X

Asaltul final al Rusiei în Siria. Avertismentul lui Trump

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, după o pauză de mai multe săptămâni, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă a insurgenţilor, potrivit Reuters, relatează şi agerpres. 

Preşedintele sirian Bashar al-Assad încearcă să recucerească întreg teritoriul Siriei şi a înregistrat mari victorii împotriva insurgenţilor de când Rusia s-a raliat eforturilor lui de război în 2015.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată Damascului a declarat că executivul pregăteşte o operaţiune ofensivă pentru a recuceri provincia Idlib, însă Turcia, a cărei armată are câteva posturi de observaţie la graniţa cu zona insurgenţilor, a atenţionat împotriva unui asemenea asalt.

Raidurile aeriene ale Rusiei au încetat în şi în jurul provinciei Idlib la 15 august, însă forţele pro-Assad au continuat bombardamentele aeriene şi atacurile împotriva insurgenţilor, subliniază OSDO.

Sursa insurgenţilor şi OSDO au declarat că atacuri aeriene au loc în provincie lângă Jisr al-Shughour, în partea de vest a teritoriului deţinut de insurgenţi în nord-vestul ţării.

Liderii rus, turc şi iranian urmează să aibă o întrevedere în 7 septembrie în Iran, unde este aşteptat să discute asupra situaţiei din nord-vestul Siriei.

Avertismentul lui Donald Trump

Președintele american, Donald Trump, a atenționat luni Siria cu privire la o ofensivă la Idlib, ultima regiune siriană controlată de rebeli, declarând că o asemenea operațiune ar putea provoca o „tragedie umană”, informează Fox News.

„Președintele Siriei, Bashar al-Assad, nu trebuie să atace imprudent provincia Idlib. Rușii și iranienii ar comite o gravă eroare umanitară luând parte la această potențială tragedie umană”, a scris, pe Twitter, Donald Trump.

„Sute de mii de oameni ar putea fi uciși. Să nu lăsăm să se întâmple asta!”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

De mai multe săptămâni, regimul sirian a masat trupe la marginile provinciei Idlib, situată în nord-vestul țării, la frontiera cu Turcia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button