X

VICTIMELE științei. Peste 300 de PISICI au fost UCISE în cadrul unui experiment din SUA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O investigaţie a dezvăluit că un laborator din cadrul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii (USDA) a înmulţit pisici în scopul cercetărilor pe care le-a ucis când nu au mai fost necesare. 

Animal Parasitic Diseases Laboratory din Maryland a utilizat pisici în cadrul cercetărilor privind parazitul Toxoplasma gondii, încă din 1982, afirmă Justin Goodman, vice-preşedinte al grupului White Coat Waste Project.    Conform Huffington Post,  grupul a obţinut documente din cadrul laboratorului. Documentele arată că pisicile erau eutanasiate după ce rolul lor în cadrul testelor se termina.

USDA a declarat că punerea spre adopţie a pisicilor ar fi reprezentat un pericol pentru sănătatea publică.

Însă, membrii White Coat Waste Project. susţin că aceste afirmaţii nu sunt reale.    Cercetarea a implicat hrănirea puilor de pisică în vârstă de 2 luni cu carne crudă ce era contaminată cu parazitul Toxoplasma, conform documentelor obţinute de grup. Paraziţii se reproduceau în intestinele animalelor, iar aceştia eliminau oochisturile prin fecale.   Laboratorul a utilizat pisici deoarece ”acesta sunt singurele animale ce excretă paraziţii aflaţi în primele etape de dezvoltare,” a declarat un purtător de cuvânt al USDA.

Cercetătorii colectau fecalele pisicilor timp de 2-3 săptămâni, după care le eutanasiau şi le incinerau cadavrele.    Purtătorul de cuvânt al laboratorului a declarat că amplasarea pisicilor în case pentru adopţie ar fi putut contribui la răspândirea paraziţilor ce produc afecţiuni grave la oameni.  Grupul White Coat Waste Project susţine că pisicile ar fi putut fi adoptate în siguranţă dacă membrii laboratorului ar fi aşteptat până când animalele eliminau în întregime parazitul.

Pisicile produc oochisturi timp de trei săptămâni după infestare. Medicul veterinar Katy Nelson a declarat că, în urma administrării unui tratament adecvat, puii ar fi putut fi daţi spre adopţie fără niciun risc. Conform unui raport din 2015, laboratorul ar fi utilizat aproximativ 100 de pisici, anual, pe tot parcursul experimentului ce a durat trei ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Aceste cercetari se numesc crime.Chiar daca sunt facute in numele sttintei, tot crime se numesc…
    Nemernicii care au facut asta isi vor lua plata la timpul cuvenit, caci Dumnezeu nu doarme.
    Toata compasiunea pentru bietele feline!

  2. Deloc surprinzator in aceasta lume reordonata artificial, in care omul se naste, creste si de obicei si moare in cultura mocirloasa a materialismului (care e in esenta o cultura a mortii), cultura care a ajuns sa sufoce aproape complet cultura vietii, a carei esenta e iubirea fata de Dumnezeu si Creatie. Cat de mult poate cantari viata unei fiinte micute si neajutorate in fata “importantelor” interese materiale ale omului trupesc, interesat doar de supravietuirea lui fizica si de comfortul lui personal? De mici suntem obisnuiti sa gandim in termeni care ne permit sa consideram acceptabila si justificata folosirea metodelor de ucidere a fiintelor neajutorate, fie ele oameni sau animale, din care fiecare e perfecta, unica si de neinlocuit. . Gandindu-ne numai la interesul nostru, multi dintre noi am ajuns sa ne temem atat de tare sa nu avem de suferit din cauza vreuneia din vietatile din preajma noastra, ca am reusit sa ne convingem ca e perfect justificat sa le terminam vietile dupa bunul nostru plac, ca niste adevarati tirani criminali ce am devenit. Metoda cea mai larg acceptata este cea chimica, mai exact otravirea, cu care suntem familiarizati de la varste mici. Omul a creat nenumarate produse chimice de ucis fiinte diverse – de la bacterii, paraziti, insecte, pana la mamifere si la oameni, pe care a ajuns sa le foloseasca fara prea multa ezitare. Din stapani iubitori si grijulii ai Creatiei, asa cum trebuia sa fim, am decazut la nivelul de exploatatori si exterminatori. Si in febra distructiva care ne-a cuprins, nu observam ca in acest proces ne distrugem nu doar sufletul dar si, in multe cazuri, chiar si trupurile pe care vrem sa credem ca le protejam asa. Ca tot mi-e proaspata in simturi si in minte, o sa amintesc doar una din cele mai “eficiente si sigure” (asa cum e de obicei descrisa de cei care o implementeaza) metode prin care specia umana reuseste sa se auto-debilizeze si sa se auto-extermine, ravasind in acelasi timp si corpul complex al Creatiei – campaniile de pulverizare aeriana de biocide pentru controlul diverselor vietati in general considerate nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button