X

„Bisericii” Catolice i se interzisese sa tragă clopotele în Suedia, pe motiv de zgomot. Iată însă că moscheea a primit aprobarea sa-și strige chemarea la rugăciune…

Foto: https://voiceofeurope.com/2018/05/after-permission-in-vaxjo-swedish-muslims-now-want-to-send-calls-to-prayer-all-over-the-country/

 

Suedia: Biserica interzisă să mai emită în oraș in schimb moscheea este permisă să emită apel islamic la rugăciune de 110 decibeli

Joi am raportat că moscheea din Växjö din Suedia a primit permisiunea de a-și difuza chemarea la rugăciune. Dar când Biserica Sf. Mihail a solicitat un apel de trezire pentru slujbele bisericești în același oraș, ea a primit un răspuns negativ, spune ziarul Smålandsposten.

Potrivit preotului Ingvar Fogelqvist, Primăria orașului a respins cererile sale de a bate clopotul, deoarece sunetul acestuia ar putea „perturba zona”. Cererile lui Fogelqvist au fost respinse de două ori: în anii 1990 și din nou la începutul anilor 2000.

El crede că sunetul clopotului este o veche tradiție creștină pe care biserica lui ar dori să o folosească și că „ar face Biserica Catolică un pic mai vizibilă aici în comunitate”.

După ce moscheea locală este acum permisă să transmită apelurile sale la rugăciune de 110 de decibeli, biserica poate acum bate clopotele din exterior. Fogelqvist spune ziarului Metro:

„Este o chestiune de corectitudine și odată cu decizia de a acorda permisiunea moscheei de a face o chemare la rugăciune, am discutat despre posibilitatea de a aplica din nou”

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
IslamExterne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.