X

Google poate prezice când vor muri oamenii, cu o acuratețe de 95%

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Google poate prezice când vor muri oamenii, cu o acuratețe de 95%

”Medical Brain” utilizează algoritmi AI (de inteligență artificială) ca să prezică probabilitatea decesului pentru pacienții spitalizați. 

Google a pătruns în aproape toate aspectele vieții digitale a oamenilor – de la e-mail și căutare, până la hărți și calendare – ceea ce înseamnă că nu există prea multe lucruri pe care să nu le știe despre 1,17 miliarde de utilizatori. Și acum, gigantul tehnologic ar putea chiar să știe când vei muri.

”Medical Brain” (n.t.: creierul medical) utilizează algoritmi AI (de inteligență artificială) ca să prezică probabilitatea decesului pentru pacienții spitalizați. O lucrare publicată luna trecută în revista Nature detaliază modul în care algoritmul predictiv a folosit seturi mari de date, în două spitale diferite, pentru a determina dacă bolnavii internați vor supraviețui.

Pentru a prezice mortalitatea bolnavilor internați, (aplicația software) ”Medical Brain” a Google a avut o precizie de exact 95% în primul spital și de 93% în cel de-al doilea spital.

”Aceasta a fost mult mai exactă decât modelul predictiv tradițional”, se arată în articol. ”Aceste modele au depasit performanțele tradiționale, modelele predictive utilizate clinic, în toate cazurile. Considerăm că această abordare poate fi utilizată pentru a crea previziuni precise și scalabile pentru o varietate de scenarii clinice.”

Într-un studiu de caz, algoritmul ”Medical Brain” i-a dat unei femeie cu cancer la sân metastatic o probabilitate de 19,9% de a muri în spital, prin analizarea a 175 639 de intrări de date din dosarele medicale.

Scorul de avertizare timpurie pe care spitalului îl folosește în mod obișnuit, i-a dat o probabilitate de 9,3% de deces. În următoarele două săptămâni, pacienta a murit.

Google a făcut deja incursiunea în industria medicală, cu filiala sa DeepMind – considerată de unele cadre universitare ca fiind lider în cercetarea din domeniul inteligenței artificiale.

Cu toate acestea, a atras deja controverse, după ce s-a dezvăluit în 2013 că DeepMind a avut acces la 1,6 milioane de dosare medicale ale pacienților NHS, din trei spitale conduse de London’s Royal Free Trust.

O scrisoare ”scăpată” dinspre Dame Fiona Caldicott (https://www.gov.uk/government/people/fiona-caldicott), șefă la Protecția Datelor Naționale în Departamentul de Sănătate, a pus la îndoială înțelegerea privind accesul, sugerând că aceasta ar putea fi făcută având ”o bază juridică inadecvată”. (n.t.: titlul ”Dame” este echivalentul feminin al lui ”Sir”).

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducatorului:

Un comentator la articolul original pune următoarea întrebare:

 

”If the prediction is say 95% probability of dying, does the Hospital put one on to a terminal care pathway ? Self-fulfilling prophesy.”

 

în traducere:

 

”Dacă predicția spune o probabilitate de 95% de deces, atunci spitalul va pune pacientul pe protocolul de îngrijire terminală? O profeție care se auto-împlinește”.

 

Încercările de a impune obligativitatea anumitor acte medicale, eliminarea consimțământului informat la pachet cu donarea și transplantul de organe, avortul, eutanasia, îngrijorările unora din cauza ”riscului de a trăi mai mult decât era de așteptat”, la care se adaugă acum și aceste inovații tehnologice care prezic moartea cu acuratețe de 95% –  toate fac parte din același plan.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button