X

ADEVĂRUL la 50 de ani de la ASASINAREA lui Robert F Kennedy. Omul GREȘIT a fost condamnat și trimis după gratii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Picolo-ul care i-a ținut capul lui Robert F Kennedy, pe 5 iunie 1968, când acesta a fost împușcat în cap a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale fratelui lui JFK.  Doi dintre copiii fostului senator asasinat la Los Angeles cer redeschiderea anchetei asupra circumstanțelor în care tatăl lor și-a pierdut viața.

Juan Romero a povestit care au fost ultimele cuvinte spuse de senatorul american Robert F. Kennedy, după ce a fost împușcat în cap, la 5 iunie 1968. FOTO: Archive StoryCorps.org

Juan Romero avea 17 ani când senatorul american Robert F. Kennedy a fost împușcat în cap la Los Angeles, pe 5 iunie 1968, în fața Hotelului Ambasador. O zi mai târziu, pe 6 iunie, acesta a decedat.

La 50 de ani de la asasinat, bărbatul acum în vârstă de 67 de ani, care i-a susținut capul fostului candidat la Președinția SUA, a povestit care au fost utimele cuvinte ale senatorului.

Bărbatul a spus că își dorise foarte mult să-l cunoască pe Robert F. Kennedy, așa că l-a așteptat la ieșirea din hotel.

„Îmi amintesc că mi-am întins cât de mult am putut mâna și el mi-a strâns-o”, a povestit Romero la NPR’s Morning Edition. „Când mi-a dat drumul, cineva l-a împușcat”. Tânărul l-a prins pe Kennedy și amândoi s-au prăbușit pe trotuar.

Jurnaliștii prezenți la fața locului la momentul tragediei l-au surprins pe Juan Romero în momentul când îi susținea capul lui Robert F. Kennedy. Deși grav rănit la cap și sângerând, senatorul voia să știe ceva.

„Am îngenuncheat lângă el și i-am văzut buzele mișcându-se, așa că mi-am aplecat urechea aproape de el și l-am auzit întrebând: e toată lumea OK?”. Da, i-am răspuns, toată lumea e OK. Mi-am pus mâinile între cimentul rece și capul lui, ca să-i fie mai confortabil”, a mărturisit Romero.

FOTO: Time & Life Pictures

„Simțeam sângele cum îmi curge printre degete. Îmi aduc aminte că aveam un șirag de mătănii în haină și l-am scos crezând că el are mai mare nevoie decât mine” (…) Am înfășurat mătăniile în jurul mâinii sale drepte, apoi l-au luat și l-au dus la spital”.

Fiica senatorului, Kathleen Kennedy Townsend s-a alăturat recent fratelui ei Robert F Kennedy, Jr, în lupta pentru a redeschide investigația asupra morții tatălui lor, la 50 de ani de la asasinat. Cei doi nu cred că adevăratul asasin a fost pedepsit.

Robert F. Kennedy Jr susține că după ce a revizuit personal probele și l-a vizitat ucigașul condamnat Sirhan Sirhan în închisoarea din California, omul greșit a fost trimis după gratii pentru uciderea tatălui său.

„Tatăl meu a fost șeful Forțelor de Ordine din această țară”, a declarat Kennedy, Jr. pentru The Washington Post. „Cred că l-ar fi deranjat dacă cineva ar fi fost băgat la închisoare pentru o crimă pe care nu au comis-o”.

Dar cel puțin doi dintre cei nouă copii ai fostului candidatul la Președinția SUA, fost procuror general și fost senator de New York, cunoscut sub numele de Bobby Kennedy, nu sunt de acord cu fratele și sora lor.

Joseph P. Kennedy al II-lea, fost congresman de Massachusetts, a declarat într-o poziție oficială:

„Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a 50-a aniversare a asasinatului tatălui meu, cred că cel mai important că tatăl meu a luptat pentru o moștenire care promovează pacea, justiția socială și drepturile civile”.

Kerry Kennedy, care este al șaptelea copil al lui Bobby și al lui Ethyl Kennedy, și președinte al Centrului Robert F. Kennedy pentru Justiție și Drepturile Omului (pe care l-a înființat mama ei), pare și ea a fi împotriva unei anchete asupra asasinării fostului senator.

„Oamenii sunt interesați de circumstanțele morții tatălui meu din cauza a ceea ce a făcut el în viață”, a spus ea. „Și cred că ar trebui să ne concentrăm asupra vieții sale – moralitatea sa, capacitatea sa de empatie, dorința sa de reîntregi o nașiune divizată și convingerea că o persoană poate face diferența – și nu asupra morții sale”.

Însă, o altă persoană care nu crede că Robert F. Kennedy a fost împușcat de Sirhan Sirhan este Paul Schrade.

Schrade, acum în vârstă de 93 de ani, este un fost oficial al United Auto Workers, care era împreună cu Bobby Kennedy când candidatul a fost împușcat pe 5 iunie 1968, și a fost rănit el însuși, notează DailyMail Online.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button