X

Patriarhul Rusiei, întâlnire cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la sfârșitul lunii august

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, se va întâlni vineri, 31 august 2018, cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

Potrivit comunicatului Patriarhiei Ecumenice transmis duminică Agenției de știri Basilica, Patriarhul Kirill va vizita sediul Patriarhiei Ecumenice „ca urmare a dorinței personale”:

„Cu bucurie anunțăm că în data de 31 august a.c. Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, ca urmare a dorinței personale, va vizita sediul Patriarhiei Ecumenice cu o delegație însoțitoare, unde va purta discuții cu Sanctitatea Sa și cu responsabili ai Bisericii Mame pe teme de interes bilateral”, se menționează în comunicat.

Cei doi Patriarhi s-au întâlnit ultima dată în 2016 la sinaxa premergătoare Sfântului și Marelui Sinod în Elveția.

Foto credit: mospat.ru

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Kiril poate vrea sa-i zica lui Bartolomeu ca se dezice de el, ca de aceea nu a participat la Creta, nu? Tot cu aceasta ocazie, Kiril vrea sa-i zica lui Bartolomeu si faptul ca bisericile locale participante la Creta sunt in apostazie. Kiril e cel mai tare ortodox, alaturi de Putin, doar ca sunt si ei atei ca orice conducator de astazi. Ne conduc ateii, satanistii si psihopatii, ca au pe cine sa conduca. Sunt actori desavarsiti care conduc filmarea filmului fals in care e tinuta omenirea. Dar prostimea crede, crede ca e in filmul real, si actioneaza ca atare. Exact ca in realitatea virtuala (falsa) a jocurilor video: traiesti falsul si irealitatea ca fiind adevar si realitate. Aaaaa, scuze, am uitat ca lumea zice ca diavolul nu e viclean, s-a pocait, e sincer si prietenos, sau si mai tare, unii chiar zic ca nu exista diavol. Ce fericit trebuie sa fie sarsaila.

  2. Dacă ar fi fost vară acolo, s-ar fi întâlnit în Antarctica, pentru ca să primească indicații prețioase privind sfârșitul lumii, așa cum mulți lideri politici au preferat să-și petreacă vacanțele la marginea pământului în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.