X

FOTO: Ce simbolizeaza aceasta statuie uriasa din Olanda?

de null

În orașul olandez Utrecht a fost amplasată, sau mai bine zis culcată, o altfel de statuie. Pe orizontal. Pentru că, așa cum scrie presa franceză, ea  simbolizează decăderea „omului alb”. Pe Twitter, pe contul @DefendEuropa, imaginile surprinse „promovează o statuie a unui om alb care se prăbușește, fiind însoțită de cunoscuta expresie  „Sic transit gloria mundi” (Așa trece gloria lumii). Potrivit ziarului Liberation, într-o fotografie apare un panou cu un semn de construcție în care se spune că aici se va construi un „monument pentru sfîrșitul hegemoniei occidentale”, fără a se specifica data. Jurnaliștii francezi au vrut să afle din sursă olandeză dacă se menționează undeva construirea unei astfel de sculpturi. Și au aflat că site-ul de știri NU.nl a scris că  mai toți comercianții din jurul orașului Neude s-au declarat  deranjați de lucrările de artă construite aici ca parte a Festivalului de Artă SPRING. Iar de pe site-ul autorului lucrării „Sic  Sic transit gloria mundi”, Dries Verhoeven, au aflat ce a vrut să spună acesta: „Chiar în momentul în care statuile colonialiste au devenit controversate, dominația occidentală dă și ea semne de declin, iar acest lucru cere o nouă privire a noastră asupra lumii.” În final, în piața orașului va fi construită o statuie a unui bărbat uriaș căzut la pămînt.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.