X

CATALONIA. Se vrea un NOU referendum al cărui rezultat să fie OBLIGATORIU

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un sondaj de opinie arăta că ponderea alegătorilor care doresc independenţa este cu circa două puncte procentuale mai mare decât a celor care sunt împotrivă. 

Liderul catalan Quim Torra a relansat marţi campania pentru obţinerea independenţei faţă de Spania, relatează Reuters. Premierul provinciei spaniole Catalonia a cerut guvernului de la Madrid să accepte un referendum privind secesiunea şi totodată a respins ideea unui vot care să poată asigura doar o autonomie sporită.

În cadrul unei conferinţe, Torra a prezentat marţi seara paşii către independenţă. El a fost ales în urmă cu cinci luni ca succesor al lui Carles Puigdemont, care s-a refugiat anul trecut în Belgia, după ce guvernul spaniol l-a destituit ca urmare a organizării unui referendum neautorizat de la centru şi a proclamării independenţei.

Între timp, şi premierul de atunci al Spaniei, Mariano Rajoy, a fost înlocuit, iar succesorul său, Pedro Sanchez, are o atitudine mai puţin dură faţă de autorităţile regionale de la Barcelona. El a propus un referendum pentru autonomie sporită şi s-a opus unei noi consultări a electoratului pe tema independenţei.

Quim Torra a apreciat că ideea lui Sanchez este “interesantă”, însă a cerut repetarea votului din 1 octombrie 2017, de data aceasta în cadrul unui referendum privind independenţa aprobat de statul spaniol şi recunoscut internaţional, al cărui rezultat să fie obligatoriu. El s-a declarat deschis negocierii mai multor probleme, cum ar fi situaţia politicienilor separatişti închişi sub acuzaţia de rebeliune, din cauză că au participat la organizarea referendumului considerat ilegal.

Procesul acestora ar putea începe în octombrie, iar Torra a susţinut că nu va accepta nicio sentinţă în afară de achitarea integrală.

În iulie, un sondaj de opinie arăta că ponderea alegătorilor din Catalonia care doresc independenţa este cu circa două puncte procentuale mai mare decât a celor care sunt împotrivă. La alegerile regionale din decembrie anul trecut, un partid anti-secesiune obţinuse cele mai multe voturi. AGERPRES

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Freamata de placere migratorii de la N-V, au sa necheze ca si acceptatii din cele trei judete merita acelasi tratament! Cand or zbura porcii sau caii daca tot vorbim de mongoli oaspeti care nu vor a se integra intr-o tara Ortodoxa,in nici o tara sincer! Autonomi de cand au parasit placenta in astia!

    1. Rumanii maghiarizati nu sint magyar, nici mongoli – nu au nici o baza de “despartire”.
      Mai degraba si CORECT ar fi ca romanii din jurul Tarii sa ceara unirea cu Tara.
      Catalunii au fost tara diferita, cu istorie, limba, traditii proprii si distincte fata de restul regatulu iberic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button