X

Tennessee: Prima EXECUȚIE după aproape un deceniu pentru o crimă din 1985

În statul american Tennessee a avut loc prima execuție din ultimii nouă ani, injecția letală fiind administrată unui bărcat care a fost condamnat pentru că a violat și ucis o fetiță de șapte ani în 1985, scrie Reuters.

Billy Irick, 59 de ani, care aștepta pedeapsa capitală de peste trei decenii, a fost executat la închisoarea de maximă securitate Riverbend din Nashville. Irick a devenit astfel al 15-lea condamnat executat anul acesta în Statele Unite și primul din Tennessee de după 2009.

El a fost pedepsit astfel pentru că a violat-o și sugrumat-o pe Paula Dyer, al cărei babysitter era în 1985.

Execuțiile au fost suspendate timp de mai mulți ani în Tennessee din cauza proceselor intentate de condamnați la moarte împotriva combinației de medicamente și a protocoalelor folosite la punerea în aplicare a pedepsei capitale.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!