X

CIA si PESTA PORCINA din 1971 din CUBA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

[…]

CAZUL CUBA – CIA O sursă din interiorul serviciilor secrete americane a dezvăluit pentru Newsday la acea vreme, că a primit virusul într-un container sigilat, fără marcaj, la o bază de armată din S. U.A., unde se afla şi un teren de antrenament CIA din zona Canalului Panama, cu instrucţiuni pentru a o implanta şi a da vina ulterior pe grupul de terorişti anti-Castro. Nu a ştiut atunci exact despre ce este vorba. Epidemia din 1971, prima şi singura dată când boala a lovit emisfera vestică, a fost denumită “evenimentul cel mai alarmant” din 1971 de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Pesta porcină africană este o boală virală extrem de contagioasă şi de obicei letală care infectează doar porcii şi, spre deosebire de gripa porcină, nu poate fi transmisă oamenilor. Toată producţia de carne de porc din Cuba s-a oprit pentru câteva luni.

Un purtător de cuvânt al CIA, Dennis Berend, ca răspuns la o solicitare celor de la Newsday, a declarat: “Nu comentăm despre informaţii din surse nedefinite şi obscure.”

Cum de a izbucnit această epidemie în Cuba a fost un mister pentru specialişti. Mulţi au considerat totuşi că virusul a intrat în Cuba fie prin intermediul gunoiului de la un avion comercial, fie din cauza unor cârnaţi adusi de marinarii comercianţi. Nu s-a anchetat suficient subiectul de către autorităţi la acea vreme, chiar dacă jurnaliştii de la Newsday au insistat mult şi au pus totul cap la cap. Totuşi la doi ani distanţă de la acest moment dramatic pentru cubanezi, preşedintele Nixon a interzis utilizarea armenlor chimice ofensive şi a războaielor biologice. Sursa din interiorul serviciilor secrete americane a spus că, la începutul anului 1971, a primit virusul într-un container sigilat, neetichetat la Ft. Gulick, o bază a armatei în zona Canalului Panama. De asemenea, CIA are un centru de formare paramilitară pentru personalul de carieră şi mercenari la Ft. Gulick.

Containerul a fost dat apoi unei persoane din zona Canal, care a luat-o cu barca şi a transferat-o spre persoane aflate la bordul unui traul de pescuit de pe coasta Panamei. Sursa a spus că nu şi-a dat seama despre ce substanţă este vorba decât după izbucnirea focarului din Cuba.

O altă persoană implicată în operaţiune, un exilat cubanez, care a dorit să rămână anonim, a declarat că se afla în traul când virusul a fost adus la bord. El a spus că traulul a tranferat virusul pe Insula Navassa, o insulă mică, pustie, situată, între Jamaica şi Haiti. De acolo, containerul a ajuns în Cuba şi dat altor agenţi de pe coasta de sud în apropierea bazei US Navy la Guantanamo Bay.

Sursa de pe trauler, care fusese instruită de CIA şi efectuase misiuni anterioare pentru agenţie, a declarat că nu a văzut oficialităţi CIA la bordul navei, dar a adăugat: “Am fost bine plătiţi, iar grupurile de exil cubaneze nu au aceşti bani … ”

Senatul American a demarat o anchetă cu privire la acest eveniment în anul 1977, dar CIA a negat că ar avea vreo legătură cu introducerea virusului peste porcine africane în SUA. Cazul a fost închis, dar misterul pestei din Cuba nu a fost desluşit nici până acum.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button