X

Club social dement: masacrau sute de animale doar pentru a simți ”plăcere”

hunter pic 2
Foto: http://www.foxnews.com/us/2018/05/18/more-than-hundred-charges-filed-against-alleged-poachers-in-demented-social-club.html

”Un club social dement”: braconierii au masacrat sute de animale în zona de nord-vest a Pacificului,  doar pentru a simți ”plăcere”, spune poliția

Totul a început atunci când oficialii de stat au vrut să găsească răspunsul cu privire la cerbul fără cap care a fost descoperit în sălbăticia din Oregon, la est de Muntele Hood.

”Aproape în fiecare an, se pare că avem, la finalul anotimpurilor, apariții de căprioare/cerbi cărora le lipsește capul”, a declarat recent Craig Gunderson, un polițist călare senior din Patrula Statului Oregon, către Seattle Times. Autoritățile au crezut că animalele mutilate ar putea fi o operă a braconierilor, așa că în noiembrie 2016 au instalat camere de filmat care se declanșează la mișcare, în pădurile naționale din apropiere de The Dalles, Oregon, chiar pe linia statului Washington.

Imaginile filmate de poliția călare s-au dovedi a fi primul indiciu pentru descoperirea a ceea ce oficialii spun acum ca a fost un cerc de braconieri cu legături stânse, responsabili pentru masacrarea ilegală și brutală a sute de animale din Washington si Oregon. Dimensiunea absolută a numărului de corpuri de animale implicate a șocat autoritățile de mediu, în parte datorită frivolității ce a motivat uciderea agresivă.

”A fost un fel de club social dement”, a declarat către The Times un oficial al statului Oregon.

”Consider că este o beție ucigașă”, a declarat un șef al Departamentului de Pescuit și Mediu Sălbatic din Washington pentru Fox 12. ”Sunt complet dezgustat”.

”Este unul dintre cele mai mari cazuri, dacă nu cel mai mare caz cu care am fost implicat, iar Washingtonul are aceeași poziție, pe baza numărului de persoane implicate și a numărului de animale doborâte ilegal”, a spus Tim Schwartz, locotenent în Divizia de Pescuit și Mediu Sălbatic, din cadrul Poliției de Stat din Oregon, în declarația pentru KOIN 6.

În cele din urmă, nu doar imaginile aparținând camerelor video din pădure au ajutat anchetatorii să descopere pretinsul grup de braconieri, ci și imaginile și videoclipurile salvate pe propriile telefoane mobile ale suspecților. Potrivit The Times, anchetatorii au descoperit zeci de imagini care detaliază munca braconierilor, inclusiv filmări cu haită de câini de vânătoare care puneau jos și mușcau urși, suspecți care se pozau cu carcase de elani uciși, și cu vânători pătați de sângele ultimelor crime. Între cele două state, 17 persoane au fost acuzate de peste 200 de delicte și ucideri. Niciunul dintre acuzați nu a comentat în mod public acuzațiile.

”Pentru majoritatea oamenilor, când ucid un animal, există un respect în tot (acest fapt). Ei iau pielea, iau carnea și există un anumit respect în (înfăptuirea) acest(ui) lucru”, a declarat pentru Fox 12 căpitanul Departamentului de Pescuit și Mediu Sălbatic din Washington, Jeff Wickersham. ”În acest caz, este vorba despre plăcere. Ei pleacă acolo și ucid de dragul de a ucide.”

În noiembrie 2016, camerele declanșate de mișcare au surprins braconierii în acțiune, a raportat Seattle Times. Imaginile au arătat indivizi dintr-un camion Toyota, în pădurea națională, proiectând fascicule luminoase în sălbăticie – găsind animalele în întuneric prin surprinderea strălucirii ochilor acestora în lumină, o tactică ilegală de vânătoare cunoscută sub numele de ”spotlighting”.

Atunci când autoritățile de mediu s-au dus la locul unde camionul a fost surprins pe cameră, au descoperit un alt cerb decapitat.

Pe 3 decembrie, poliția din Oregon a văzut camionul și l-au tras pe dreapta. Cei doi dinăuntru – William J. Haynes și Erik C. Martin – au recunoscut că au ucis două bucăți și s-au întors cu trofeele (capetele) înapoi la Washington, a raportat Times. Când autoritățile au căutat casa lui Haynes, au găsit un cap de cerb proaspăt tăiat în garaj și alte 12 capete în curtea din spate, unele în saci de plastic, unele putrezind cu viermi. În total, oficialii au confiscat 27 de capete de cerb de pe proprietate, potrivit ziarului.

Dovezi din telefonul suspecților ar indica anchetatorilor cel puțin douăzeci de locuri de masacru prin pustietățile unde au avut loc partidele de braconaj ilegal. Mesajele text au arătat că suspecții și-au planificat vânătoarea ilegală și s-au lăudat cu această oportunitate, spun autoritățile.

”Sunteți gata să omorâți totul?!”, un presupus braconier i-a scris altuia, în noiembrie 2015, potrivit anchetatorilor.

”Ei bine, da!” A răspuns un altul. ”Sunt un trăgător un pic fericit lol.”

Autoritățile spun că echipele de braconaj își desfășoară adesea vânătoarea în mijlocul zilei, cu posturi de supraveghere pentru autorități. ”Toți știau că ceea ce fac ei este ilegal”, a declarat Gunderson, ofițerul Oregon, pentru Times. ”Toți au premeditat cu ceva timp înainte și au avut planuri. Unii dintre ei o făceau de ani de zile.”

Haynes și Martin au fost printre cei 11 inculpați acuzați în această săptămână în Wasco County, Oregon, de delicte legate de braconaj, conform KOIN 6. Ei nu au încă plângeri legate de cauză și nu este clar dacă au avocați. Acuzațiile legate de gruparea (de braconieri) au fost depuse și în jurisdicții din Washington. Până în prezent, doi dintre cei 17 inculpați au pledat vinovați de încălcări legate de vânătoare, a raportat The Times.

Dar anchetatorii recunosc, de asemenea, că sunt năuciți de vărsarea de sânge.

”Pentru unii, era vorba despre ego și bravură – cine ar putea ucide cel mai mare, cel mai mult”, a spus Gunderson către The Times.

”Această încălcare particulară (a legii) este cu adevărat fundamentată pe faptul că oamenii au ucis animalele doar de dragul de a le ucide”, a spus Wickersham, de la Departamentul de Pescuit și Mediu Sălbatic din Washington, pentru KOIN 6. ”În realitate nu există alt motiv în afară de acesta, și anume că acești indivizi voiau să ucidă.”

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Ăștia sunt încurajați să facă așa ceva. De ani de zile își fac de cap și nu.i deranjează nimeni. Este o agendă globală de distrugere a naturii. Prea multe acte demente, prin Romania se ucid în neștire ciocârlii, păduri seculare cu lemn tare din SUA sunt tăiate la ras și arse în termocentrale din UK , cică pt. A combate încălzirea globală. Adica energie verde din pădure Americii , lemn care arde mai curat cică. Chestii halucinante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!