X

Matteo Salvini: Euromaidanul din Ucraina a fost o revoluţie “falsă” şi “finanţată din afară”

de null

Kievul l-a convocat pe ambasadorul italian în Ucraina, Davide La Cecilia, după declaraţia făcută de ministrul italian de Interne, Matteo Salvini (al cărui partid, Liga, este în prezent cel mai popular din Italia), cu privire la recunoaşterea anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia şi afirmaţia potrivit căreia protestele Euromaidan şi lovitura de stat din 2014 au fost o “pseudo-revoluţie” finanţată din străinătate, potrivit site-ului Zero Hedge.

“Vom răspunde. Luni ne vom întâlni cu ambasadorul italian, care este o persoană foarte plăcută. Înţeleg că nu poate fi responsabil de cuvintele altor politicieni, în special ţinând cont că acel politician [Salvini] s-a dus în Crimeea şi tocmai s-a întors de la Moscova unde, potrivit informaţiilor noastre, s-a întâlnit cu Putin”, a declarat Olena Zerkal, adjunct al ministrului ucrainean de Externe, într-un interviu acordat vineri postului local de televiziune Channel 5.

Ucraina s-a înfuriat după comentariile făcute de Salvini la un interviu acordat Washington Post, publicat în urmă cu câteva zile. Lally Weymouth de la Washington Post a încercat să îl împingă în corzi pe Salvini în legătură cu suportul său faţă de anexarea Crimeei de către Rusia, susţinând că referendumul din 2014 care a dus la anexarea peninsulei ucrainene a fost fals.

Salvini a răspuns:

“Comparaţi-o cu revoluţia falsă din Ucraina, care a fost o pseudo-revoluţie finanţată de puteri străine – similară cu revoluţiile din timpul Primăverii Arabe”.

El a adăugat:

“Există unele zone ruseşti din punct de vedere istoric, ce au cultură şi tradiţii ruseşti, care în mod legitim aparţin Federaţiei Ruse”.

Ministerul ucrainean de Externe a răspuns că afirmaţiile lui Salvini “nu sunt ancorate în fapte reale şi contrazic principiile şi normele recunoscute ale dreptului internaţional”.

La rândul ei, Zerkal a minimalizat vineri remarcile lui Salvini, declarând că “este dificil să te aştepţi la o retorică diferită de la el” după vizita recent efectuată de acesta în Crimeea în calitate de parlamentar italian.

La începutul anului 2014, în timpul revoluţiei Euromaidan din Ucraina, fostul preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat violentă, asistată de SUA, potrivit Zero Hedge. Victoria Nuland, adjunct al secretarului de stat în timpul administraţiei Barack Obama, a făcut numeroase călătorii în Kiev pentru a transmite suportul SUA manifestanţilor anti-Ianukovici şi s-ar fi lăudat că Washingtonul a investit 5 miliarde de dolari în promovarea democraţiei în Ucraina.

Noul guvernul ucrainean pro-Occident a trimis în primăvara aceluiaşi an tancuri în estul Ucrainei, unde populaţia a refuzat să recunoască lovitura de stat. În aceeaşi perioadă, soldaţii ruşi fuseseră desfăşuraţi în Crimeea, un punct critic pentru Marina SUA.

SUA şi UE au acuzat Rusia pentru anexarea Crimeei şi alimentarea conflictului din regiunea est-ucrainean Donbas şi, în acelaşi timp, au impus împotriva Moscovei o serie de sancţiuni care vizează persoane fizice, companii şi chiar sectoare întregi ale economiei Rusiei.

Şi, în timp ce majoritatea Europei a aderat strict la naraţiunea occidentală acceptată în mod convenţional, declaraţia făcută de Salvini indică faptul că, în condiţiile în care UE este infiltrată de un val populist, istoria recentă este de asemenea reevaluată.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. asa se mai implineste o profetie a sfantului Paisie Aghioritul care zicea ca, profetind parca de UE ca se va destrama si ca sangele inca clocoteste in venele popoalor europene dupa al doilea razboi mondial, politele inca nu s-au platit/uitat, oricum inainte sa fie un mare BUM in lume, faptul ca in Italia o sa apara un nou Musolini, iar in Germania un nou Hitler. Acum nu stim sigur despre Germania daca este la momentul asta cu noul Hitler (dar pe invers – opozant acum al lui „Musolini” din Italia) avand in vedere ca Merkel e suspicionats a fi o fiica genetica a lui Hitler chiar daca nascuta in anii 50 (oamenii de stiinta nazisti au conservat samanta dictatorului) si nu se cunosc parintii lui Merkel decat cei „adoptivi”, Netaniahu chiar i-a pus degetul la nas progeniturii si semana izbitor, dau va veni un real Hitler in germania post-Merkel, adica un real (actor totusi) opozant al emigrantilor

    cel putin jumatate din profetia sfantului Paisie Aghioritul pare a se fi implinit deja.

  2. bineinteles ca am spus „actor” totusi, caci spre exemplu „Musolini” din Italia pare si el un actor, par si el un macaronar „get-beget”, mr „Matteo” este tradat de figura lui orice s-ar spune, desi nu se gasesc materiale concludente pe net in acest sens, figura il tradeaza, are ceva evreiesc in el ..

    https://i.guim.co.uk/img/media/1d957310f787e11c07d384e359fc7c01f88c1d68/0_664_3154_1892/master/3154.jpg?w=300&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=fcb086e9346d8822736a4393e131838f

    .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button