X

OFICIAL: Liderul Coreei de Nord a fost în China, unde a stabilit pentru aprilie și mai întâlniri cu liderii Coreei de Sud și SUA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Postul de radio oficial din Coreea de Nord a confirmat faptul că liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a efectuat o vizită la Beijing, la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping. 

Kim Jong Un a anunțat cu această ocazie, pentru prima dată intenţia sa de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Liderul nord coreean a efectuat o vizită neoficială, de duminică până miercuri, împreună cu soţia sa, Ri Sol Ju, şi cu Choe Ryong Hae, oficial de rang înalt din Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord, precizează Yonhap.

A fost prima deplasare peste hotare a liderului nord-coreean de la preluarea puterii în 2011. Evenimentul a avut loc în contextul pregătirilor pentru întâlniri ale lui Kim cu preşedinţii Coreei de Sud şi Statelor Unite, Moon Jae-in şi Donald Trump, în aprilie, respectiv în mai, scrie Agerpres.

De la Beijing, Kim a susţinut că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) este hotărâtă să transforme legăturile inter-coreene într-o relaţie de reconciliere şi cooperare, informează agenţia chineză de presă Xinhua. „Problema denuclearizării peninsulei coreene poate fi rezolvată dacă Coreea de Sud şi Statele Unite răspund eforturilor noastre cu bunăvoinţă, creează o atmosferă de pace şi stabilitate, luând în acelaşi timp măsuri progresiste şi sincronizate pentru realizarea păcii”, citează agenţia din declaraţiile liderului nord-coreean. RPDC este dispusă să dialogheze cu SUA şi să participe la un summit bilateral, a declarat el.

Și agenția Xinhua relatează că dialogul între preşedintele Xi şi liderul nord-coreean a avut loc la Marea Sală a Poporului din Beijing. Xi şi soţia sa au oferit şi un banchet în onoarea oaspeţilor din Coreea de Nord.

Chinezii menţionează şi întâlniri ale lui Kim – ale cărui funcţii oficiale sunt de preşedinte al Partidului Muncitorilor şi al Comisiei pentru Afaceri de Stat din ţara sa – cu premierul Chinei, Li Keqiang, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), cu Wang Huning, membru al aceluiaşi comitet şi al secretariatului PCC, şi cu vicepreşedintele Wang Qishan.

Preşedintele Xi Jinping a arătat că vizita lui Kim Jong Un este expresia înaltei importanţe acordate relaţiilor dintre cele două ţări şi dintre partidele respective, cultivate cu grijă de generaţiile anterioare de lideri de la Beijing şi Phenian, mai arată Xinhua, care detaliază felicitările şi expresiile de susţinere reciproce.

În privinţa peninsulei coreene, Xi a afirmat că China aderă în continuare la obiectivul denuclearizării, păcii şi stabilităţii şi la ideea rezolvării problemelor prin dialog şi consultări. Ştiri neconfirmate oficial despre vizita lui Kim Jong Un la Beijing au circulat în presa occidentală şi la Seul de duminică până marţi.

Beijingul a anunțat Casa Albă

China l-a informat marţi pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, despre vizita la Beijing a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a făcut cunoscut Casa Albă, într-un comunicat citat de Reuters. Informarea a cuprins şi un mesaj personal pentru Trump de la omologul său chinez, Xi Jinping.

„Statele Unite rămân în contact strâns cu aliaţii noştri, Coreea de Sud şi Japonia. Considerăm această evoluţie ca pe încă o dovadă a faptului că prin campania noastră de presiune maximă se creează atmosfera corespunzătoare pentru dialogul cu Coreea de Nord”, arată declaraţia Casei Albe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. apropos de tigara din foto

    Cocina din nou in localurile austriece

    http://evz.ro/austria-renuntat-legea-fumat.html

    si mai rau este ca e cocina in mintile lor, sub stindardul “libertatii de alegere”. Daca e asa, ma intreb cate alte blestematii se pot comite sub aceasta “umbrela” a libertatii de a alege. Plecand de la exemplul cretin al acelui “profesor” care spunea ca e suprimata libertatea de alegere daca am o icoana in sala de clasa sau daca e botezat de mic (nu-i nimic, ca daca nu-i botezat o sa-l ia diavolul in schimb, iar pana la 18 ani ajunge o epava sufleasca in care au intrat totu felul de patimi si de demoni), pana la alte ineptii mai bizare, date ca exemplu de cei care doreau sa-l contracareze, zicand domne pai asa trebuie sa-ti dai in judecata proprii parinti pt cs te-au invatat limba romana, nu pakistaneza, ti-au furat libertatea de a alege. Sau, as zice eu, ca te-au hranit sau ajutat sa respiri cand puteai sa nu respiri si sa mori. Cam la asta s-ar ajunge..

  2. Ce scrie în Protocoale? alea ale Sionului…
    China întră în hora unirii Americane a Coreelor…Cum era cu Bricsu, ..picsu…? Uite așa aduc americanii la matcă intereselor lor toată Asia, la pachet… Europa e a lor, Asia la fel, Africa la fel, America de Sud e demult în custodia lor, ….ce mai e de pus sub stăpânire? … Rusia.. și apoi gata drumul spre fericirea totală a planetei…. Guvernul unic mondial….Totul merge ca-n grafic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button