X

Canalul “HISTORY”: Este înrudită Regina Elisabeta cu profetul Mahomed?

de null
Queen Elizabeth II. (Credit: Lichfield/Getty Images)
Regina Elizabeta a II-a.  (Credit: Lichfield/Getty Images)

Este înrudită Regina Elisabeta cu profetul Mahomed?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cine face parte din arborele genealogic al Elisabetei a II-a? Ne pot veni în minte diverși regi și regine ale Europei, dar nu și profetul Mahomed. Doar dacă nu deschizi un tabloid britanic în zilele acestea – ziare precum The Daily Mail și The Daily Express au publicat recent articole senzaționale care afirmă că Elisabeta este una din urmașele lui Mahomed, reciclând o știre recent apărută în ziarul marocan Al Ousboue.

Deci este cu adevărat înrudită regina cu profetul? Depinde dacă consideri ca rudă un strămoș îndepărtat.

Așa cum remarcă The Economist, nu este clar de ce apar la iveală acum aceste presupuneri. Dar au fost în circulație cel puțin din 1986, atunci când posibila legătură a fost susținută de către genealogistul Harold B. Brooks-Baker, editorul publicației Burke’s Peerage, ghidul britanic al nobilimii.

”Prea puțini britanici știu că sângele lui Mahomed curge prin venele reginei” scria la vremea aceea Brooks-Baker primului ministru britanic Margaret Thatcher.

Zaida of Seville. (Credit: Florida Center for Instructional Technology)
Zaida a Sevillei. (Credit: Florida Center for Instructional Technology)

Brooks-Baker a făcut legătura între Regina Elisabeta și Mohamed prin Zaida a Sevillei, o prințesă musulmancă din secolul al 11-lea, care s-a convertit la creștinism și a devenit concubina regelui Alfonso VI al Castiliei. Totuși, nu este clar dacă Zaida a fost într-adevăr înrudită cu Mohamed sau nu.

Și istoricul Abdelhamid Al-Aouni, care a scris articolul pentru Al-Ousboue, crede că este o legătură. Folosind-o pe Zaida ca element de bază, el a trasat genealogia Elisabetei înapoi cu 43 de generații până la Mahomed. Pretinsa legătură ”construiește o punte între cele două religii și regate ale noastre” a spus el pentru The Economist.

A avut dreptate să înceapă Brooks-Baker? Autoritatea regală era cunoscută pentru rolul său mediatic și s-a bătut des cu familia regală făcând comentarii pe care aceasta a susținut că nu au o bază reală. ”Marele său avantaj pentru jurnaliști a fost că era mereu dispus să facă un comentariu izbitor.” a scris The Telegraph în necrologul său din 2005; ”dezavantajul său era faptul că deseori greșea”.

Cu toate acestea, presupusa legătură între familia regală britanică și întemeiătorul islamului a fost primită bine de persoane ca Ali Gomaa, un învățat al islamului și al 18-lea mare muftiu al Egiptului.  El a însemnat legătura și a urat Elisabetei binecuvântari și pace, declară Al Ousboue.

”Aceasta este o abordare interreligioasă bine intenționată” spune Lesley Hazelton, un jurnalist și autor care a scris diferite cărți despre islamul timpuriu, dar ”este o momeală”. Hazelton vede preponderența zvonului său ca pe o reacție la demonizarea islamului în vest, mai ales în Statele Unite. Ea spune că scoate la iveală nădejdea că Elisabeta ar putea conferi ”respectabilitate” unei religii majore a lumii.

Acestea fiind spuse, Hazelton nu încetează a râde la ideea unei legături legale între regina Elisabeta și profetul Mahomed. ”Dacă mergi înapoi destul de mult, poți găsi un oarecare văr terț de 99 de ori îndepărtat pentru oricine în lume”, spune aceasta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. mai, mai cum au scos povestea asta chiar in epoca cand Europa are de primit atatia refugiati, si inca mai trebuie sa primeasca. Probabil ei se intorc chiar “acasa”, nu? Ce lume buna. Pana la urma toti stem pe undeva la fel, ce tot atata segregatie? Tragem tare cu ecumenismul pe parte spirituala, dar si cu globalismul si corciturile de sange care sunt “normale” pt epoca in care traim si “cerintele” ei …

  2. Canalul HISTORY o sa ajunga un fel de televiziune Can-Can, a se vedea productia Vikingii, ajunsa intr-un stadiu foarte scarbos de manipulare anti-crestina, pro-islamista, pro-gay, pro-sinuciere si or mai fi si altele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button