X

Ereticii ecumeniști își exprimă frica față de acțiunile legitime ale preoților nepomenitori

de null
Image result for creta delegatia romana
Într-un articol recent din ziarul Lumina, slujbaşul de la patriarhie, Corduneanu, îşi pune mintea la contribuţie şi imaginează o situaţie inexistentă, anume aceea că preoţii nepomenitori ar vrea, folosindu-se de legile civile, să revină în parohiile din care au fost îndepărtaţi pe nedrept şi cu brutalitate.  Nu ştiu nici un caz de acest fel. Ce ştiu e că preoţii nepomenitori s-au îngrădit de episcopii eretici, asumându-şi toate consecinţele, respectiv falsa caterisire şi alungarea din mijlocul credincioşilor pe care i-au păstorit. Nu mă apuc acum să disec articolul respectiv, nici să fac exegeza unui text scris de un trepăduş de serviciu. Vreau doar să răspund celor două acuzaţii enunţate în titlu, acuzaţii care mă amuză, mai ales că vin de la un eretic dovedit.
  1. Schismatici nu suntem. Nu ne-am separat de Biserica lui Hristos în niciun fel. Mărturisim aceaşi Sfântă Credinţă Ortodoxă, săvârşim aceleaşi Sfinte Taine şi Slujbe. Ne-am îngrădit de episcopii eretici, nu de Sfânta Biserică. Întrerupând pomenirea, am aplicat Canonul 15 al Sinodului I II din Constantinopol care spune desluşit că nu am osândit episcopi, ci minciuno-episcopi, nu am rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci ne-am silit să izbăvim Biserica de schisme şi dezbinări. De ce se feresc corifeii ereziilor ecumeniste de acest Canon şi nu-l citează nicicum? Pentru că-i incriminează şi n-au răspuns împotriva lui. Aşadar, n-aveţi decât să ne acuzaţi în continuare de schismă. Pentru noi e o recunoaştere a faptului că am procedat corect, care valorează mai mult decât un titlu academic.
  2. Dicţionarele limbii române definesc vocabula ,,disident’’ ca fiind „o persoană care are o opinie deosebită faţă de majoritatea membrilor colectivităţii, a organizaţiei din care face parte”. Aceasta ne indică cu precizie că acei 160 de episcopi prezenţi în Creta sunt în raport de disidenţă cu ceilalţi 640, cărora li s-a interzis participarea la sinodul tâlhăresc; sunt în disidenţă faţă de Sfintele Canoane şi faţă de dogma unicităţii Bisericii lui Hristos, aşa cum e definită în Simbolul Credinţei; sunt în raport disidenţă cu Sfânta Biserică Ortodoxă, deoarece ei sunt 160, iar credincioşii ortodocşi sunt de ordinul sutelor de milioane. Să nu conteze la nesfârşit pe faptul că Poporul lui Dumnezeu nu e informat. Când credincioşii vor şti de unde vine primejdia, negreşit se vor distanţa de episcopii eretici şi de trepăduşii care roiesc în jurul lor.

Disidenţa n-are numaidecât o conotaţie negativă. Sfântul Maxim Mărturisitorul era disident în raport cu ereticii vremii, dar avea Adevărul de partea sa. Rezultatul? E numărat în rândul Sfinţilor, în vreme ce ereticii s-au pierdut. Disidenţa episcopilor semnatari în Creta poartă un nume înfiorător: erezia. Restul, sunt vorbe de clacă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preot Ioviţa Vasile

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nepomenitorii sunt in Dreapta Credință, deci vor fi prigoniți. Biserica adevarată va reveni la catacombe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button