul nivelul de incordare la care a ajuns discursul politic, ce iese dincolo de cadrul a ceea ce pana de curand era considerata politete diplomatica, atunci da, confruntarea si starea de tensiune se intensifica”, a spus seful diplomatiei de la Moscova intr-o emisiune de televiziune.

Potrivit spuselor sale, Moscova adopta masuri de raspuns la “retorica rusofoba” a reprezentantilor Washingtonului.

“Reactionam deja, reactionam punctual. In primul rand in privinta personajelor care se ocupa de retorica rusofoba si de actiuni rusofobe”, a explicat Lavrov, subliniind ca reactiile, oricat de dure ar fi ele, nu sunt singura metoda.

“Andrei Gromyko, fostul mare ministru de externe al Rusiei, a declarat, la un moment dat, ca zece ani de negocieri sunt mai bune decat o zi de razboi. Si a avut dreptate. In orice caz, asa cred eu”, a continuat actualul titular al portofoliului.

In acelasi timp insa, el a recunoscut ca intre Rusia si SUA apare chiar si riscul unei confruntari militare, care sporeste in special din cauza politicii promovata de SUA in chestiunea ucraineana, prin sustinerea regimului de la Kiev prin oferirea de armament, prin trimirea de intructori militari.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Lavrov transmite UE si SUA ca a trecut vremea cand puteau impune acorduri Rusiei si ca desfasurarea scuturilor antiracheta langa granitele Rusiei este contraproductiva.

    “There will be no more business as usual after they attempted to impose agreements on us respecting the interests of either the European Union or the US in the first place, trying to convince us that they will not damage our interests,” he said. “That’s over now.”
    “Now we see the counterproductive and dangerous policy in relations with Russia, including the build-up of NATO’s military potential near our borders and the creation of global European and Asian segments of a global US missile defense”.
    https://www.rt.com/news/330139-lavrov-global-policy-russia/

    Daca ne fac scrum rusii, inainte sa fim cipuiti, ajungem in iad sau in rai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE