X

Rusia are DOVEZI că Marea Britanie este IMPLICATĂ direct în atacul CHIMIC din Siria

Administraţia Vladimir Putin are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în comiterea atacului chimic din Siria, pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Astăzi, Ministerul Apărării a primit noi dovezi despre implicarea directă a Marii Britanii în organizarea acestei provocări în suburbia Ghuta de Est”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit oficialului rus, organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe a fost supusă presiunilor Londrei în perioada 3-6 aprilie pentru lansarea rapidă a acestei provocări.

Atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare, a acuzat Statul Major al armatei Rusiei.

„Pe 7 aprilie, probabil a fost făcută ultima tentativă de înscenare a unui atac cu arme chimice în zona Ghuta de Est. Cunoscutul grup Căştile Albe, care acţionează în cadrul organizaţiilor teroriste, a înscenat şi a filmat un atac cu arme chimice asupra civililor în suburbia Duma”, afirmă generalul Viktor Poznihir, adjunct al şefului Statului Major al armatei ruse.

„În cursul operaţiunilor umanitare, grupuri militare ilegale din Ghuta de Est au încercat în mod repetat să organizeze provocări prin utilizarea de arme chimice pentru a atribui atacurile forţelor guvernamentale siriene”, a precizat generalul rus.

Grupul umanitar insurgent Căştile Albe se numără printre organizaţiile nonguvernamentale care au semnalat presupusul atac chimic, atribuindu-l, alături de Statele Unite, Administraţiei Bashar al-Assad.

Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. SUA ar avea dovezi cum că guvernul sirian ar fi în spatele atacului chimic de la Duma

  http://adevarul.ro/international/in-lume/sua-dovezi-guvernul-sirian-spatele-atacului-chimic-ladouma-1_5ad1350ddf52022f75cd3f01/index.html

  Theresa May: circa 75 de oameni, inclusiv copii mici, au fost uciși într-un atac abominabil, la Douma, iar 500 de alte persoane au fost afectate. Potrivit indiciilor de până acum, a fost un atac al regimului Assad

  http://stiri.tvr.ro/theresa-may-nu-exista-o-alternativa-practica-la-folosirea-fortei-pentru-a-reduce-folosirea-de-arme-chimice-de-catre-regimul-sirian_830136.html

  Emmanuel Macron: Franţa are DOVEZI că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

  http://www.mediafax.ro/externe/emmanuel-macron-franta-are-dovezi-ca-regimul-de-la-damasc-a-comis-atacul-chimic-din-siria-17128298

  Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman după întâlnirile pe care le-a avut în Spania şi-a încheiat turneul internaţional, după ce a plecat din Egipt a vizitat Marea Britanie, SUA, Franţa, lăsând plocoane de sute de miliarde de dolari în diverse contracte şi colaborări ale acestor ţări cu Arabia Saudită.

  https://www.voanews.com/a/saudi-crown-prince-tour-charm-offensive/4347201.html

   1. @stef

    Ca să nu mai râzi de mine dă-mi te rog sursele tale de informare de încredere, nu trebuie să fie neapărat surse publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!