X

CIA a sabotat Rusia la Jocurile Olimpice?

de null
Former head of Russian anti-doping laboratory and key "witness" of the "Russian doping program" Gregory Rodchenkov
Foto: Fostul șef al laboratorului rus anti-doping și “martor” cheie al “programului doping rusesc”, Gregory Rodchenkov, atunci și în prezent.

Există ceva suspicios în legătură cu încălcările Regulamentului anti-doping (ADRV-uri) fixate de sportivul de curling rus și de sportivul rus de bob în timpul săptămânii finale a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Peyongchang.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nu are sens ca un sportiv să consume substanțe chimice în situația in care poate să fie aproape sigur descoperit, lucru cu urmări negative uriașe.

Aceasta este exact situația. Câștigătorul medaliei de bronz rus mixt, Alexander Krushelnitsky, a trebuit să renunțe la medalie, în plus față de soția partenerului său, deoarece urme de meldonium au fost găsite în probele de urină. El a fost testat anterior și nu s-a găsit nimic. Meldonium este un medicament care ajută la menținerea sănătății inimii prin creșterea fluxului sanguin. Acest lucru nu ar fi de nici un beneficiu într-un sport cum ar fi curling, care necesită precizie, strategie și concentrare, dar nu solicită fizic. Frecarea podelei pentru a ajuta ghidarea pietrei de curling pe gheață durează numai 20 de secunde sau mai puțin. Jucătorii de curling din intrega lume au fost uimiți de această știre și s-au amuzat cu ideea unor medicamente de îmbunătățire a performanței (PED) pentru curling. Căpitanul echipei de curling din Danemarca a spus “Cred că majoritatea oamenilor vor râde și vor spune, de ce ai putea avea nevoie de dopaj? “

Krushelnitsky neagă cu fermitate că a luat medicamente interzise. “Sunt categoric împotriva dopajului …. niciodată, niciodată ca sportive nu am folosit vreodată substanțe interzise “.

Russian curling team Alexander Krushelnitsky and Anastasia Bryzgalova
Foto: Echipa rusă de curling Alexander Krushelnitsky și Anastasia Bryzgalova

Circumstanțe similare se aplică în cel de- al doilea ADRV . Sportiva de bob Nadezhda Sergeeva a avut numeroase teste negative (curate) înainte de a fi testată pozitiv pentru trimetazidina. Bob-ul este un alt sport care necesită abilități fizice și mentale, dar nu și rezistență fizică.

În cadrul reuniunii CIO din 25 februarie pentru a închide Jocurile de Iarnă Peyongchang, șeful Grupului de Implementare al CIO, Nicole Hoevertz, a declarat că sportivii ruși au fost testați ” mai mult decât oricare alt atlet “. Ea și grupul ei au fost convinși că echipa de atleți din Rusia a fost curată. La aproximativ 82 de minute în film, ea spune că cele două încălcări ale dopajului rusesc au fost “atât de ciudate”. A solicitat directorul medical și științific al IOC, Dr. Richard Budgett, pentru a oferi mai multe detalii. El a sugerat că meldonium nu ar fi de folos în curling. Apoi a mers mai departe și a sugerat că ADRV în ceea ce privește trimetazidina poate fi o eroare. El a spus trimetazidina “este o substanță în care există un compus parental care este un tratament obișnuit pentru tratamentul migrenei de cap, disponibil în special în China și Japonia și dacă se constată că nu este considerat un ADRV. Și dacă există un nivel foarte scăzut, așa cum a fost în acest caz, aceasta este o posibilitate. 

Sergeeva neagă că a luat vreodată droguri interzise și chiar a mers pe social media cu un tricou care și-a declarat angajamentul de a curăța sportul .

Russian bobsleighist Nadezhda Sergeeva.
Foto: Sportiva rusă de bob Nadezhda Sergeeva.

În concluzie, pare foarte puțin probabil ca doi sportivi ruși diferiți să ia în mod intenționat medicamente care nu au nici un beneficiu, dar care sunt aproape garantate pentru a fi detectate, ducând la un prejudiciu imens pentru ei și echipa lor.

Cine Câștigă?

