X

În prima zi de summit, NATO a cerut Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria

de null

În prima zi de summit, NATO a cerut Rusiai să-și retragă trupele din Transnistria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șefii de stat şi de guvern au luat act, în prima zi a summitului NATO, de oferta României de a găzdui un comandament militar la nivel de corp de armată.  Asta înseamnă cu nu a fost luată o decizie finală, dar specialiştii militari vor analiza acest proiect, care ar putea fi dezbătut din nou în cadrul Alianței, în toamnă.

NATO anunţă şi dezvoltarea rolului brigăzii Multinaţionale de la Craiova, care ar putea trece de la nivelul de organizare de exerciţii, la unul de intervenţie în caz de nevoie.

A avut loc şi o premieră: a fost decisă înfiinţarea de echipe mobile care pot fi dislocate rapid în situaţia în care o ţară este ţinta unei ameninţări hibride (atacuri cibernetice, intervenţii în alegeri, fake news).

Iohannis a cerut consolidarea posturii defensive în zona României

Totodată, la summitul de la Bruxelles, NATO a cerut Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria.  Înainte de începerea propriu-zisă a summitului, președintele Klaus Iohannis a subliniat că „pentru România obiectivul principal este consolidarea posturii defensive a NATO”.

„Pentru noi înseamnă lucruri foarte concrete. Noi am oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăţi coordonarea activităţii NATO în zona noastră (…) şi pentru noi este evident foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre. (…) Noi credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, ceea ce pentru noi este foarte important, iar brigada multinaţională va fi mult mai importantă, fiindcă ea va deveni o brigadă cu prezenţă permanentă, deci o brigadă care va constitui un pol important pentru securitatea din zona noastră, din întreaga regiune”, a declarat Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles.

Discuțiile de mâine în cadrul summitului vor fi legate de contribuțiile financiare ale statelor membre la bugetul Alianței Nord-Atlantice fiind în continuare cele care domină agenda zilei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button