X

„Suveranii” au început să fie sancționați de către Poliție. ATENȚIE! Este o extremă a celor ce refuză CNP-ul, dar folosesc acte FALSE

Un şofer prins în trafic, la Braşov, fără permis de conducere şi cu maşina neînmatriculata scoate la iveală o mişcare ce câştigă tot mai mulţi adepţi în ţara noastră.

E vorba de oameni care nu recunoasc actele de identitate emise de stat şi, prin urmare, nu se legitimează în faţa autorităţilor. Îşi spun “suverani – fiinţe născute vii” şi visează să nu mai plătească impozite şi să nu se supună niciunei legi sau reguli sociale. “Suveranul” descoperit în trafic a fost internat pentru o evaluare psihiatrică, prilej cu care mai mulţi adepţi ai mişcării s-au strâns să îl susţină.

Polițist: ”Toţi cetăţenii României se legitimează cu nume, prenume, data naşterii, CNP.
Șofer: ”Bun, eu sunt omul născut viu!

Aceşti oameni susţin că statul le-a emis certificat de naştere şi buletin fără să le ceară acordul, aşa că nu recunosc actele respective şi nici consecinţele juridice care derivă din ele. Îşi spun “suverani” sau “fiinţe născute vii” şi şi-au luat libertatea de a-şi alege nume şi de a-şi confecţiona propriile acte de identitate.

Bărbat: ”Eu, fiinţă vie, naturală, vie în viaţă, cu suflet, trup, carne, oase, nume propriu steusantis, om, privat. Îmi pun amprenta de la degetul mare de viu ale mâinilor stânga şi dreapta cu sângele meu de viu ca şi mărturie a ceea ce declar pe propria-mi răspundere.

Aşa s-a legitimat acest bărbat de 44 de ani prins pe străzile Brasovului la volanul unei maşini neînmatriculate, cu o plăcuță confecţionată de el însuşi.

Agenţii au decis să îl ducă la spital pentru o evaluare psihiatrică. Rudele spun despre el că e un om normal, cu nevastă, copii şi serviciu. Dar, de un an a aderat la mişcarea suveranilor.

Printre cei veniţi să îl susţină pe şoferul internat în spital se află şi un personaj cunoscut în Braşov: om de afaceri, cu o avere estimată de Forbes în 2010 la 30 de milioane de euro. Dan Cămârzan a dispărut din lumea bussinessului. Nu înainte de a începe un ansamblu rezidenţial în care mulţi oameni şi-au băgat banii. Construcţia stagnează, iar păgubiţii bat la porţile instanţelor. Cu un act de identitate nou, redactat chiar de el, Camarzan se proclama om liber.

Dan Cămârzan: ”Cu ce mă legitimez? Cu corpul meu şi cu numele pe care mi l-am dat eu personal, pentru că eu acum am voie să îmi emit propriul meu act. Braşovenii mă ştiu înainte să mă trezesc la viaţă, când încă eram mort.

Pentru că au făcut scandal la spital şi au refuzat să se legitimeze, aşa-zişii suverani au fost duşi la secţia de poliţie.

Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov: ”Au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi pentru refuzul de a oferi date în privinţa stabilirii identităţii.

Pe internet îşi fac simţită prezenţa sute, poate chiar mii de aşa-zişi “suverani”. Naivii li se alătură, în speranţa că vor scăpa de taxe şi impozite, însă experţii în drept susţin că existenţa în afara statului este utopică.

Sociologii atrag atenţia că asemenea grupări demonstrează nemulţumirile indivizilor în raport cu societatea, iar toată aceste semnale de revoltă ar trebui luate în seamă.

NOTĂ OrtodoxINFO

CNP-ul este punctul de start pentru actele electronice, biometrice, înainte-mergătoare peceții lui antihrist. Dacă am fi luptat mai din timp împotriva CNP-ului, poate nu ar fi fost impus obligatoriu pe actele de identitate, chiar și pe certificatul de naștere.

Lupta trebuie însă dusă legal, căci încă mai avem de partea noastră legislația în vigoare, care nu consideră CNP-ul a fi element de identificare a unei persoane, ci având doar un rol fiscal. Cei care cunosc Italia știu că acolo există codice fiscale, care nu este obligatoriu, însă este necesar pentru a obține alte acte, precum cardul de sănătate.

Pașii unei astfel de inițiative pot fi consultați în acest articol: Lupta contra actelor cu CIP trebuia începută de la CNP. Cazul unui român care se luptă de peste 5 ani. Iată pașii pe care i-a urmat

Trebuie să ne folosim de actele mai vechi pe care le avem, fiind legale, căci sunt emise de statul român. Părintele Adrian Făgețeanu spunea să nu mai acceptăm niciun act nou, iar pentru copii să folosim certificatul de naștere (din păcate conține și acesta CNP de ceva ani), dar în niciun caz acte electronice, biometrice.

Citiți vă rog și:

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Miscarea a plecat din Austria si era clar ca in Romania vor apare imitatorii, pt ca la asta ne pricepem f bine! Acolo i-au adunat si i-au condamnat la citiva ani de inchisoare.

 2. Suspect faptul ca, de curand a aparut un proiect de lege al guvernului privind întărirea statutului politistilor, in care se preconizeaza sancţiuni triplate pentru refuzul de a te legitima.

  De ce oare???

  O alta chestiune, cum pot fi amendat daca nu pot fi legitimat, adica identificat?

  In baza a ce se emite procesul verbal?

  Din cate stiu, completarea procesului verbal se face cu datele continute in documentul de identitate.

 3. cum putem scapa de cnp,dar sa nu dureze ani de zile?acel inginer care lupta de 5 ani,locuieste la tara,nu intr-un oras,este un caz izolat,care nu deranjeaza prea mult autoritatile di acea zona,mai bine zis,nu da nimeni doi bani,pe pretentiile lui…

 4. Si ce a obtinut acel roman care si-a pierdut timp, bani si nervi 5 ani in lupta cu statul pe problema CNP? A obtinut un document final diferit? Cum arata acela, daca a obtinut asa ceva? Si daca n-a obtinut nimic, de ce sa te complici cu o asemenea lupta fara rezultat? Banii nu cresc pe gard, timpul nu ti-l da nimeni inapoi, iar nervii nu se regenereaza si te pierderea lor iti scurteaza viata, deci de ce si-ar face un om normal rau lui insusi printr-o actiune predestinata esecului?
  Decat sa agiti un cuib de viespi, mai bine-l lasi in pace, si daca tot nu obtii nimic pe cale legala, e mai simplu sa renunti pur si simplu la folosirea actului de identitate fara sa faci caz de asta la autoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!