X

Dr. Richard Gallagher: MULȚI PSIHIATRI se feresc să recunoască faptul că BOLILE PSIHICE au o componența DEMONICĂ reală / DIAVOLII îi POSEDEAZĂ cu adevărat pe oamenii / Răul pur cuprinde omenirea

de null

Motto: ”Este foarte greu să îi biruim pe demoni cu inteligența, cu pocăința sau chiar cu credința noastră, pentru că demonul este un înger căzut. El are inteligența mai mare decât a noastră, putere de înțelegere mai mare decât a noastră și vede lucrurile mai mult decât noi. În orice luptă cu demonii, dacă nu suntem foarte bine căliți, suntem pierduți.” – Părintele Gheorghe Calciu, ”Cuvinte vii”

Foto: https://www.disclose.tv/psychiatric-professional-admits-mental-illness-result-of-demonic-possession-311677

Demonii îi posedă cu adevarat pe oameni, atenționează psihiatrul, pe măsură ce răul pur cuprinde omenirea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un psihiatru educat în Ivy League (n.t.: liga celor mai prestigioase universități din SUA) este convins că există o epidemie în creștere de posedări demonice în lumea de astăzi și că majoritatea oamenilor obișnuiți recunosc acum realitatea întunecată a acestei situații înfricoșătoare.

Dr. Richard Gallagher, care a absolvit atât la Universitatea Princeton cât și la Universitatea Yale, spune că, în ciuda opiniilor contradictorii din știința medicală actuală, posesia demonică este atât reală cât și agresivă.

Având 25 de ani de experiență ca psihiatru privat, care îi completează cele doua poziții de predare atât la Colegiul Medical din New York, cât și la Universitatea Columbia, Dr. Gallagher crede că are un punct de vedere unic în ceea ce privește deosebirea dintre comportamentul uman și cel non-uman sau satanic.

El este, de asemenea, un profesionist extrem de căutat în astfel de situații, în cazurile în care se ia o hotărâre cu privire la posibila necesitate a unui exorcism. După evaluarea a sute de cazuri de posibilă posesie demonică până la final, dr. Gallagher este sigur că fenomenul este legitim și urgent.

El a sugerat în The Telegraph (Regatul Unit), într-un interviu recent, că demonii știu foarte bine cum să înșele ființele umane, deoarece posedă facultăți cognitive mult mai avansate. Ei utilizează în mod obișnuit aceste ”inteligențe” mentale pentru a controla oamenii pe care îi posedă, provocându-i pe mulți dintre ei să comită atrocități și alte rele împotriva altor oameni și altor forme de viață.

”Sunt foarte, foarte deștepți”, este citat dr. Gallagher, vorbind despre ființele care ocupă spațiul demonic. ”Nivelul de inteligență al unui înger căzut, căci eu așa îi numesc, este cu mult superior ființelor umane”.

Biserica romano-catolică vede o imensă escaladare a cazurilor de posedare demonică

Sentimentele doctorului Gallagher se aliniază cu alte declarații recente despre creșterea cererii de exorcizare în Biserica Romano-Catolică. Vaticanul a organizat, la începutul acestui an, un curs de formare pentru a pregătii preoții exorciști, pentru a face față acestui aflux de oameni posedați de demoni.

Papa Francisc a comentat de asemenea fenomenul, explicând adepților săi că satana este într-adevăr ”o ființă reală” care ”umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită”. El a scris în aprilie că oamenii nu ar trebui să presupună că diavolul este doar un mit, reprezentare, simbol, figură de stil sau idee. Acest lucru îi face pe oamenii să-și lase jos garda, susține el, făcându-ne pe toți ”mai vulnerabili”.

Francis mai spune că preoții ”nu ar trebui să ezite” să-i trimită la exorciști la oamenii care suferă de ”tulburări spirituale autentice”. Ritualul de exorcizare, spune el, este o ”slujbă delicată și necesară”, care ar trebui să fie întreprinsă ”cu mare grijă și cu mare prudență”.

