X

Stelian Tanase are doua variante: 1) Transilvania cea buna sa se desprinda de Regatul cel rau / 2) Regatul sa devina bun

de null
Foto: https://www.republikanews.ro/semnal-de-alarma-preluat-de-presa-maghiara-transilvania-s-ar-putea-rupe-de-romania/

Iata ce putem citi la Stelian Tănase pune degetul pe rană, după ultimul sondaj CURS: Avem un scenariu apocaliptic de pe Stiripesurse:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Analistul politic Stelian Tănase face o analiză a ultimului sondaj CURS, cel care evidențiază discrepanța de preferințe electorale între Sud și Transilvania. El arată că avem două scenarii posibile: unul ar fi cel al desprinderii Transilvaniei de țară și al doilea este cel în care autoritățile încep să investească serios pentru a aduce toate regiunile la același nivel economic.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG SONDAJUL CURS

”In ultimul sondaj CURS, observ o depreciere pronunțată a PSD și ridicarea PNL. E si normal după doi ani de guvernare ineficientă, populată de scandaluri, guverne proprii cazute, fără o agenda social-economică, dar cu mari presiuni pe justiție. Dar cifrele care mi-au atras mai mult atenția sunt următoarele:

În Moldova PSD are – 45% PNL – 19%. În Muntenia : PSD – 46%, PNL – 22%. Transilvania e singura provincie istorică în care raportul de forțe dintre PSD și PNL se inversează : PSD – 22%, PNL – 30%. De fapt aceasta este paradigma după care se votează din 1990 încoace. Transilvania hăis, Regatul cea! Sunt două Românii pe care 100 de ani de stat unitar (din care aproape jumate de regim comunist) nu le-a apropiat. Sunt două Românii, două opțiuni f. diferite. Una pro-occidentală, care dorește să se integreze în Europa si să aiba o dezvoltare rapidă. Trasilvania civilizată și harnică, avind o disciplina mai mare, cu un grad de respect pentru om, vorbe, contract mai ridicate. Nu întîmplător aici valorile liberale au o priză mult mai mare. Proprietatea și munca s-au impus mai mult decît în cealaltă Românie.

In Regat – lucrurile stau diferit. PSD domină din 1990 peisajul politico-electoral. Cauzele – urbanizarea mai scăzută în Moldova și Muntenia. Se întîmplă identic și cu gradul de educație. Sărăcia este aici mai pronunțată. Cauzele se cunosc. Cultural vorbind Transilvania e mai aproape de tradiția central- europeană, de Viena/Praga/ Budapesta. În Sud și în Est se resimt inca influențele Istanbulului sub care am a stat 400 de ani. La fel de bine în Moldova se resimte și apăsarea rusească, prin vecina Basarabie (incorporata in Imperiul țarist din 1812), dar și direct prin Moscova, Odesa și Kiev. Transilvania înseamna mai multe etnii și limbi vorbite. Mai multe culte religioase. In Regat limba română si Biserica ortodoxă fac legea.

Constatările de acest tip ar putea continua, dar chestiunea e alta. Luăm aceasta situație ca o fatalitate si ne resemnăm ? Sau încercăm s-o schimbăm. Abia din acest punct începe discuția reală. Cum s-ar face? Avem o gama de scenarii. De la cel apocaliptic, 1/ separarea Transilvanei de Regat (cum a făcut Cehoslovacia în 1993 ) pină la 2/ scenariul meliorist care ar incepe cu construcția de autostrăzi peste munți care să lege provinciile, investiții masive in zonele sărace, mai ales în educație. Pînă cind transilvănenii vor mai accepta să fie ținuți in loc, chiar întorși din drum de votul regățenilor? E o intrebare foarte bună.

Deocamdată clasa politică -atît de obsedată de ea însăși – refuză să ia în discuție un subiect atît de sensibil, unul care nu aduce voturi. Să nu fie prea tîrziu cînd va încerca să o facă. Iată o tema de meditație pentru anul Centenarului”, arată Stelian Tănase, într-un editorial publicat pe blogul personal.

 

Credeam ca-i mai istet, caci:

VIERMUIALA si CLOACA. Stelian Tanase despre MASONERIE si TVR

Dar iata ca nu e. De la ce a plecat editorialul sau? De la un 30 % intentie de vot pentru PNL in Transilvania. Adica mai putin de o treime. Se poate face o generalizare plecand de la 30 %? Evident ca nu. E totusi o diferenta intre Transilvania si restul tarii? Este. Vom vedea care e si de cand e.

Iar intreaga chestiune n-are nici o treaba cu PSD-ul si PNL-ul. N-are treaba, dar ni se baga pe gat fortat, caci prinde bine pentru viitorul razboi romano-roman care ni se pregateste:

CYBERINT (Unitate militara SRI) si iminenta baie de sange romano-roman

Asadar, Stelian Tanase considera Transilvania ca fiind buna deoarece e:

 

“pro-occidentală, care dorește să se integreze în Europa si să aiba o dezvoltare rapidă. Trasilvania civilizată și harnică, avind o disciplina mai mare, cu un grad de respect pentru om, vorbe, contract mai ridicate. Nu întîmplător aici valorile liberale au o priză mult mai mare. Proprietatea și munca s-au impus mai mult decît în cealaltă Românie.” […] “Cultural vorbind Transilvania e mai aproape de tradiția central-europeană, de Viena/Praga/ Budapesta.” […] “Transilvania înseamna mai multe etnii și limbi vorbite. Mai multe culte religioase.”

