X

Polonia: LEGEA care a iscat un SCANDAL diplomatic pe tema lagărelor NAZISTE, declarată parțial neconstituțională chiar de INIȚIATOR

de null

Biroul procurorului general al Poloniei a declarat ca legea holocaustului este partial neconstitutionala. Legea avea ca scop apararea imaginii Poloniei la nivel international, dar a fost criticata dur de Israel, Ucraina si SUA.

Comunicatul publicat joi este unul surprinzator pentru ca procurorul general, Zbigniew Ziobro, conduce si Ministerul Justitiei, chiar institutia care a propus legea initial.

Biroul procurorului general a publicat comunicatul pe site-ul Curtii Constitutionale, care a fost solicitata de presedinte sa verifice constitutionalitatea legii.

Biroul procurorului sustine ca pedepsirea unor fapte savarsite in afara tarii, care nu incalca legile tarii unde sunt comise, este neconstitutionala pentru ca reprezinta o „interventie excesiva”.

De asemenea, in raport se arata ca legea este „disfunctionala”, ca ar putea avea „efectele opuse fata de ce s-a intentionat” si ar putea „submina autoritatea statului polonez”.

Israelul vede legea ca o incercare de negare a faptului ca anumiti polonezi au participat la genocidul evreilor din timpul razboiului.

Legislatia, care a intrat in vigoare luna aceasta, prevede amenzi sau pedepse cu inchisoare de pana la trei ani pentru „cei care fac responsabila sau co-responsabila natiunea sau statul polonez pentru crimele comise de Germania nazista”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneNazism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.