Potrivit datelor din Statele Unite, numărul de preoți instruiți în efectuarea exorcizărilor a crescut de la 12, cu aproximativ un deceniu în urmă, la 50 – o creștere de peste 300%. Acest salt dramatic nu trebuie ignorat, spune dr. Gallagher, care, deși nu este singurul cu această opinie, se numără printre puținii care sunt dispuși să vorbească profesional despre aceast lucru.

”Sunt mulți alți psihiatri și profesioniști în domeniul îngrijirii sănătății mintale care fac ceea ce fac și eu – poate nu în scopul care mă privește pe mine – care par să ezite să vorbească”, spune dr. Gallagher. ”Aceasta dă muncii mele un fel de unicitate. Că am avut atât de multă experiență și că sunt dispus să vorbesc. Simt o obligație de a vorbi. Cred că ar trebui.”

În același timp, dr. Gallagher avertizează că este important să se determine fără îndoială că o persoană are cu adevărat demon înainte de a recomanda ca el sau ea să viziteze un exorcist.

”Există criterii foarte stricte pentru a determina problema persoanei”, avertizează el. ”Nu este numai intuiție. Abordez problema dintr-un punct de vedere foarte științific.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducatorului:

Am citit acum câteva luni un articol-interviu ”GENERAȚIA MUTILATĂ GENETIC SAU GENERAȚIA MANIPULABILĂ”, în revista Atitudini nr. 43 (din aprilie 2016), cu d-na Galina Răduleanu, medic psihiatru și fost deținut politic, în care este atins și acest subiect. Bolile psihice au natură duală: pe de o parte trupească și pe de altă parte spirituală, unii dintre oamenii bolnavi psihic fiind în mod real posedați.

Redau fragmentul următor din acest interviu, realizat de părintele Ioan Șișmanian:

D-na Galina Răduleanu: […] toate bolile psihice, dar mai ales schizofrenia are sigur o componentă demonică. Sigur este o componentă demonică. Însă componenta asta demonică, ca apostolii cu copilul ăla lunatic din Evanghelie, nu putem să o vindecăm, așa cum a vindecat-o Mântuitorul. N-am văzut nici un schizofren vindecat prin exorcisme, prin Sfântul Maslu, prin rugăciuni. Probabil că nu mai avem puterea aceea a rugăciunii.

Părintele Ioan: Când trăia Părintele Justin se întâmplau vindecări.

G.R.: Cu ce?

P.I.: Cu rugăciuni. Nu dintr-odată, dar după multe rugăciuni. Și Părintele Justin spunea că schizofrenia are și latură somatică, trupească, dar și demonică.

G.R.: Și știți, partea demonică este, cum să vă spun, demonstrabilă sau vizibilă prin ceea ce are în nebunia lui omul respectiv, pentru că în această nebunie vin voci care îi spun: ”Tu ești Dumnezeu. Omoară-ți mama. Scuipă icoanele”. Eu am avut un exemplu concret și, cum să spun, așa de demonstrativ, încât nici nu mai trebuia să fac o demonstrație. Un pacient pe care abia îl pusesem pe picioare, a participat la o sfeștanie. Și în momentul în care a fost stropit cu apă sfințită, în momentul în care a căzut apa sfințită pe el, a început să strige, a aruncat icoanele, a făcut o criză îngrozitoare. Așa l-au dus la spital. Deci, când a fost atins de apa sfințită. După aceea i s-a făcut un tratament și și-a revenit. Deci și noi psihiatrii suntem într-o primejdie, pentru că noi nu ne luptăm cu boala, noi ne luptăm cu demonul.

 

Nota saccsiv:

Catolicii recunosc fenomenul, fac exorcizari, dar fiind eretici nu au efect, decât dacă dracul conlucrează cu ereticii, ca să înșele lumea.

La noi e invers. Suntem ortodocsi, deci exorcismele au efect, insa Patriarhia tradeaza pe toate planurile. Sa ne amintim ce spunea Preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei:

 

„IN BISERICA ORTODOXA ROMANA NU SE FAC EXORCISME” 

Dar nu ne miram, caci lucrurile se leaga, purtatorul de cuvant fiind cel ce declarase in 2009 ca va fi primul ce-si va lua pasaport cu cip.

