X

EVIL EYE – simbolul uriasului “March for Our Lives” pentru DEZARMAREA POPULATIEI americane / Aceiasi au creat si PUSSY HATS – simbolul MARSULUI FEMEILOR de anul trecut

de Saccsiv
Foto: https://patch. com/north-carolina/charlotte/see-evil-eye-gloves-dc-gun-reform-rally-pink-hat-2-0

Povestea-i cam asa: un tanar aude voci si se apuca sa traga intr-o scoala din Florida:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ce masuri va adopta SISTEMUL in urma atacului armat de la scoala din Florida? A fost FALSE FLAG? Este CANDIDATUL MANCIURIAN perfect (ii vorbesc demonii si scrie mesaje antisemite si antihomosexuali …)?

Dupa care, ca la un semn, societatea civila declanseaza o mare actiune impotriva armelor de foc:

Masacrele FALSE FLAG din SUA au avut EFECTUL DORIT: Oprah Winfrey, George Clooney şi Steven Spielberg doneaza câte 500.000 de dolari pentru organizarea unui MEGA PROTEST ANTI ARME / Proteste locale au deja loc in intreaga SUA / Cetateni se filmează când îşi distrug armele

Punctul culminant de pana acum fiind uriasele marsuri impotriva armelor de foc ce au avut loc recent in multe orase americane:

March for Our Lives: hundreds of thousands demand end to gun violence – as it happened

Intitulate March for Our Lives, la ele au participat sute de mii de oameni:

Ce se vrea de fapt cu toata aceasta mega inginerie sociala? Dezarmarea populatiei din SUA.

Dar orice miscare are nevoie de simboluri. Marsul Femeilor de anul trecut a avut pussy hats. Actualul mars pentru controlul armelor are simbolul evil eye. Aceiasi creatori si aceiasi activisti, pentru ca de fapt sunt aceiasi papusari. Iata ce putem citi la Why you’ll see a lot of ‘evil eye’ gloves at the March For Our Lives de pe CNN:

De ce vei observa o mulțime de mănuși cu ‘ochi răi’ la Marșul pentru Viețile Noastre

Când Marșul pentru Viețile Noastre va umple orașe în jurul țării în acest weekend, ține ochii deschiși pentru, păi, ochi.

“Ochii răi” urmează să ajungă un mare simbol al marșului, similar cu felul în care căciulile de p… roz (pussy hats) au reprezentat Marșul Femeilor anul trecut. Se așteaptă să apară pe mănuși, dar caută-le pe semne, tricouri și în alte forme.

Este o conexiune puternică între mănușile cu “ochi răi” și căciulile de p…, și există multă istorie și tradiție în spatele simpolismului ochiului rău ce poate conferi un context noului său rol.

Au fost concepute de aceeași femeie ce a ajutat la crearea ‘căciulilor de p…’

Krista Suh e o feministă, artizană și activistă ce s-a aflat în spatele căciulilor de p… ce au împodobit mii de capete și au deveni un simbol al rezistenței comod, deși puternic.

Mănușile cu ochiul rău reprezintă ideea sa de asemenea.

“Mi-au venit în vis, cu minute înainte de a mă trezi — am avut un vis despre un protest, o mulțime enormă pașnică cu mâinile întinse spre cer — fiecare palmă avea un ochi imens desenat pe ea”, a scris pe blog. “Era o mare de ochi.”

Suh explică că viziunea a rămas alături de ea, și atunci când Marșul pentru Viețile Noastre a început să prindă rădăcină, a știut că viziunea sa are un scop. A cerut altor artizani și activiști #NeverAgain să participe tricotând sau realizând mănuși cu ochi, sau donând către cauza marșului.

De ce ochi?

“Congresul trebuie să știe că oamenii privesc”, a scris Suh.

Oameni au donat sute de perechi pentru cauză

Suh și alții ce tricotează, cos, croșetează sau își folosesc îndemănările pentru a produce lucruri pentru cauze, îl numesc “craftivism”, și nu e vorba doar de producerea căciulilor comode sau a mănușilor.

