X

CHINA: Traficanți de droguri condamnați la moarte și executați imediat în fața elevilor

Traficanții de droguri condamnați la moarte. (Fotografie: Weibo/Chinanews.com)

Traficanți de droguri condamnați la moarte și executați imediat în fața elevilor

Elevii se numărau printre mulțimea de sute de persoane ce au asistat la execuția a doi traficanți de droguri.

Infractorii au fost condamnați la moarte și imediat după aceea mărșăluiți în fața plutonului de execuție, făcând parte dintr-o reprimare guvernamentală.

Măsura a fost menită a descuraja copiii, ce au fost organizați să urmărească marșul.

În jur de 300 de localnici din Haikou, în Provincia Hainan din sudul Chinei, au fost de asemenea prezenți la eveniment, ce a fost filmat și postat online.

A făcut parte dintr-o campanie guvernamentală cunoscută ca Ziua Internațională Împotriva Abuzului de Droguri și a Traficului Ilicit, ce cade pe 26 iunie în fiecare an.

Primul infractor, Cai Liqun, de 39 de ani, a fost găsit vinovat de vânzarea de metamfetamină și magu. Cea din urmă e un amestec de metamfetamină și cofeină, și e un tip de drog relativ nou în China.

Cai cumpăra drogurile prin poștă înainte de a le vinde în mai multe ocazii între septembrie și noiembrie în 2015, conform Curții Populare Intermediare din Haikou.

Celălalt infractor, Huang Zhengye, de 36 de ani, a fost găsit vinovat de transportarea și vânzarea de metamfetamină.

A fost prins în posesia a 4.749,8 de grame (10,47 de livre) de metamfetamină și 71,100 de yuan (8.143 de lire sterline) având legătură cu traficul de droguri în septembrie 2015.

Sentințele lor au fost anunțate pe un teren de sport din Haikou de o judecătoare.

“Acum anunț, duceți-i pe Cai Liqun și Huang Zhenye la locul de execuție și executați sentința prin împușcare”, a spus dânsa.

Opt persoane au fost condamnate la moarte în aceeași zi pe acel loc.

Elevii se numărau printre spectatori. (Fotografie: Weibo/Chinanews.com)

În China este destul de obișnuit ca execuțiile să aibă loc în evenimente publice ce pot atrage mii de oameni.

Spectatorii la evenimentul de ieri păreau să sprijine execuția publică.

Pan Hui, un profesor de la Gimnaziul Yunlong local, a spus pentru China News că astfel de evenimente pot ‘educa’ și ‘înfricoșa’ elevii, fiindu-le teamă să comită infracțiuni.

‘Școala noastră a desfășurat campanii educative anti-drog constant pentru a-i ține departe de droguri pe elevi’, a zis profesorul Pan.

Totuși, s-au exprimat preocupări în trecut în privința execuțiilor publice din China.

Comentând asupra unui alt marș din orașul Shanwei în luna iunie, anul trecut, William Nee de la Amnesty International a catalogat evenimentul drept ‘tragic’ și ‘barbaric’.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. O țară antihristică cu un sistem antihristic, ca și țările musulmane.
    Pe ei nu-i interesează că nimeni nu are dreptul să i-a viața cuiva.
    Acum se folosesc de executiile publice pt a băga spaima și mai mult în oameni, că doar pt ei partidul e mai presus de orice

  2. Este o măsură de neacceptat din doua motive:nimeni nu are dreptul de a lua viața cuiva și al doilea e faptul că omul are dreptul de a alege:sa se drogheze,sa fumeze,sa se imbete ș.a..;atât timp cât omul nu este forțat să facă ceva împotriva voinței sale,traficanții nu trebuiesc uciși;detenția pe viață este suficientă pentru a descuraja această ocupație.

  3. In cel de-al doilea război mondial nemții au folosit acest drog, și aproape ai reușit să cucerească Europa. Sporește cu până la 24h forța fizică, viteza de reacție și capacitatea intelectuală. Asta din ce am căutat pe web. Amfetamina a fost invenatată de un chimist român, de aici s-a sintetizat și metamfetamina.
    Acum mă întreb, dacă in vreme de prigoană, când trebuie să te aperi dacă e păcat să te folosești de așa ceva ca să-ți salvezi familia șinpe tine. Ce părere aveți? E doar o întrebare. Având in vedere că toate capacitățile tale sporesc de 6 ori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.