Iar in 2011 Patriarhul Daniel interzicea citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an la initiativa Episcopului homosexual de Husi. Si iar se leaga lucrurile.

Iata insa ce ne invata parintele Iustin Parvu:

 

„Era de datoria Bisericii să explice însemnătatea rânduielilor şi rugăciunilor care se citesc la cei bolnavi cu trupul, sau cu sufletul, pentru că Evanghelia spune clar că nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi – de aceea Însuşi Mântuitorul îndeamnă bolnavii să alerge la rugăciunile preoţilor, iar preoţii au datoria de a primi orice bolnav care vine să le ceară ajutorul. Dar, din păcate, ierarhia bisericească nu numai că nu a explicat însemnătatea rugăciunilor Bisericii, ci s-a lepădat chiar de unele rânduieli bisericeşti, întocmite cu atâta grijă şi evlavie de Sfinţii şi marii Părinţi ai Bisericii.

Bine, dar cine au întocmit aceste molitfe? Cele mai cunoscute sunt încă din secolul IV, molitfele Sf. Vasile şi apoi cele ale Sf. Ioan Gură de Aur. Cine spune să nu se mai citească molitfele Sfântului Vasile este ca şi cum ar spune că nu mai sunt valide rugăciunile în Biserica Ortodoxă. Am terminat – nu se mai face Maslu, nu se mai fac rugăciuni pentru bolnavi, şi poate nici un soi de rugăciune. Şi atunci probabil ne vom aştepta la o vindecare aşa din senin, în afara harului lui Dumnezeu. Şi Tainele ce rol mai au, dacă noi spunem că este o înapoiere a Bisericii prin citirea acestor vechi rânduieli? Dacă citim molitfele Sf. Vasile nu înseamnă că ne întoarcem în Evul Mediu, că asta ar însemna că dacă citim Evanghelia ne întoarcem în antichitate. Şi în Evul Mediu nu au fost Sfinţi care se rugau pentru lume? Câţi nu se fac sănătoşi prin aceste rugăciuni din tradiţia bisericească? Este o practică folosită de vechii Părinţi ai Bisericii şi, cu toate că erau mai înapoiaţi, vindecau mai multe suflete decât vindecăm noi, cei păcătoşi de azi. Păi, câţi părinţi nu vin aici, la mine, cu copiii lor care nu pot dormi noaptea? Plânge şi răcneşte bietul copil de parcă n-ar fi om. Ei bine, aceşti copii capătă astfel vindecare, liniştire, chiar dacă medicii nu le găsesc nici o cauză şi nu le acordă nici o şansă. Însă, să ştiţi că toate aceste metode de denigrare a Bisericii nu vor putea opri credinţa poporului român, care dintotdeauna a alergat şi va alerga la rugăciunile Bisericii de tămăduire a neputinţelor trupeşti şi sufleteşti, care se înmulţesc din ce în ce mai mult.
Începând din secolul IV şi până astăzi, există în molitfelnicele bisericeşti aceste tipuri de rugăciuni, de exorcizare şi timp de atâtea secole poporul s-a servit de ele. Cine nu cunoaşte măreţia acestor molitfe ale Sfinţilor Vasile cel Mare şi Ioan Gură de Aur, stâlpii Ortodoxiei, nu cunosc şi nu trăiesc nimic din ortodoxia noastră.

Rugăciunile de exorcizare sunt consemnate în mai multe manuscrise, astfel: cele mai vechi mss. cu textul original sunt: – pt. Molitfele Sf. Ioan Gură de Aur – Sinaiticus 982 (sec. 13), f. 120; – pt. Molitfele Sf. Vasilie cel Mare – Cryptensis G.b.2 (sec. 11 ), Grotaferrata, f. 105; Sinaiticus 973 (sec. 12), f. 106; – pt. Molitfele Sf. Grigorie Thaumaturgul – Cryptensis G.b.2.VI (sec. 13), f. 84. Cele mai vechi rugăciuni de alungare a dracilor sau păstrat în Codex Barberinus Graecus 336, din secolul 8, unul din cele mai importante manuscrise liturgice din lume, în care apare pentru prima dată textul Liturghiei Sf. Ioan Gură de Aur.”