Atunci când ideea căciulilor de p… a fost distribuită prin social media înaintea Marșului Femeilor, prietena lui Suh și cocreatoarea căciulilor de p…  Jayna Zweiman a zis pentru CNN că oamenii foloseau conceptul pentru a-și împărtăși poveștile de asalt sexual, de a încuraja supraviețuitorii și activiștii, și de a stimula în general ideea de comunitate și solidaritate.

Deci pentru cei ce practică craftivismul, realizarea mănușilor cu ochi răi e dedicată viziunii, dar și pentru conectarea cu alții care se simt mișcați într-un mod similar și doresc să facă o diferență.

În acest scop Suh a făcut apel pe site-ul ei ca cititorii să facă un angajament — ori să tricoteze o pereche pentru a o dona sau purta, ori să doneze bani pentru Marșul pentru Viețile Noastre.

Pe site-ul lui Suh, cererea sa originală pentru 438 de perechi de mănuși (reprezentând o statistică conform căreia 438 de oameni au fost uciși sau răniți împușcați în școli din 2014) a fost cu mult depășită. Angajamentul a ajus la peste 1.000 de perechi provenind din toată lumea.

Modele pentru mănuși cu ochi răi sunt distribuite pe internet, iar unele organizații au oferit workshopuri și evenimente pentru ca oamenii să se întălnească și să-și creeze unele pe cont propriu.

Inevitabil simbolul ușor identificabil și replicabil a inspirat impulsuri mai consumeriste de asemenea. Sugestii pentru accesorii de ochi răi abundă pe site-uri de lifestyle și Pinterest, iar mănușile cu ochi răi sunt acum la mare căutare pe Etsy, uneori cu prețul de peste 30 de dolari.

‘Ochiul rău’ nu e neapărat rău

Evident ochiul rău a fost prezent cu mult timp — cu milenii — înaintea Marșului pentru Viețile Noastre. Și deși poate avea impact ca o piesă de activism modern, e important să fim conștienți de implicațiile antice și semnificația spirituală pe care o deține.

În culturile meditaranene și vest-asiatice ochiul rău poate fi o sursă de dușmănie și maladie, poate chiar și un fel de blestem. Este uneori religios, deoarece folclorul ochiului rău are legături cu literatura creștină, ebraică și islamică, dar și conotații seculare și spirituale de ordin general.

Deci dacă ochiul e rău, de ce îl poartă oamenii?

În general se crede că purtarea ochiului rău ca talisman poate aduce o protecție împotriva pericolelor sale. Deci atunci când se aplică la ceva precum Marșul pentru Viețile Noastre, este mai mult decât un simplu simbol că cineva este urmărit. Când este purtat, poate conferi protecție utilizatorului. Când este afișat ca un simbol de schimbare, rezistență sau nemulțumire, poate fi interpretat cu un avertisment.

Un ochi rău pe o palmă deja constituie un simbol foarte specific

Ce e destul de interesant e faptul că un ochi pe o palmă, precum apar ochii răi când sunt purtați, este un simbol antic aparte. Adesea numit mâna Hamsa sau Mâna Zeiței, e un simbol de protecție împotriva ochiului rău. E o emblemă destul de trendy, deci probabil ai observat simbolul pe bijuterii sau îmbrăcăminte.

Reprezentând o entitate feminină protejând oamenii de rău, mulți activiști ai Marșului Femeilor sau a Marșului pentru Viețile Noastre pot considera modul în care e reprezentat pe mănuși cu atât mai mult de poetic.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

In dreapta este evreica Jayna Zweiman, cofondatoarea Pussyhat Project :

Foto: https://jwa.org/blog/grabbing-back-pussy-architects-of-pussy-hat-movement-speaks-out

Nu stim daca povestea cu visul este reala, dar daca este, atunci sigur visul ei a fost de la draci.

