X

Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare: “Nu este o onoare decoraţia acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”

Siria, Legiunea de onoare

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene.

Pe aceeași pagină a fost postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc, relatează news.ro.

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea.

Biroul preşedintelui francez Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs “o procedură disciplinară pentru retragerea legiunii de Onoare”.

Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad.

“Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”, afirmă Preşedinţia siriană.

Sursa: News.ro

Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

16 comentarii

  1. E lasa ca nici Bashar nu e vreun sfant. Da, puterile occidentale cam aplica dubla masura ca linie directoare a politicii lor externe dar nici cu genul asta de autocrati nu mi-e rusine. Adevarul privind situatia din Siria e undeva la mijloc intre luptele pentru putere din interiorul guvernului, diferitele factiuni de rebeli deveniti intre timp „teroristii moderatii ” finantati din afara si interesele meschine ale marilor puteri, care in conformitate cu logica unui nou razboi rece poarta aici un razboi proxy. Interventia militara a fost ilegala, o incalcare flagranta a oricarui principiu de drept international si in lipsa oricarei rezolutii a Consiliului de Securitate ONU, insa nu trebuie sa uitam ca sistemul ONU este practic nefunctional si necesita adevarate reforme structurale. Pe de alta parte de-a lungul timpului au aparut numeroase dovezi ca guvernul sirian chiar a folosit arme chimice
   https://medium.com/1st-draft/piecing-together-open-source-evidence-from-the-syrian-sarin-attacks-9027f0238857 in 2013 sau https://www.alaraby.co.uk/english/news/2018/3/6/suspected-chlorine-attack-hits-syrias-eastern-ghouta. Adevarul este ca acesti oameni sunt niste dictatori fara scrupule, dar la fel de adevarat este si faptul ca inlaturarea lor lasa in in urma un vid de putere si state esuate, o stare de fapt exploatata din plin de puterile acestei lumi.

 1. Da, bravo lui Assad! Dar rusine slugii (politicienii romani) altei slugi (politicienii francezi), la stapanul american. Cit de josnica e diplomatia asta!
  Ambasada Romaniei reprezinta (oficial) puterile vest-europene.
  Ti se face scarba!!!

  1. Dimpotriva, faptul ca acest lucru s-a realizat prin intermediul Ambasadei României reprezintă un gest care denota cat de importanta este diplomatia romaneasca in Siria.

   Sirienii puteau alege orice ambasada occidentala aflata in Damasc, dar nu au facut-o! Relațiile vechi siriano-romana și-au spus cuvantul, iar cest gest denota încrederea pe care o au sirienii in noi, romanii. Mai degrabă reprezintă pentru noi un semnal pozitiv, pe care trebuie sa il fructificam atunci când toți beligeranții aflați acum in conflict vor dori pace in Siria si vor avea nevoie de un mediator.

   1. Ambasada Romaniei a fost aleasa din urmatoarele ce inca functioneaza in Damasc: ale Ungariei, Cehiei, Austriei si Romaniei (din Europa).
    Insa Ambasada Romaniei ESTE sediul la care face apel orice tara vest-europeana si Franta in mod special (francofonia, bat-o vina!).
    Nu este nici un succes, ci doar slugarnicie!

 2. Bashar al-Assad – un exemplu de om politic ce da dovada de onoare si demnitate.

  Sunt curios daca si noi dupa 90 ne-am fi opus tuturor aberatiilor vestului, am fi avut soarta Yugoslaviei, Iraqului, Siriei si altor tari ?

  Sincer, as prefera sa mor in picioare si cu fruntea sus, decat in genunchi si in lanturi.

  Asta inseamna demnitate si onoare.

  Nu stiu cum se face ca noi romanii nu am stiut niciodata sa ne alegem aliatii. Intotdeauna am nimerit in tabara odiosilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!