 

Iata si ce spunea Parintele Mihai Valica:

Moliftele cuprind exorcizarea demonului nu numai din om, ci si din locuri si tinuturi. Cred ca Moliftele ar trebui completate si nu limitate, cu noi formule actualizate la problemele noi, cum ar fi: sa scoata demonii din politica, din masonerie, miscari oculte, de prin unele banci jefuitoare, precum si din alte ideologii dracesti actuale, din secte sau din bisericile ecumeniste, din unii teologi inchipuiti si apostati, din guverne si administratii centrale si locale, care jefuiesc prin taxe si impozite aberante pe om, pe care il umilesc si-l subjuga in numele unei false simulari a binelui comun.

Cititi va rog mai multe la:

Prof. Pr. MIHAI VALICA motiveaza indemnul sau la citirea MOLIFTELOR SFANTULUI VASILE CEL MARE in ziua de 1 ianuarie

Cititi va rog si:

CAZUL ELISA LAM si CIUDATENIILE DIN HOTELUL CECIL (Los Angeles) – „Exista mistere care sunt atat de stranii si ciudate ca iti bantuie gandul pentru zile in sir” …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Asadar posedarile astea demonice sunt de fapt niste simple boli, si intamplator, prin simptomele acestei boli se enumara si oroarea de cele sfinte, cum ar fi crucea, rugaciuni si sfntele slujbe, in special de Sfantul Maslu si cand se mai citesc Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Aceste molifte chinuie bolnavul destul de rau, pe unii ii mai face sa spuna si lucruri la genul asta:

    „Nu vrem sa ne ia locul in cer! Nu vrem sa ne ia locul in cer! Venim sa ne luptam multi(diavoli)!… SUNT ANII DIN URMA!… Trebuie sa luptam mult… Noi vrem sa luam cat mai multe suflete in iad! Sa le chinuim in foc, acolo in iad! De ce sa se duca in cer ? Nu vrem!…”

    „Noi nu putem sa ne smerim!… Nu putem sa ne smerim!… Ne-am mantui si noi! Ne-am mantui si noi! Dar nu putem face asa ceva! Din mandrie am cazut! Numai am gandit sa ne mutam scaunul mai sus si ne-a aruncat… si ne-a aruncat…”

    „A zis sa vada lumea!… Spun tot, ca sunt blestemat! Sunt blestemat! Eu va fac multe voua crestinilor! Eu multe va fac!… Numai voi ortodocsii va mantuiti! Ceilalti (catolicii, protestantii, ecumenistii, budistii si toate sectele), NU SE MANTUIESC, toti care faceti voile(pacate) noastre! Noi nu avem treaba cu ei si nici cu sectele! Aia-s ai nostri,sectantii”

    „Cine ne face poftele, sunt ai nostri… Femeile sulemenite (machiate) si femeile in pantaloni sunt papusile iadului… Noi le punem sa faca asta, dar ele nu ne vad. Noi le spunem cu ce sa se infrumuseteze, sa se faca frumoase… Vai de ele…”

    „Are atatia bani si nu cheltuie. Cand are bani, ii da pe icoane si carti sfinte… Spune ca nu-i trebuie bani…. E proasta ea… Sa se distreze! E tanara!… Cine iubeste banii si averile, sunt robii nostri. Iar robii nostri se duc la hora si la nunti cu lautari si le dam cu biciul peste picioare ca sa sara si mai mult…”

    „Spune-i sa-mi dea carne! Spune-i sa manance carne, nu vede ca moare! Ce mananca numa mere ? Nu vezi ca moare ? Dati-i carne, sa se intareasca!”

