X

ASALTUL coloniștilor EVREI asupra CREȘTINILOR din Ierusalim: Preoții creștini sunt AGRESAȚI și SCUIPAȚI, iar proprietățile le sunt vandalizate și expropriate

https://i.guim.co.uk/img/media/65de40e1dacd9a969825da671f2a5a9d055f4c8b/0_234_3500_2100/master/3500.jpg?w=620&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=08c98c550e6c59fcd4075b7b350b21f5

Creștinii din orașul vechi din Ierusalim spun că prezența lor în centrul geografic al credinței lor este amenințată prin amenințări și achiziții agresive de proprietăți din partea coloniștilor evrei, scrie Guardian .

Potrivit liderilor Bisericii, preoții creștini sunt agresați și scuipați, iar proprietățile le sunt vandalizate.

Tensiunile s-au accentuat anul acesta în zonele creștine și armenești din cetatea antică de un kilometru pătrat în care se află și Biserica Sfântului Mormânt, cel mai sfânt loc al creștinătății. Orașul Vechi este locul unde se află și locuri de o importanță majoră pentru evrei și musulmani.

Bisericile spun că ofensiva se desfășoară pe trei fronturi: un război de hărțuire din partea coloniștilor fanatici, taxe fără precedent din partea consiliului local din Ierusalim și o inițiativă ce ar permite expropierea terenurilor bisericești scoase la vânzare. 

”Astăzi, Biserica se confruntă cu cea mai mare amenințare din partea unor anumite grupuri de coloniști. Coloniștii sunt insistenți în încercările lor de erodare a prezenței comunității creștine din Ierusalim”, a declarat pentru Guardian Teofilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, cel mai important lider creștin de pe Pământul Sfânt.

”Aceste grupuri radicale de coloniști sunt foarte bine organizate. În ultimii ani am asistat la profanarea și vandalizarea unui număr fără precedent de biserici și locuri sfinte și primim un număr tot mai mare de informații privind preoți și credincioși ocali care sunt agresați și atacați”, a spus el.

”În ce privește reacția autorităților, aceste comportamente rămân în mare parte nepedepsite”, a adăugat Teofilos.

Categorii
ExterneSionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

    1. 29 noiembrie: NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel UCIS DE EVREI fanatici in 1979, la Fantana lui Iacob. I-au brazdat chipul cu toporul, i-au scos ochii, i-au taiat degetele cu care facea semnul Crucii, au pangarit cumplit biserica …

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/11/29/29-noiembrie-noul-sfintit-mucenic-filumen-cel-ucis-de-evrei-fanatici-in-1979-la-fantana-lui-iacob-i-au-brazdat-chipul-cu-toporul-i-au-scos-ochii-i-au-taiat-degetele-cu-care-facea-semnul-crucii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close