X

Filaje SRI costând 540.000 Euro/persoană pe 6 luni. Cu banii aceștia România ar fi avut autostrăzi, școli și spitale

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Devine tot mai clar de ce Romania nu are autostrazi, scoli si spitale. De ce pensiile si salariile sunt atat de mici. Este si pentru ca o mare parte din avutia nationala a fost cheltuita pentru filaje si interceptari de catre SRI si marile parchete. Nimeni nu a avut curajul vreodata – nici macar Curtea de Conturi – sa verifice pana la capat cum se cheltuie banii publici pe interceptari. A existat in urma cu circa 10 ani o tentativa la nivelul Curtii de Conturi (condusa pe atunci de Dan Drosu Saguna) de cercetare a felului in care DNA cheltuia banii pe intereptari, care s-a finalizat cu desantul unor echipe de mascati la sediul Curtii, iar vestitul procuror DNA Emilian Eva a sigilat birourile presedintelui Curtii si al angajatilor si a bagat frica in tot personalul institutiei. De atunci nimeni nu a mai indraznit asemenea verificari.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera un document exploziv: o adresa a DNA – Oradea, semnata de procurorul sef al acestui serviciu teritorial Ciprian Man la 18.04.2014, in care acesta explica Curtii de Apel Timisoara in dosarul 331/59/2013 cheltuielile uriase de ancheta mentionate in rechizitoriu:

“La stabilirea cheltuielilor judiciare in sarcina inculpatilor Puscas Mircea si Pistuca Marcel am avut in vedere cheltuielile cu efectuarea supracegherilor operative si a investigatiilor, interceptarea comunicatiilor telefonice si copierea documentelor. Ponderea cea mai mare in cheltuielile judiciare o reprezinta cele efectuate cu supravegherile operative, care, potrivit Serviciului Roman de Informatii, sunt de pana la 3000 euro/zi” – (vezi foto sus).

Sume faraonice cheltuite fara baza legala, fara stiinta populatiei

Oficial, in perioada 2005 – 2014 (perioada de glorie a Binomului SRI-DNA) Serviciul Roman de Informatii a pus in aplicare 248.711 de mandate pe siguranta nationala si la cererea marilor parchete (pe protocol).

In realitate, pe un singur mandat de 6 luni erau ascultate zeci de persoane. Recent Comisia parlamentara de control a SRI a estimat ca au fost ascultate pana la 30 de persoane pe un mandat, si peste 6 milioane de romani in total.

Noi vom face mai jos calculul matematic doar la o singura persoana, pentru a ne apropia cat de cat de sumele cheltuite in realitate.

Costul unei zi de filaj: 3000 euro/zi/persoana

Costul unei perioade de 6 luni de monitorizare al unei persoane: 3000 x 180 zile = 540.000 euro/persoana/mandat de 6 luni

Costul total al celor 248.711 mandate oficiale puse in operare de SRI in perioada 2005-2014: 540.000 x 248.711 = 134.303.940.000 euro costul filajelor SRI pe perioada 2005-2014

Ce se putea face in Romania cu peste 134 miliarde euro?

-toate autostrazile si drumurile nationale;

-toate spitalele si scolile;

-pensia minima putea fi marita la minimum 500 euro/lunar;

-salariul minim pe economie la stat putea fi marit la minimum 500 euro/lunar;

si tot nu am fi reusit sa acoperim uriasa suma…

In realitate avem convingerea ca sumele tocate in Romania pe interceptari au fost mult mai mari. Pentru ca cele 248.711 mandate (si cele pe care nu le stim din perioada 2015 – 2017) au privit in realitate circa 6 milioane de romani. Poate de aceea bugetele SRI s-au dublat de la un an la altul, continuu. Poate de aceea rapoartele SRI din 2016 incoace nu au fost inca aprobate de Parlament. Poate de aceea SRI a devenit institutia de control a Parlamentului.

Poate de aceea pana in prezent SRI intercepteaza in continuare toata populatia fara baza legala prin Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor – infiintat in secret printr-o hotarare CSAT, care l-a nominalizat autoritate nationala de interceptari, desi acest lucru putea fi posibil doar prin lege – care in fapt este o unitate militara secreta a SRI unde nimeni nu are acces.

Si totusi, calculele noastre matematice de mai sus depasesc cu mult bugetele anuale aprobate de Parlament pentru SRI, DNA si alte parchete.

De unde au venit acesti bani? S-au luat in secret de la bugetul de stat? Si de aceea nu s-au mai construit autostrazi, spitale, scoli si alte investitii comunitare, desi la fiecare inceput de exercitiu financiar erau alocate sume pentru aceste investitii, care nu se mai faceau? Foarte posibil! S-au obtinut fonduri speciale din afaceri secrete ale SRI (firme acoperite care castigau toate licitatiile la comanda)? Foarte posibil!

Cert este ca sub epoca Traian Basescu, SRI si marile parchete au distrus Romania cheltuind sume uriase urmarind cam toata populatia activa, distrugand clasa politica cu dosare penale, mediul de afaceri, presa libera, magistratura sanatoasa. Nimeni nu a raspuns pana in prezent.

Multi cetateni cu o cultura civica limitata au gandit mereu ca ce daca sunt ascultati, ei nu au nimic de ascuns. Fara sa gandeasca ca joaca de-a interceptarile se facea pe buzunarul lor. Pe aceasta gandire s-a cladit marea afacere nationala a interceptarilor efectuate de Binom. In fapt zecile sau sutele de miliarde cheltuite pe aceste “jucarii” au tinut in loc dezvoltarea tarii.

Lumeajustitiei.ro cere o dezbatere nationala pe banii cheltuiti de servicii si parchete pentru monitorizarea populatiei! Si pe baza legala a acestor cheltuieli!

Cum sa spargi, de exemplu, milioane de euro de la buget pentru filarea unui judecator al Curtii Constitutionale, pentru niste struti si capre, pentru ca in final omul distrus profesional si mediatic sa fie achitat? Pe baza caror legi sefii SRI si ai parchetelor pot aproba asemenea cheltuieli care depasesc din capul locului orice justificare rationala?

Ce ironie a sortii: baietii din Binom pretindeau ca luptau cu coruptia si ei, in fapt, cheltuiau infinit mai mult – si ilegal – decat toate prejudiciile invocate in dosare. Ce afacere a fost asta?

Acesta nu este furt din banul public? Nu este abuz in serviciu?

VREM SA STIM!!!

* Cititi mai jos inventarul cifrelor oficiale ale mandatelor de interceptare operate de SRI in perioada 2005-2014, realizat de jurnalistul Radu Tudor, pe baza rapoartelor SRI:

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. O sa explice simplu cu 2 neuroni faptul ca nu se fac destule vaccinari… Tot noi romanii trebuie sa le bagam in cap guvernantilor sa o lase mai moale cu vaccinurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button