X

[VIDEO] Predica părintelui Ioan Ungureanu la Duminica Sfintei Cruci – 11 martie 2018, Schit Orășeni

Cuvânt de mângâiere în a treia Duminică a Postului Mare, a Sfintei Cruci,
pentru toţi dreptcredincioşii din Schit Orăşeni,
răstigniţi şi îndureraţi de aproape 1 an de zile de prigoană
pentru că au mărturisit ortodox în faţa lumii.

Cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui !”

Sfântul Vasile cel Mare învață că atunci când ești prigonit pe nedrept de către „casnicii credinței” de dragul „evlaviei”, te înalți mai sus și decât martirii pe care i-au „produs” împărații idolatrii Nero, Dioclețian și alții : „Sunt convins că primești de la Dreptul Judecător mai multă plată decât martirii de atunci.” Cu alte cuvinte: dacă un creștin® – mirean, călugăr sau preot – este prigonit pe nedrept de către „casnicii credinței” adică de către preoți sau episcopi – de dragul „evlaviei”, al credinței, al legilor Bisericii – el, cel prigonit va urca pe culmi mai înalte decât martirii, în timp ce aceia care l-au osândit vor avea parte de mai multă pedeapsă și decât Nero, Dioclețian etc. Iar în Veșnicie, va avea parte de multe lucruri care îl vor uimi…”.

Arhim Vasilios Bacoianis – Cum să biruim nedreptatea

Categorii
Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Doamne Ajuta,

    Vreau sa atrag atentia asupra unui aspect tehnic legat de site-ul ortodoxinfo.ro. Atunci cand deschid chiar si un singur tab cu el solicita procesorul ca si cum as face randari cu el aproape ca il blocheaza, mai ales din Firefox dar am testat si de pe Opera, pe comp-uri diferite acelasi efect, recomand sa vedeti care e treaba, scrolul merge de parca ar fi pe vremea lui 486…

  2. Dragă părinte Ioan,
    După câte încercări grele ați biruit împreună cu turma încredințată spre mântiure, fiți încredințați că Dumnezeu a fost alături de voi, cei ce suferiți și răbdați din dragoste pentru „Fiul Său Cel iubit”, iar eu nevrednicul împreună suferind cu frățiile voastre, vă mângâi sufletul cu cuvintele psalmistului David: “Trecut-am prin foc şi prin apă şi ne-ai scos la odihnă”.
    „Cu noi este Dumnezeu! Înțelegeți, neamuri și vă plecați, Căci cu noi este Dumnezeu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!