X

In PASTORALA sa, Episcopul SOFRONIE DRINCEC ne indeamna sa fim intr-un gand cu … ALBERT SCHWEITZER (cavaler al Ordinului Sfantului Lazar)

de Saccsiv
Foto: http://hirek.varad.org/ro/hirek/expozitie-ecumenica-cetatea-din-oradea

Iata cum se incheie SCRISOARE PASTORALĂ a Episcopului Sofronie al Oradei:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Să ne rugăm, așadar, pentru pace și unitate, în Biserică și în lume, neuitând că Dumnezeu nu ridică ziduri, nici bariere, nici obstacole, între oameni, ci ne cheamă pe toți la bună înțelegere și înțeleaptă împreună viețuire. Să nu uităm cuvântul Păstorului și Mielului, Arhiereul veșnic Hristos, Mirele Bisericii și Învățătorul nostru: „am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor” (Ioan 10, 16). Să nu ridicăm noi obstacole și ziduri între noi, bariere și frontiere, ci să rămânem credincioși civilizației căreia îi aparținem: a păcii și dialogului, iar nu a confruntărilor și urii, într-un gând fiind cu laureatul Premiului Nobel pentru Pace din anul 1952, pastorul Albert Schweitzer, teolog, muzician, filosof și medic: „În epoca noastră, în care violența, sub masca minciunii, ocupă, mai amenințătoare ca niciodată, tronul lumii, nu rămân mai puțin convins că adevărul, iubirea, spiritul pacifist, blândețea, bunătatea sunt puteri superioare oricărei puteri. Lor le va aparține lumea…”[1] Nu sunt acestea, adevărul, iubirea, spiritul pacifist, blândețea, bunătatea, valorile Evangheliei, emblema creștinilor, semnele noastre de identificare în orizontul nevăzut, în lumina bunătății lui Dumnezeu? Căruia Îi aparține și ultimul cuvânt. A Lui este lumea și biruința. A Domnului Hristos, biruitorul morții. Hristos Invincibilul!

[1] Albert Schweitzer, Souvenirs de mon enfance, Paris, Albin Michel, 2015, 140 p., p. 130-131.

Albert Schweitzer a fost cavaler al Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat „Cavalerilor de Malta”, cunoscut ordin masonic.

Conform articolului Ordinul „Sfântul Lazăr” din Ierusalim – istoric şi prezent, de pe site-ul Episcopiei romano-catolice din Iasi:

Ordinul lazaritean este în întreaga lume un ordin ecumenic, în care membrii catolici, ortodocşi şi evanghelici au drepturi egale. Condiţia pentru a fi membru este: a fi creştin practicant în propria Biserică. Viaţa intelectuală şi spirituală în comunitate este principiul dominant. Acesteia i se adaugă iubirea faţă de aproapele.

Orientarea total creştină a ordinului şi a organizaţiilor de ajutorare, care cooperează strâns cu acesta, implică, conform intenţiilor ordinului, o relaţie deosebit de pronunţată cu bisericile creştine. De aceea, el nu este un ordin al unei Biserici, ci un ordin al tuturor bisericilor creştine. Astfel, fiecare membru al ordinului este, aşa cum deja s-a accentuat, un creştin practicant în comunitatea sa religioasă creştină. Ordinul lazaritean le uneşte pe toate. Raţiunea intelectuală şi spirituală a activităţii ordinului este Biserica unică a lui Isus Cristos. Lângă ea stăm, pe ea o slujim! Şi, din acest spirit ecumenic, ordinul aspiră la ceea ce el trăieşte deja într-un cadru mai mic: unitatea atotcuprinzătoare a credinţei creştine într-o unică Biserică creştină.

Iata si alte lucrari ale Episcopului Sofronie Drincec:

PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene” … Sa ne amintim ca tot el a sfintit AGHEASMA MARE impreuna cu un EPISCOP GRECO-CATOLIC

Părintele Cosmin Tripon acuză nerespectarea dreptului de a se apăra şi refuză să participe la consistoriu

Episcopia Oradei boicoteaza pelerinajele la Parintele Iustin de la manastirea Petru Voda

În Bihor, PS Sofronie Drincec impune preoților o dictatură “conform regulamentului BOR”

“Urmaşii separatişti ai Mitropolitului”, un articol scris de teologul Radu Preda la un an de la moartea IPS Bartolomeu Anania, in care ii adaca dur pe IPS Irineu si PS Sofronie

Episcopia Oradiei: PREOTII care primesc parohie sunt obligati sa isi faca CONTROL PSIHOLOGIC in cabinetul unei apropiate a Episcopului

Posibil relatie cu lojile maghiare:

„Masonii din Biserica” – un articolul de studiat despre ierahi masoni

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mai poate fi pomenit un asftfel de minciuno episcop, care face o asemenea afirmatie anume ca DUmnezeu nu ridica barieire, Dumnezeu a ridicat bariere intre eretici si ortodocsi, intre poporul Israel si idolatri? Ar trebui ca nici un preot din eparhia lui sa nu-l mai pomeneasca! Ce constinta are preotul care l-ar pomeni?
    Cred ca preotii care -l pomenesc sunt la fel de ecumenisti ca minciuno episcopul.
    Apropo de obligativitatea Canonului 15 I-II Constantinopol, in cazul episcopilor car epe fata invata eretic acest canon e obligatoriu. De exemplu nu are nici un cuvant de intreptatire preotii care sunt sub Patriarhul Ecumenic si-l pomenesc!

  2. Da mai mira cu ceva?!, Da are și el un Pr Nepomenitor in arhiepiscopia Oradea, este vorba de Pr Cosmin Tripon din Beiuș

  3. premiile NOBEL sunt elitiste. Nu se dau decat personalitatilor jidanesti si masonilor iluminati, pentru aprecierea unor lucrari care vor fi folosite de elita satanista, ideologic si tehnlogic.

  4. Dar nu sa gasit nimeni sa-l cateriseasca pe sarlatanul asta?! Nici dupa moarte, nu mai poate fi pomenit acest slugan al jidovilor. Premiul Nobel este o arvuna, si biletul de intrare in iad.
    Daca exista mai multe “biserici”, asa cum rezulta din textul art. 6,16,19 si 21 din documentul “Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine”, iar Biserica este trupul lui Hristos, asa cum propovaduieste Sfantul Apostol Pavel in Epistola intai catre Efeseni, 1/ 22-23, inseamna ca adunarea din Creta si Sarlatanul asta recunoaste ca exista mai multe “trupuri ale lui Hristos”, adica mai multi “hristosi” ale caror trupuri ar fi aceste “biserici”. Iadul ii asteapta pe toti antihristii si huliganii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE