X

JIHADUL lui Erdogan: „CREŞTINII sunt TERORIȘTI”

De exemplu, i se reproșează lui Andrew Brunson că a exprimat, printr-un SMS privat, speranța că poporul turc se va întoarce cu fața spre creștinism înainte de „întoarcerea lui Hristos”.

În plus, potrivit „martorului anonim”, protestanții americani și israelienii „pregătesc viitorul război”, deoarece cred că „toți oamenii sunt sclavii lor”.

Aceste acuzații dovedesc îngrijorătoarea penetrare a teoriilor complotiste aberante în aparatul de stat turc. Ele ar trebui să ridice semne de întrebare Statelor Unite și Europei asupra fiabilității alianței lor cu Turcia în cadrul NATO.

Aceste elemente ale actului de acuzare al pastorului Brunson anunță un proces părtinitor și o probabilă condamnare.

Arestarea sa se adaugă celor ale celorlalte 160.000 de victime ale epurării din Turcia de la pretinsa tentativă de lovitură de stat din iulie 2016. Acești profesori, judecători, ziariști sau funcționari au fost și ei acuzați de „terorism”.

Din păcate, președintele Erdogan nu are de gând să se oprească aici. El a avertizat Franța în ianuarie:

„Nu s-a terminat încă; mai există un număr mare de teroriști.”

Cu afacerea Brunson și cei cincizeci de noi „suspecți” pretextul „terorismului” s-a lărgit: este invocat pentru a aresta și condamna creștini care își mărturisesc deschis credința.

Statele occidentale trebuie să fie lucide cu privire la această realitate a justiției turce, care este astăzi supusă puterii prezidențiale autoritare. De aceea, ele nu ar trebui să aștepte deznodământul procedurilor judiciare din Turcia pentru a acționa în favoarea eliberării pastorului Brunson, mai cu seamă pe lângă instituțiile internaționale.

Din acest punct de vedere, este îmbucurător că această afacere este discutată în acest moment la Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei. Iar fiica pastorului Brunson a putut astfel să depună o mărturie emoționantă în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

Dar Turcia exercită și ea presiuni asupra instituțiilor internaționale. În negocierile sale cu statele europene, Erdogan a amenințat în repetate rânduri că va deschide vanele imigrației spre Europa. La Strasbourg, Turcia și-a redus drastic contribuția la bugetul Consiliului Europei, aruncându-l într-o criză financiară fără precedent, construind în același timp aici un consulat monumental.

Dacă Europa nu reacționează cu fermitate pentru a cere eliberarea pastorului Brunson, ea va arăta un nou semn de slăbiciune.

Categorii
Anti-terorismExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Asadar un pastor nu are voie nici macar sa vorbeasca de crestinism in Turcia ca este arestat, dar turcii au voie sa construiasca pe teritoriul tarilor crestine mega moschei care sa aiba multe incaperi pentru seminarii unde sa li se vorbeasca crestinilor de islam, iar in schimb, tarile respective nu au voie sa construiasca nici macar o biserica pe teritoriul turc, ci doar locuri de cazare pentru pelerini.

  Turcii pot sa difuzeze la greu pe televiziunile tarilor crestine, filme si seriale turcesti ce promoveaza Islamul (gen Suleyman Magnificul si Mahomed), dar respectivele tari crestine nu au voie sa difuzeze pe televiziunile turcesti filme ce promoveaza crestinismul (gen Iisus din Nazaret.)

  In Turcia cimitirele crestine sunt la zeci sau sute de km de localitati…

 2. „Crestinii” de care vorbeste Erdogan chiar sunt teroristi, sunt occidentali imputiti, unelte ale serviciilor secrete americane, pe care pana si Putin a pus tunurile mai nou. E chiar o insulta sa-i numesti „crestini” pe pastorii eretici care propovaduiesc occidentalismul si loviturile de stat ale regimurilor nedemocratice, antioccidentale, prin tari necrestine.
  In locul lui Erdogan as fi interzis de mult „crestinismul” occidental, ucigandu-i fara mila pe acei „crestini” ce vor schimbare de regim si distrugandu-le cocinele de porci infecte, adunari ale satanei.
  Erdogan nu se refera la crestinii ortodocsi, cand ii eticheteaza pe „crestini” teroristi – desi ar putea intra si ortodocsii in atentia lui, daca-s prosti sa tina cu ereticii si occidentalii.
  Tipul de „crestini” pe care Erdogan ii „persecuta” sunt cei dupa chipul si asemanarea Angelei Merkel (ce conduce un partid declarativ crestin): secularisti occidentalizati, toleranti, demonocrati, iubitori de poponari. Decat cu asemenea „crestini”, mai bine fara!

  Pastorul ala netrebnic merita inchisoarea. Pe el nu-l intereseaza intoarcerea la Hristos a turcilor, ci occidentalizarea tarii, si exploatarea ei de catre vest – de aia face propaganda culturala. Va pariez pe cat vreti voi, ca daca maine Turcia ar deveni in masa crestin-ortodoxa, tocmai „crestinii” din vest, ca pastorul eretic inchis de Erdogan, ar fi primii ce ar comenta impotriva noii religii a turcilor!
  Caci una inteleg „crestinii” occidentali prin „intoarcerea la Hristos” (pe care ei, istoric, au facut-o cu sabia in mana ucigandu-i pe pagani si chiar pe ortodocsi), si alta intelege prin aceasta un ortodox.

  Filtrati putin articolele occidentale ce fac referire la „crestinism”, ca ereticii nu au nimic crestin in ei! Putin se leaga de ei tocmai pentru ca si-a dat si el seama ca-s agenti ai CIA ce opereaza pe teritoriul Rusiei sub protectie religioasa.
  Ei nu-s interesati de Hristos si de Biserica, ci de propaganda ideologica occidentala.
  Si chiar sunt teroristi la cat de insistenti sunt cu prozelitismul lor! Si la noi, incep sa-si ia nasul la purtare si te agaseaza cu pliantele lor pe strada. Ma intreb de unde au atatia bani si cine-i finanteaza – dar in fine, decat asemenea „crestinism” mai bine mergi la curve, ca iti faci mai putine pacate.

  Iar conflictul lui Erdogan cu Grecia nu tine de Crestinism ci de nationalismul turcesc. Grecia pur si simplu se afla geografic in calea ambitiilor sultanului, ar putea fi si pagana, ca tot asa ar trata-o Erdogan. In acest caz, conflictul artificial se datoreaza nationalismului grotesc si exacerbat al turcilor. Dar si grecii isi au vina lor in conflict printr-o aroganta mult mai tampa (macar turcii au motive sa fie mandri – caci au o armata si o economie care-s printre primele din lume, grecii in schimb sunt rupti in fund si irelevanti militar, politic si economic, deci se mandresc degeaba, cu nimic, caci doar amintirile de pe vremea Bizantului le mai raman, de-atunci n-au mai facut nimic maret).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!