X

PROFESORII pot purta ARME în şcoli. Iată cum sună noile măsuri ,,de securitate” apărute după ,,măcelul” de la liceul din Florida

Senatul statului Florida adoptă un proiect de lege privind controlul armelor de foc în urma măcelului de la Parkland.

Senatul statului Florida a adoptat măsuri cu privire la controlul armelor de foc, în urma unui recent atac armat la un luceu, soldat cu 17 morţi, relatează DPA.

Textul creşte vârsta la care poate fi achiziţionată o armă de foc de la 18 la 21 de ani, adaugă o perioadă de aşteptare de trei zile din partea cumpărărtorilor şi scoate în afare legii muniţia care permite armelor semiautomate să tragă rapid, a anunţat Senatul.

Însă ”Marjory Stoneman Douglas High School Public Safety Act” – adoptat cu 20 la 18 voturi – le permite de asemenea unor profesori să poarte arme în şcoli.

Senatorul republican Bill Galvano a declarat că textul arată că politicienii îi ascultă pe supravieţuitori şi familiile victimelor atacului armat de luna trecută de la Parkland.

”Senatul vă aude şi ia măsurile necesare pentru ca o tragedie ca aceasta să nu se mai repete”, a declarat Galvano.

Prin acest text, agenţiile în domeniul aplicării legii primesc puteri mai mari în vederea confiscării unor arme şi unor muniţii de la cei consideraţi inapţi mental sau o ameninţare la adresa comunităţii şi se consolidează totodată finanţarea unor programe în domeniul sănătăţii mentale în şcoli.

Un congresmen democrat, Ted Deutch, la atribuie iniţiativa victimelor şi supravieţuitorilor măcelului luna trecută.

”Voi aţi făcut posibil acest lucru”, afirmă el.

”Repostaţi dacă vreţi ca (membrii) Congresului să acţioneze cu bun simţ aşa ACUM!”, a adăugat el, un mesaj repostat de o supravieţuitoare a atacului armat din Parkland şi o susţinătoare a unei reforme în domeniul armelor de foc Emma Gonzalez.

Textul a fost transmis Camerei Reprezentanţilor statului Florida, pentru a-l examina în vederea unei adoptări.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Anti-terorismExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!