    „Cand vrea un suflet sa se mantuie, tot iadul suntem asupra lui! Noi n-avem treaba cu sectantii! Avem treaba cu ortodocsi crestini! Astia se pot mantui. Ceilalti sunt deja ai nostri!”

    „Bautura e duhul iadului!… Cu asta acaparam pe multi crestini la noi!… Ii punem sa omoare la betie… Cate nu-i punem sa faca dupa aceea!… Aoleuuu!…”

    „Pe mine ma ineaca tamaia… Eu nu pot sa suport tamaia!… Eu suport fumul de tigara!… Aceea e tamaia iadului! Mie aceea imi place! Aceea e tamaia noastra!…”

    „Dupa ce trec vamile, ii azvarlim de la ultima vama direct in iad pe crestinii (doar cu numele).”

    „CE CREDETI CA VA MANTUITI ASA USOR??? Unu la mie daca reuseste sa urce vamile! Eu va arunc de acolo pentru orice greseala nemarturisita… in iad!… Ce patesc eu printre preoti!”

    „Acolo la slujbe va pun sa vorbiti, va scot afara din biserica in timpul liturghiei, sa stati la taifas si sa radeti in biserica si asa va scriem mereu!…”

    „Mie imi place MANIA,ca sa pot prinde acolo tot crestinul… Rabdarea, rabdarea ma omoara!…”

    Asa ca cei ce sufera de o astfel de boala, ar trebui protejati de aceste lucruri religioase care ii chinuie.

    Sursa citatelor: http://crestiniisecolului21.blogspot.ro/2013/03/puterea-sfantului-masluminuni-din.html

    1. De unde ati inteles ca sunt simple boli? Eu am inteles altceva – ca manifestarile de groaza ale acestor bolnavi in preajma celor sfinte sunt chiar dovada posedarii lor.

  2. exorcizarile ereticilor catolici nu au efect ptr ca nici macar nu folosesc Moliftele Sfintilor Vasile si Ciprian desi ii recunosc (formal) ca Sfinti

  3. Daca am asculta de Dumnezeu nu am mai face voia acelora. Pana la ascultarea de Dumnezeu ne mananca Sfintii. Ca sa asculti trebuie sa ai urechi de auzit. Slava Celui care rasare soarele peste cei drepti si peste cei nedrepti. Doamne ajuta!

  4. In Constanta se citesc moliftele Sf. Vasile pe 1 ianuarie. Nu stiu sa spun daca in toate bisericile. Si am vazut anul acesta un fenomen deosebit – in jurul bisericii erau multi pescarusi pe apa. Cand preotul a inceput sa citeasca “Te blestem ….”, toti pescarusii din apropierea bisericii si-au luat zborul dintr-o data, in stol, in aceeasi directie, ca si cand i-ar fi alungat vanatorul cu pusca.

    1. Ai dreptate, și eu sunt din Constanța, și moliftele SF. Vasile s-au citit anul acesta prin zona cet

  5. Pesiunea demonica este recunoscuta nu numai de catre crestini, ci si de catre musulmani si hindusi, care l-au contactat pe dr. Gallagher pentru a primi sfaturi.
    Gallagher has been approached by many leaders from different faiths, including Muslim and Hindu clergy members, to give scientific advice about whether a patient is mentally ill or under demonic possession. He has also spent many years as the scientific advisor on the governing board for the International Association of Exorcists.
    He explains, “The essence of a possession is a person going into a trance and a demonic sounding voice coming out of them, attacking the people, attacking religion, usually using very crude and violent language, like, ‘Leave her alone. She’s ours’ — this type of thing.” Other behaviors include superhuman strength, speaking ancient languages, and knowing secrets of people that a person would never know otherwise. Gallagher said he himself experienced the last phenomenon: A woman he examined, who turned out to be one of his biggest cases, knew personal information about him. “I know your mother died of ovarian cancer,” she said. “Which was true,” said Gallagher.
    https://news.yahoo.com/unfiltered-completely-demonically-possessed-193926407.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button