O altă posibilitate este ca pudra de meldoniu sau trimetazidină să fie pusă în mod secret în mâncarea sportivilor. Acest consum unic ar provoca un test pozitiv.

De fapt, există forțe pe scena internațională, care sunt mulțumiți că Rusia se luptă cu defăimarea și acuzațiile de “dopaj sponsorizat de stat” în ultimii doi ani. Ei doresc denigrarea și pedepsirea actuală a Rusiei să continue, probabil influențând alegerile naționale viitoare ale Rusiei și subminând gazduirea Rusiei în Cupa Mondială de Fotbal în această vară.

Un astfel de grup este Agenția Centrală de Informații Americane (CIA). CIA are o istorie lungă de fapte penale mari și mici. Probabil că nu ar fi dificil pentru ei să se infiltreze în instalațiile olimpice sau să mituiască un individ corupt pentru a pune urme de meldoniu sau altă pudră în alimente sau băutură cuiva.

Cei care au respins repede această posibilitate probabil credeau de asemenea că Irakul avea arme de distrugere în masă în 2002. Aceasta a fost o afirmație falsă susținută de dovezile fabricate de CIA.

Este bine documentat că CIA efectuează crime, torturi și sabotaj major. CIA a documentat o parte din metodele lor în “Manualul oficial al CIA de înșelăciune și decepție”. Ei nu fac doar asasinate și lovituri. În cartea “În căutarea dușmanilor”, fostul ofițer al CIA, John Stockwell, a documentat modul în care CIA a creat o poveste falsă despre soldații cubanezi care violează femeile angoleze pentru a defăima Cuba.

Corupția forțelor de poliție dă uneori dovezi privind un suspect pe care doresc să-l condamne. Ar fi, în esență, același lucru să îl faci pe un atlet rus să mănânce alimente sau băuturi contaminate.

CIA are motive și intenții exprimate:

* Spre deosebire de liderii ruși care numesc SUA un “partener”, oficialii americani numesc din ce în ce mai mult Rusia un “adversar”. Cea mai recentă Strategie Națională de Securitate a Statelor Unite spune explicit că intenționează să răspundă Rusiei ca adversar: “Statele Unite vor răspunde competițiilor politice, economice și militare tot mai mari cu care ne confruntăm în întreaga lume. China și Rusia provoacă puterea, influența și interesele americane, încercând să erodeze securitatea și prosperitatea americană “.

* În ciuda lipsei de dovezi clare , există o credință larg răspândită că Rusia s-a “amestecat” în alegerile din SUA. Sentimentul anti-Rusia a fost propagat în afirmația exagerată că acțiunea rusească nedovedită a fost “un act de război, un act de război hibrid”.

* Neoconservatorii forțează să vorbească deschis despre “pedepsirea” Rusiei. Fostul director adjunct al CIA, Michael Morrell, a declarat: “Trebuie să-i facem pe ruși să plătească un preț”. El a confirmat pe televiziunea publică că înseamnă uciderea rușilor (și a iranienilor) în Siria. Acesta este liderul CIA veteran de 33 de ani care a campat public pentru Hillary Clinton.

CIA a creat dovezile dopajului? Nu știm cu certitudine, dar nu ar trebui să fie respinși din mână. CIA are mijloacele, oportunitatea și, mai presus de toate, motivul de a implica ruși în cazuri noi de dopaj, cu scopul de a împiedica Rusia să depășească sancțiunile și pedepsele internaționale sportive. Ei au făcut mult mai multe lucruri înșelătoare, manipulative și scandaloase decât acestea.

Mediile Media Tendențioase

Din păcate, mass-media occidentală nu va investiga această posibilitate. Mass-media occidentală nu poate raporta cu exactitate evenimentul, cum ar fi întâlnirea de ieri a IOC. Faptul că șeful Grupului de Implementare al CIO a apreciat cu căldură participarea Rusiei la Jocurile Olimpice de la Peyongchang nu este menționată în mass-media occidentală. Faptul că dr. Budgett a ridicat întrebări cu privire la exactitatea ADRV-urilor împotriva Rusiei nu este menționat în rapoartele de la NY TimesGardianul britanic sau Inside the Games. În schimb, scriitorul “Inside the Games” a exagerat încă o dată vocea criticilor din Rusia, în timp ce el a subliniat vocile sportivilor internaționali care doresc să uite scandalul doping.

