X

Google a pus pe Street View cele mai importante monumente din Alba Iulia, pentru a marca Centenarul

inchide

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la unirea României, Google lansează noi imagini Street View și galerii Google Earth dedicate României și evenimentului centenar. Muzeul Național al Unirii (click) din Alba Iulia și colecțiile sale se deschid astfel vizitatorilor virtuali, prin intermediul imaginilor Street View din interiorul acestuia. De asemenea, Catedrala Reîntregirii Neamului (click) din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Google Maps. Alături de acestea, Google a publicat o colecție Google Earth dedicată României (click).

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia (click)

Sub numele de Muzeul Unirii, instituția a fost inaugurată pe 20 mai 1929, găzduind unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluția din 1848 si Marea Unire din 1918 păstrate într-un muzeu până în prezent. Este vorba despre scrisorile lui Avram Iancu, 6 volume ce conțin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eșarfele tricolore purtate de delegațiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiș în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, precum și biroul pe care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declarația de Independenţă a românilor cuprinși în ținuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

Catedrala este un simbol al unității naționale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfășurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

Aceasta este o colecție Google Earth dedicată României, frumuseților acesteia și momentelor care i-au marcat istoria. Sunt disponibile trei galerii: una dedicată frumuseților naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar sau Vulcanii Noroioși), a doua, monumentelor construite de mâna omului (Castelul Bran, Castelul Peleș sau Cimitirul Vesel de la Săpânța), iar cea de a treia, unor momente importante din istoria românilor (Sala Unirii de la Alba Iulia, Piața Victoriei din Timișoara sau Cetatea Sarmizegetusa).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button