X

Avocatul Dan Chitic: SRI trebuie DESFIINȚAT

Serviciul Roman de Informatii trebuie desfiintat, in conditiile in care aceasta institutie a devenit una profund antinationala. Este opinia apreciatului avocat Dan Chitic (foto), acesta atragand atentia ca locul SRI trebuie luat de un serviciu complet nou, demilitarizat, care sa apare cu adevarat interesele romanilor.

Avocatul Dan Chitic

ntr-o postare pe pagina sa de Facobook, de marti seara 31 iulie 2018, Dan Chitic acuza ca Romania a fost jefuita de toate bogatiile sale sub obladuirea SRI, daca nu cumva cu participarea directa a acestui serviciu. De asemenea, avocatul Chitic arata ca SRI a instaurat sistemul represiv si abuziv care a acaparat toate celelalte puteri ale statului. Tot SRI este in opinia lui Chitic singura institutie din Romania scapata de sub orice control civil sau democratic.

Comentariul avocatului Chitic a fost facut in contextul in care colonelul SRI (r) Daniel Dragomir l-a intrebat pe seful Diviziei Analiza a SRI Adrian Paraluta unde a fost Serviciul cand generalul Dumitru Dumbrava intretinea relatii ilegale cu magistrati si condamna oameni, cand firmele romanesti erau tavalite si oamenii de afaceri erau arestati ca sa faca loc multionalelor, cand padurile erau distruse de drujbele de afara sau cand resursele tarii erau jefuite de mafiile cu gulere albe. O intrebare pusa dupa ce seful Diviziei Analiza a SRI Adrian Paraluta a pretins ca in perioada 2004-2016 Serviciul a solicitat si primit 9000 de mandate pe siguranta nationala pentru interceptarea a 16.000 de persoane, si nu ar fi interceptat sase milioane de romani.

Iata comentariul avocatului Dan Chitic:

Cred ca exista O SINGURA SOLUTIE in problema SRI: DESFIINTAREA!

Aceasta institutie, sub obladuirea careia (daca nu cumva cu participarea sa directa) a avut loc spolierea tarii de toate bogatiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv si represiv din ultimii 14 ani si care a acaparat, rand pe rand, toate puterile statului roman – de la puterea executiva, la cea legislativa si mai nou cea judecatoreasca – devenind unica putere din Romania scapata de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINATIONAL!

Acest lucru reiese din toate luarile de pozitie exprimate in mod public: de la cele referitoare la implicarea SRI-ului in ‘campul tactic’, pana la ‘iminentul pericol rusesc’ ce ar pandi Insula Serpilor – ‘pericol’ care ar trebui sa ne determine sa cedam gratuit resursele noastre din Marea Neagra marelui aliat si partener strategic de peste Oceantoate demonstreaza ca SRI-ul nu apara interesele noastre, ci ale altora in dauna noastra!

E motivul pentru care aceasta institutie nu poate fi nici reformata si nici ‘temperata’ prin taieri bugetare!

SRI TREBUIE DESFIINTAT!

Si apoi reinfiintat un nou serviciu de informatii, civil nu militarizat, fara niciun element din defunctul serviciu, care sa apere interesele Romaniei si ale cetatenilor ei… si abia apoi pe cele ale aliatilor nostri!

Asta ar fi singurul raspuns pe care cred ca il are intrebarea pusa de Daniel Dragomir:

‘Intrebare

Il cunosc bine pe Adrian Paraluta. Chiar foarte bine. Mai ales ca i-am fost sef, direct, intre 2009-2013.

Si nu i-a fost usor, dar totusi stiu ca are puterea si ratiunea de a recunoaste adevarul cand il vede.

I-as adresa o intrebare: unde a fost SRI-ul cand Dumbrava intretinea relatii ilegale cu magistrati si condamna oameni? Dar cand firmele romanesti erau tavalite si oamenii de afaceri erau arestati ca sa faca loc multionalelor? Dar cand padurile erau distruse de drujbele de afara? Dar cand resursele tarii erau jefuite de mafiile cu gulere albe?

Stie si el la fel de bine ca mine raspunsul: SRI-ul era in Seychelles, Toscana, Dubai, Maldive, Sardinia…

Sper din toata inima ca baietii tineri care azi conduc destinele serviciului sa nu repete greselile trecutului si sa ii apere pe romani.

Cu orice pret!”

Categorii
Big brotherInterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!