X

Polonia: LEGEA care a iscat un SCANDAL diplomatic pe tema lagărelor NAZISTE, declarată parțial neconstituțională chiar de INIȚIATOR

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biroul procurorului general al Poloniei a declarat ca legea holocaustului este partial neconstitutionala.  Legea avea ca scop apararea imaginii Poloniei la nivel international, dar a fost criticata dur de Israel, Ucraina si SUA.

Comunicatul publicat joi este unul surprinzator pentru ca procurorul general, Zbigniew Ziobro, conduce si Ministerul Justitiei, chiar institutia care a propus legea initial.

Biroul procurorului general a publicat comunicatul pe site-ul Curtii Constitutionale, care a fost solicitata de presedinte sa verifice constitutionalitatea legii.

Biroul procurorului sustine ca pedepsirea unor fapte savarsite in afara tarii, care nu incalca legile tarii unde sunt comise, este neconstitutionala pentru ca reprezinta o “interventie excesiva”.

De asemenea, in raport se arata ca legea este “disfunctionala”, ca ar putea avea “efectele opuse fata de ce s-a intentionat” si ar putea “submina autoritatea statului polonez”.

Israelul vede legea ca o incercare de negare a faptului ca anumiti polonezi au participat la genocidul evreilor din timpul razboiului.

Legislatia, care a intrat in vigoare luna aceasta, prevede amenzi sau pedepse cu inchisoare de pana la trei ani pentru “cei care fac responsabila sau co-responsabila natiunea sau statul polonez pentru crimele comise de Germania nazista”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Back to top button