 

Iar Regatul e rau, deoarece e invers si e invers deoarece:

 

“In Regat limba română si Biserica ortodoxă fac legea.”

 

In primul rand este taman pe dos. Adica e de bine cu limba romana si Biserica Ortodoxa si e de rau invers.

In al doilea rand, nu toata Transilvania e asa si nici tot Regatul. Adica nu intreaga Transilvanie a cazut (cadere care in viziunea lui Stelian Tanase reprezinta o ridicare) si nici intregul Regat n-a ramas cu Biserica Ortodoxa si limba romana. Si Regatul a cazut in mare parte, iar asta din cauza reformelor reusite de masonerie incepand cu secolul XIX:

Florin Stuparu: REVOLUȚIA MASONICĂ de la 1848 în Principatele Române

Florin Stuparu: SPIRU HARET – masonul fanatic ce a pus bazele invatamantului anti crestin in Romania

Florin Stuparu: ALEXANDRU IOAN CUZA – unealta a masoneriei, luptator impotriva Ortodoxiei, stricator de neam, cel ce s-a straduit sa puna bazele unui stat antihristic / A vrut sa introduca in tara calendarul gregorian

Florin Stuparu: C. A. ROSETTI laudand REVOLUTIA FRANCEZA si … EVREII

Din LUCRAREA ANTI CRESTINA a masonului MIHAIL KOGALNICEANU

Dar o diferenta totusi exista actualmente intre Transilvania si Regat. Adica proportia romanilor din Transilvania care s-au ratacit imbratisand “valorile” apreciate de Stelian Tanase este mai mare decat a celor de la sud si est de Carpati.

Insa n-a fost mereu asa. In secolul XIX si mai in urma, romanii transilvaneni n-au fost mai apropiati de Budapesta si Viena decat cei din celelalte Principate. Ar fi fost chiar culmea o asa iubire, in conditiile in care erau cei mai fara drepturi dintre toti locuitorii Ardealului. Dar tineau cu dintii de “Biserica Ortodoxa si limba romana” (atat de blamate de Stelian Tanase) si mureau pentru acestea. Ca de exemplu:

Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigorie din Zagra și Vasile din Telciu

Nici la inceputul secolului XX nu erau atat de iubitori de Budapesta si Viena, caci daca erau, Marea Unirea n-ar mai fi avut loc.

Si nici macar dupa Al Doilea Raboi Mondial nu i-a lovit o astfel de iubire, caci nu aveau cum uita atat de lesne:

DICTATUL DE LA VIENA si urmarile sale …

Asadar, romanii transilvaneni (nu toti) au inceput sa-si tradeze credinta si neamul mult mai incoace. Deci nu e sub nici o forma cum ne-o prezinta ST.

Si totusi, de ce au inceput sa tradeze? Consider ca unul dintre motive este acelasi cu cel din Regat: indoctrinarea si spalarea creierelor prin invatamant, mass-media, carti, filme, retele de socializare.

Un alt motiv este insa aplicarea unei indoctrinari specifice pentru romanii ardeleni. Iar cei care si-au adus aportul sunt fix indivizi precum acest Stelian Tanase …

Al treilea motiv (sau poate, de fapt, primul) este tradarea Ierarhilor Ortodocsi din Transilvania cu iubirismele si fratiile lor publice. Ca de exemplu:

Daca tot s-a impartasit la catolici, IPS NICOLAE CORNEANU continua misiunea sa, binecuvantand o lucrare despre aparitiile SATANISTE de la MEDJUGORJE …

In PASTORALA sa, Episcopul SOFRONIE DRINCEC ne indeamna sa fim intr-un gand cu … ALBERT SCHWEITZER (cavaler al Ordinului Sfantului Lazar)

IPS LAURENTIU STREZA si MASONERIA: Mitropolitul Ardealului il felicita il si incurajeaza pe autorul volumului „Scriitori diplomati romani-francmasoni din secolul al XIX-lea” in „TEMPLUL ASTRA”

Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice …

Si nu in ultimul rand, sa nu uitam de oamenii lui George Soros:

GEORGE SOROS , GUVERNUL MONDIAL , NOUA ORDINE MONDIALA , lista lui Soros

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Bla-bla-bla. În primul rând, PNL este, din câte știm, tot un partid românesc, presupun că n-ar putea să militeze pentru secesiune. În al doilea rând, dacă, prin absurd, Transilvania s-ar desprinde de restul țării, chiar ar ajunge o colonie, iar românii nici n-ar mai fi o națiune (unio trium nationum – să nu uităm ce statut aveau românii înainte de 1918!)
  Ne place sau nu ne place, credem sau nu credem, în România există mai multă libertate individuală decât în Vest.
  Apoi, îmi poate explica cineva cum e posibil ca o țară ca Austria, cu o suprafață de 3 ori mai mică, o populație sub jumătate din cea a României și mai puține bogății naturale, să ne domine și să ne dea lecții?
  Important e ca politicienii să nu mai risipească avuția țării și să n-o mai vândă pe nimic.
  În fine, Harghita și Covasna sunt printre cele mai sărace județe, unde ghici ce partid are majoritatea?

