X

FOTO: Ce simbolizeaza aceasta statuie uriasa din Olanda?

În orașul olandez Utrecht a fost amplasată, sau mai bine zis culcată, o altfel de statuie. Pe orizontal. Pentru că, așa cum scrie presa franceză, ea  simbolizează decăderea „omului alb”. Pe Twitter, pe contul @DefendEuropa, imaginile surprinse „promovează o statuie a unui om alb care se prăbușește, fiind însoțită de cunoscuta expresie  „Sic transit gloria mundi” (Așa trece gloria lumii). Potrivit ziarului Liberation, într-o fotografie apare un panou cu un semn de construcție în care se spune că aici se va construi un „monument pentru sfîrșitul hegemoniei occidentale”, fără a se specifica data. Jurnaliștii francezi au vrut să afle din sursă olandeză dacă se menționează undeva construirea unei astfel de sculpturi. Și au aflat că site-ul de știri NU.nl a scris că  mai toți comercianții din jurul orașului Neude s-au declarat  deranjați de lucrările de artă construite aici ca parte a Festivalului de Artă SPRING. Iar de pe site-ul autorului lucrării „Sic  Sic transit gloria mundi”, Dries Verhoeven, au aflat ce a vrut să spună acesta: „Chiar în momentul în care statuile colonialiste au devenit controversate, dominația occidentală dă și ea semne de declin, iar acest lucru cere o nouă privire a noastră asupra lumii.” În final, în piața orașului va fi construită o statuie a unui bărbat uriaș căzut la pămînt.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!