X

Masacrele FALSE FLAG din SUA au avut EFECTUL DORIT: Oprah Winfrey, George Clooney şi Steven Spielberg doneaza câte 500.000 de dolari pentru organizarea unui MEGA PROTEST ANTI ARME / Proteste locale au deja loc in intreaga SUA / Cetateni se filmează când îşi distrug armele

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La mai puţin de o săptămână după ce 17 oameni au fost ucişi într-un liceu din Florida, legislativul acestui stat a respins un proiect pentru interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate. În schimb, aceiaşi parlamentari au votat pentru ca pornografia să fie declarată drept risc asupra sănătăţii publice. Republicanii controlează ambele camere ale legislativului din Florida. La Washington, Donald Trump a luat prima măsură pentru un control mai strict al armelor de foc.

Numeroşi americani renunţă de bună voie la puştile şi pistoalele lor. Aceştia se filmează când îşi distrug armele şi postează videoclipurile pe Internet cu mesajul #OneLess, adică una mai puţin, și îi încurajează şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

Fratele meu s-a împuşcat, Sandy Hook e la 30 de kilometri de locul unde predau, vărul meu şi soţia lui au fost la concertul din Las Vegas. Singurul mod în care aş ştii cu siguranţă că această armă nu va mai răni pe nimeni este dacă nu mai există”, a spus Amanda Meyer, posesor de arme.

Deşi zeci de americani au fost ucişi în atacuri armate în timpul mandatului său, Donald Trump ezită să ia măsuri concrete pentru a limita accesul la arme de foc. Anunţă doar schimbări vagi ale legislaţiei federale.

Am semnat un decret prin care îi cer procurorului general să introducă reglementările necesare pentru interzicerea tuturor dispozitivelor care transformă armele legale în arme automate. Mă aştept ca aceste reglementări extrem de importante să fie finalizate foarte curând”, a declarat Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Reporter: Preşedintele crede că ar trebui să fie o limită de vârstă pentru cei care cumpără o puşcă AR-15 (n.red.: precum cea folosită la masacrul din Florida)?

Sarah Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe: Dacă acest lucru va fi făcut politică federală, nu se ştie încă. Cred că totuşi este ceva aflat pe masa de discuţii şi se va ajunge la acest subiect în următoarele săptămâni.

Guvernatorul din New Jersey a anunţat că va lua măsuri la nivel statal.

Suntem singura naţiune din lume unde aceste scene au loc mereu. E suficient!”, a spus Phil Murphy, guvernatorul statului New Jersey.

Oprah Winfrey, George Clooney şi Steven Spielberg au anunţat că vor dona fiecare câte 500.000 de dolari unei organizaţii care militează pentru legi mai stricte cu privire la accesul la puşti şi pistoale.

Protejaţi copiii, nu armele!”. Proteste față de legislația armelor în SUA – elevi şi părinţi le cer politicienilor să impună controale

În marile oraşe din Statele Unite se amplifică protestele faţă de legislaţia armelor. Elevi şi părinţi le cer politicienilor să treacă peste animozităţile de partid şi să impună controale mai stricte pentru cei ce vor să cumpere puşti şi pistoale, după ce săptămâna trecută un tânăr cu probleme psihice a ucis 17 oameni la un liceu din Florida.

Asemenea acţiuni au avut loc pe tot cuprinsul Statelor Unite, mai ales în Florida, statul în care s-a petrecut masacrul. “Noi urmăm, scria pe unele pancarte – un mesaj din ce în ce mai răspândit pe reţelele sociale.

“Nu contează dacă eşti democrat sau republican, contează că mor oameni. Îşi pierd viaţa şi dacă nu faci ceva, dacă nu îţi spui părerea, eşti complic, nu faci nimic să îi aperi pe aceşti oameni” – spune o tânără.

Ted Deutch, reprezentant democrat de Florida:

“Când mergeţi să discutaţi cu alesul vostru local: nu uitaţi – este în slujba voastră! […] Dacă trebuie să ai 21 de ani ca să îţi cumperi o bere, ar trebui să ai 21 de ani ca să îţi poţi cumpăra o armă!”

La acţiuni au participat şi unii politicieni în favoarea înăspririi regimului armelor.

De Ziua Preşedinţilor, sărbătoare naţională în Statele Unite, grupuri de elevi şi părinţi au pichetat chiar Casa Albă, cu pancarte pe care scria “Mai multe arme, mai multe crime” sau “Protejaţi copiii, nu armele“.

La un moment dat, câţiva dintre protestatari s-au întins pe jos trei minute. Intervalul nu a fost întâmplător: exact trei minute i-a luat lui Nikolas Cruz să ucidă 17 colegi şi profesori.

Tânărul, cu probleme psihice şi de adaptare, a apărut din nou în faţa instanţei. El îşi recunoscuse anterior faptele şi are 17 acuzaţii de omor.

Soţii Clooney donează 500.000 de dolari pentru finanţarea unui protest

George şi Amal Clooney vor face o donaţie de 500.000 de dolari pentru a ajuta la organizarea unei manifestaţii în favoarea controlului armelor de foc anunţată pentru 24 martie la Washington, după atacul armat dintr-un liceu din Florida soldat cu 17 morţi, relatează AFP și Agerpres.

“Amal şi cu mine suntem atât de inspiraţi de curajul şi elocvenţa acestor tineri băieţi şi fete de la liceul Stoneman Douglas”, a precizat George Clooney într-o declaraţie transmisă AFP prin intermediul agentului său.

“Familia noastră va fi prezentă la 24 martie alături de această generaţie incredibilă de tineri veniţi din toată ţara şi, în numele copiilor noştri Ella şi Alexander, vom face o donaţie de 500.000 de dolari pentru a ajuta la finanţarea acestui eveniment capital. Viaţa copiilor noştri depinde de asta”, a adăugat el.

 

De la Jennifer Lopez şi Luis Fonsi, până la Kim Kardashian şi Ellen De Generes, mai multe celebrităţi americane au luat poziţie după atacul din Parkland de miercuri pentru a solicita un control mai strict al armelor de foc.

Responsabilii politici americani sunt profund divizaţi pe acest subiect, ceea ce a împiedicat adoptarea unor legi semnificative în ultimii ani, în pofida numeroaselor atacuri în mediul şcolar care au avut loc în întreaga ţară.

Elevii supravieţuitori ai atacului armat de la Parkland au anunţat duminică că vor protesta la 24 martie în cadrul unui “Marş pentru vieţile noastre”, în cadrul căruia ar urma să se solicite un control mai strict al armelor de foc.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. americanii pro arme nu iau in calcul timpurile prigoanei care se apropie oamenii astia cred ca e suficient sa-ti construiesti un bunker dotat cu de toate -multa mancare-multe puscoace-si gata..supravietuiesti apocalipsei (ei saracii, inteleg apocalipsa strict lumeste- un razboi nuclear sau ceva de genu’ serialului “the walking dead “) ailalti (leftisti) tot lumeste gandesc; “mai putine arme pentru civili ,mai putine crime”. ambele tabere sunt pe aratura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button