X

Ziua Independentei Statului Israel

Israelul sarbatoreste Ziua Independentei, „Yom Ha’atzmaut”, care celebreaza proclamarea statului evreu din 14 mai 1948. Aniversarea este programata sa urmeze calendarul evreiesc, adica ziua a cincea a lunii Iyar; cu o zi inainte, in fiecare an, se aniverseaza „Yom Hazikaron”, „ziua soldatilor israelieni cazuti la datorie si a comemorarii victimelor terorismului”.

Brian Krzanich, director executiv al Intel, are în vedere participarea sa la ceremoniile de aniversare a 70 de ani de independenţă a statului modern Israel, pentru a fi martor la spectacolul oferit de un roi de 300 drone Shooting Star (Stea Căzătoare) produse de Intel. Video: spectacol oferit de un roi de 300-UAV drone la Ierusalim de ziua independenţei statului Israel modern.

http://www.globes.co.il/en/article-intel-ceo-to-attend-israels-70th-anniversary-celebrations-1001232341

https://www.haaretz.com/israel-news/watch-drones-light-up-jerusalem-s-night-sky-for-independence-day-1.6012286

Israel, 70 de ani de independenţă. Sărbătoare marcată și de TVR. În Studioul 3 al Televiziunii Române au fost momente emoționante. Sute de copii au cântat Aleluia Israel.

http://stiri.tvr.ro/israel–70-de-ani-de-independenta–sarbatoare-marcata—i-de-tvr_830292.html#view

Ziua Independenței statului Israel – Premierul Beniamin Netaniahu: “Israelul este o putere mondială în creștere”. Ceremonia aprinderii făcliilor cu ocazia celebrării Zilei Independenței statului Israel – 70 de ani, a avut loc miercuri seara pe Muntele Herzl din Ierusalim.

http://www.animanews.org/2018/04/19/ziua-independentei-statului-israel-premierul-beniamin-netaniahu-israelul-este-o-putere-mondiala-in-crestere-video/

https://www.youtube.com/watch?v=tRrfEorBIHQ

Celebrând 70 de femei remarcabile ale Israelului

http://blogs.timesofisrael.com/celebrating-70-extraordinary-women-of-israel/

 

Categorii
ExterneSionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!