Asadar, ar fi vorba despre un soi de deochi, adica o treaba diavoleasca. Conform articolului Puterea deochiului in Molitfelnic exista o „rugăciune împotriva deochiului”. Probabil ca este cea de mai jos, conform Rugaciune pentru dureri de cap (deochi):

 

Rugăciune pentru dureri de cap (deochi)

Domnului să ne rugăm

(letrină două rânduri) Stăpâne Dumnezeul nostru, Împăratul veacurilor, Cel atotputernic şi atotţiitor, Care faci toate şi Însuţi le schimbi cu voia Ta; Cel ce cuptorul cel de şapte ori încins şi văpaia cea din Babilon ai prefăcut‑o în rouă şi pe sfinţii trei tineri neatinşi i‑ai păzit; Doctorul şi tămăduitorul sufletelor noastre, mântuirea celor ce nădăjduiesc în Tine, Ţie ne rugăm şi Ţie cu umilinţă cerem: depărtează, înlătură, izgoneşte toată lucrarea diavolească, toată calea şi toată vrăjmăşia satanei, privirea cea rea, nesăţioasă şi pizmaşă a ochilor celor făcători de rele a oamenilor pizmaşi, de la robul Tău (N). Şi fie că din frumuseţe sau pentru putere, ori din întâmplare sau din pizmă şi răutate, i‑a venit lui această neputinţă, Însuţi, Iubitorule de oameni Stăpâne, tinde mâna Ta cea tare şi braţul Tău cel atotputernic şi înalt şi cercetează această zidire a Ta şi‑i trimite înger de pace, stăpânitor şi păzitor sufletului şi trupului, care să gonească şi să stârpească de la ea tot sfatul rău, toată pizma şi deochiul făcător de stricăciune al oamenilor răi, ca, izbăvită fiind cu puterea Ta, să‑Ţi cânte Ţie cu mulţumire: Domnul este ajutorul meu, şi nu mă voi teme de ce‑mi va face mie omul; şi iarăşi: nu‑mi va fi frică de rele, pentru că Tu cu mine eşti; că Tu eşti Domnul puterii mele, Cel tare şi stăpânitor, Domnul păcii, Părintele veacului ce va să fie. Aşa, Doamne Dumnezeul nostru, milostiveşte‑Te spre robul Tău şi izbăveşte‑l de toată stricăciunea şi supărarea ce i s‑a făcut din pizmă. Pentru rugăciunile preabinecuvântatei stăpânei noastre, de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria; cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci; cu rugăciunile arhanghelilor celor cu chip de lumină; ale cinstitului, măritului proorocului, Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan; ale sfintei şi marii muceniţe Marina; ale sfântului Stelian; ale preacuvioasei maicii noastre Parascheva cea nouă; ale sfântului sfinţitului mucenic Elefterie şi ale sfântului (N), a cărui pomenire săvârşim, şi ale tuturor sfinţilor Tăi.

Că Tu eşti doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi bunului şi de‑viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Şi stropeşte pe bolnav cu apă sfinţită, dacă a făcut mai întâi sfeştania, sau cu aghiazmă de la Bobotează. Apoi preotul pune mâna pe capul celui bolnav, zicând această

Rugăciune

Harul Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cel dat Sfinţilor Săi Ucenici şi Apostoli, zicând: pe bolnavi mâinile veţi pune şi bine le va fi, şi printr‑înşii este dat şi nouă nevrednicilor slujitorilor Săi, acest har, prin mine smeritul şi nevrednicul preot, să te tămăduiască pe tine, fiule şi fratele nostru cel duhovnicesc de toată boala şi neputinţa sufletească şi trupească ce te‑a cuprins, şi să te dăruiască Bisericii Sale întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, bine umblând şi făcând poruncile lui Dumnezeu, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

 

Pe de alta parte, fiind vorba despre un ochi, ne putem gandi si la celebrul simbol illuminati. Asta ca sa stim mai bine cine le sunt stapanii …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button