X

Concert folcloric „Flori de Centenar”, cu artiști de pe ambele maluri ale Prutului

Am primit pe adresa redacției următorul Comunicat de presă:

În data de 21 mai 2018, orele 17:00, se va desfăşura concertul “Flori de centenar”, organizat în cadrul parohiei ortodoxe Sfântul Nicolae” din satul Târzii, com. Oltenești, jud. Vaslui. Evenimentul reuneşte interpreți de top din lumea muzicii populare, de pe cele două maluri ale Prutului, ca semn al dorinței de Unire cu frații noștri din BasarabiaCea mai cunoscută solistă a cântecului românesc din Bucovina, doamna Sofia Vicoveanca alături de ansamblul Baștina al Casei de cultură Strășeni din Basarabia, cât și alți 10 interpreți vor încânta publicul în cele câteva ore de muzică autentică românească, păstrată cu sfințenie de la strămoșii noștri.

Şi pentru a sprijini tinerele talente şi a contribui la relansarea muzicii populare românești, la acest eveniment se oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor să apară în concerte, să intre în contact cu profesioniști și nume consacrate din acest domeniu.

Dat fiind contextul actual – starea generală de dezbinare a societății românești și lipsa reperelor și a modelelor pentru tânăra generație – dorim să marcăm împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia printr-o serie de evenimente care să contribuie la revigorarea conștiinței naționale și la promovarea valorilor spirituale ale poporului român la nivel local și județean.
Începem acest demers cu gândul că un moment de asemenea importanță nu poate și nu trebuie să treacă fără a lăsa urme în mintea și inima noastră. Vă așteptăm cu drag!

Intrarea la concert este liberă!

Organizatori: Parohia Sf. Nicoale din satul Târzii cu binecuvântarea Episcopului de Huși, Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Tradițiilor – Vaslui

Parteneri: – Școala Gimnazială C-tin Rotaru – Târzii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor – Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Raional Strășeni, Primăria Zăpodeni.

Sonorizare asigurată de Deejay Trei – Vaslui

preot Nicolae Roșca

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Centenar Marea Unire
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.