X

Erou sau mucenic? Un bărbat și-a sacrificat viața pentru a salva o femeie de la înec

Image result for Bărbat care a salvat o femeie de la înec, la Mangalia, scos mort din mare

Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi. (Ioan 15:13)

Este din nou alertă în sudul litoralului din cauza curenţilor puternici.

Un bărbat a fost resuscitat vineri după amiază după ce a reuşit să salveze o femeie aflată în pericol pe plajă din Mangalia.Din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat mort.

Doi copii au fost scoşi la limita de salvamari, în aceeaşi zonă.

Este vorba despre două fetiţe duse în larg de curenţi, împreună cu tatăl lor. Unul dintre salvatori a văzut la timp semnele disperate făcute de bărbat şi a plecat cu un skijet spre ei, reuşind să-i aducă teferi la mal.

Salvamarii le atrag atenţia turiştilor că în sudul litoralului a fost arborat steagul roşu din cauza valurilor mari şi a curenţilor extrem de puternici, iar scăldatul este strict interzis.

Categorii
Interne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Singura condiție pentru a fi considerat mucenic acest salvator este să fie botezat, adică membru al Bisericii Ortodoxe.

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Nu stiu daca se poate da un raspuns universal valabil.

  Cand au avut loc inundatiile din anii 70, raul de anga man Rameti s-a umflat mult.
  Cativa teologi mergeau spre manastire alaturi de parintele Dometie, vazator cu duhul care o vreme l-a avut ca duhovnic pe Arsenie Boca.
  O femeie a vrut sa treaca raul, a cazut in apa, a fost luata de apa. Teololgii stateau si se uitau ingroziti.
  Par Dometie a sarit in apa involburata si a salvat femeia in cele din urma.
  Intrebat fiind de ce a facut-o, a raspuns ca femeia avea 5 copii acasa…

  Cazul .este atipic pt ca parintele vazator fiind cu duhul, a primit vreo instintare, cu privire la ce sa faca. Teologii nu pot fi condamnati, pt ca e putin probabil sa fi stiut sa inoate.

  Problema ramane deschisa…

 2. erou (lumeste vorbind), da, mucenic e prea mult (parerea mea) ca multi sunt botezati in Ortodoxie si deviaza pe parcurs. a murit ptr credinta (Drept Maritoare) si a celei salvate? daca era botezat ortodox dar practica yoga (de exemplu..) ..nu stim, stim ca a facut un gest profund uman (salvarea aproapelui)..

 3. Anul trecut o asa zisa mama a intrat cu fetele ei in mare desi era steagul rosu si salvamarii se chinuiau sa ii convinga pe idioti sa nu intre in apa. Au fost salvate la limita dar tatal unui copil de 8 ani si-a pierdut viata. In mijlocul tragediei cucoana respectiva a disparut fara sa o intereseze ce lasa in urma. Oare chiar merita sa isi riste cineva viata ( inclusiv salvamarii ) pentru niste oameni care se pun in pericol pe ei insisi si pe copii lor din prostie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.