 2. Ne trebuie asa:

  1. Credinta ortodoxa si mintea isteata a romanului.
  2. Disciplina germana
  3. Liberalizarea comertului si a afacerilor dupa sistemul britanic.

 3. Daea este presat sa-si dea demisia din guvern, in urma unei declaratii, comparatii cu Auschwitz. Poate nu e cea mai fericita comparatie intr-adevar, pt ca acolo oricum gandesti, si animale de ar fi fost.., a fost vorba si de suferinta bruta. Ok, omul si-a explicat logica pt care a spus asta, si-a prezentat si scuzele. Pare un om decent, de ce sa ii ceri acum demisia. Sunt atatea siteuri care vuiesc asta, nu le dau aici, ci altele (pnl, realitatea etc). Dar de ce sa ceri demisia celui mai performant si implicat ministru roman din guvern? Pt ca e un om simplu si tine la agricultura? cum nimeni n-a mai facut-o demult in Romania? Pt ca nu are legaturi cu Monsanto sau cu alte manarii facute prin “traditie” de ministerul agriculturii?

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22587016-petre-daea-neoprit-reac-gafa-privind-auschwitz-sufletul-meu-este-foarte-mult-durere-vrut-doar-descriu-momentele-ngrozitoare-care-confrunt-att-fermierii-no-tri.htm

  https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-il-apostrofeaza-public-pe-ministrul-petre-daea-i-ere-scuze-publice_1279905.html

  https://www.dcnews.ro/scandal-daea-ciutacu-scarbit-mar-bai_604348.html

 4. @Ionut
  Nu contest ca PNL-ul nu ar fi romanesc, dar Ludovic Orban este iredentist maghiar.
  La o emisiune tv cu udemeristi de acxum cativa ani, dl Orban le explica faptul ca daca vrei sa luti impotriva romanilor TREBUIE SA TE INFILTREZI IN PARTIDELE ROMANERSTI, si parand ca esti roman sa-ti impui politica.

  Dl Ludovic Orban este fiul unui securist cominternst internationalist, data afara de Ceausescu sau Dej din securitate dupa retragerea armatelor sovietice din Romania.
  Dl Orban s-a cocotat in fruntea PNLului dupa 89, prin instruire si monitorizare din afara.
  Avem un paradox: fiul fostului tortinar securist, devine campion al democratiei post decembriste.

  In realitate nici tatal n-a fost comunist convins, nici fiul nu este liberal convins: ambii au slujit iredentismului maghiar ! Indiferent de culoarea politica afisata oficial.

 5. Adica un popor se comporta ca la fotbal si se separa dupa teorii politice pe care oricum nu le intelege?! Daca o sa va uitati la Austria o sa vedeti ca estul alege socialistii iar vestul, Tirol si Voralberg, conservatorii. Asta inca dupa RM II! Kärnten a ales mereu Haider, cam 20 de ani! Credeti c-a discutat cineva o separare a tarii dupa ceea ce-au ales?! Daca in Romania se gindeste asa inseamna ca am ajuns virful prostiei mondiale! Asta este tot ce se poate spune! Cine este la ora asta Viena? Chiar trece timpul pe linga voi fara urme?! Dar vestul? Nu mai exista nici macar vreo urma de lagatura cu vestul anilor 90! Cit despre anii 70 in care cred romanii ca se afla, nu exista nici macar urme microscopice! Ungurii cred ca vor scapa de islamizare? Prin distrugerea statului roman contribuie decisiv la islamizarea galopanta a estului si la desfintarea lui definitiva, asa cum se va intimpla in f scurt timp cu vestul, din care romanii vor trebui sa-l paraseasca in mare graba. Daca nu o vor face vor plati cu propia existenta. Ungurii n-au minte in mod traditional si se lasa conduse de sentimente de frustrare ca urmare a provenientei neeuropene si a unei limbi care nu are de-a face cu acest continent european. Asta ii impinge la crime si decizii decimente acum pt natii intregi. Cineva trebuie sa le spuna ca sa le vina mintea la cap altfel nimeni nu-i va scuti de plate care vine cu siguranta.
  Chestia cu transilvanenii avansati si civilizati e o culme a prostiei! Sa-si aduca aminte romanii ca au fost inlocuitori de boi pt unguri si nemti si de cite ori au vrut astia au fost macelariti de-a lungul istoriei. Cine isi uita istoria o va retrai. E simplu!

 6. ceausecu ii aresta pe toti. nu are voie nimeni sa incalce hotarele, independenta si autonomia statului roman

 7. Sa imi fie iertat, dar toate aceste “analize” ale lui Stelian Tanase sunt o colectie de clisee politice menite tocmai sa adanceasca ruptura dintre Transilvania si Regat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button