Mass-media occidentală a raportat în mod înșelător că sportivii ruși au “recunoscut” încălcările. De fapt, ambii sportivi ruși neagă cu fermitate luarea de medicamente interzise.

Media occidentală pune accentul pe presupusa dopare rusească și minimizează sau ignorară alte posibile încălcări. De exemplu, povestea despre echipa norvegiană de schi fond și utilizarea lor a medicamentelor astmatice interzise. Ei se confruntă cu restricțiile prin faptul că medicul lor afirmă că majoritatea sportivilor lor sunt astmatici. Această situație este rezultatul regulilor și regulamentelor incoerente. O excepție de utilizare terapeutică (TUE) poate fi acordată oricărui atlet desemnat de un medic. Nu li se cere să dezvăluie acest lucru public, oferind stimulente pentru corupție și abuz.

Richard McLaren

Agenția Mondială Anti Doping (WADA) a fost, de asemenea, părtinitoare. Peste un an în urmă, anchetatorul lor, Richard McLaren, a susținut că “peste o mie de sportivi ruși au beneficiat” de presupusa conspirație rusească pentru a înșela sistemul anti-doping. McLaren a spus că dovada va fi oferită diferitelor federații sportive. În septembrie 2017 a fost dezvăluit că au fost depuse acuzații împotriva a 96 de sportivi. Dintre acestea, WADA a achitat 95 de sportivi și doar un atlet a fost dovedit a fi în încălcare. Mai recent, Curtea de Arbitraj în Sport a anulat complet interdicțiile asupra a 28 de sportivi ruși. În concluzie, se pare că acuzația McLaren despre “peste o mie de sportivi care au beneficiat” a fost o exagerare sau o fabricație imensă.

Unde merg lucrurile de aici?

Comitetul Executiv al IOC a indicat că intenționează să ridice suspendarea Comitetului Olimpic rus dacă nu se mai găsesc “încălcări ale regulilor antidoping” în ultimul lot de probe de la atleții Jocurilor Olimpice de la Peyongchang. Rezultatele sunt așteptate în câteva zile.

Un alt ADRV poate apărea. Dacă este așa, acest lucru va complica foarte mult efortul de reintegrare a atletismului rus. Chiar dacă testele finale sunt toate curate, cei care se opun Rusiei vor continua să încerce să întârzie sau să împiedice integrarea deplină a Rusiei în cadrul Comunității sportive mondiale.

Fostul director al laboratorului din Moscova, Gregory Rodchenkov, este arma primară în campania care acuză Rusia de “dopajul sponsorizat de stat”. “Icarus” este un film despre el, care a beneficiat de o finanțare uriașă și de promovare. Este nominalizat la premiul Academiei Oscar. Acest lucru va servi bine campania.

Rușii au fost acuzați că au încercat să îl omoare pe Rodchenkov. Dar dacă moare dintr-o dată într-o zi, este mai probabil să fie de către CIA. În acest moment, Rodchenkov a făcut tot răul posibil sportului rusesc. Stăpânii lui l-au împiedicat să se prezinte în fața diferitelor comisii care priveau acuzațiile. În acest moment, Rodchenkov ar putea fi mai valoros mort decât viu. Moartea lui ar fi o armă puternică pentru a întrerupe normalizarea relațiilor cu Rusia.

Former head of Russian anti-doping laboratory and key "witness" of the "Russian doping program" Gregory Rodchenkov
Foto: Fostul șef al laboratorului rus anti-doping și “martor” cheie al “programului doping rusesc”, Gregory Rodchenkov, atunci și în prezent.

În concluzie, revenind la Jocurile Olimpice de la Peyonchang, ar trebui să existe prudență înainte de învinuirea sportivilor ruși care au primit ADRV-uri. Nu are sens că doi sportivi ruși sa ia medicamente inutile, știind că vor fi testati și descoperiti.

Incidentul cu dopaj servește intereselor celor din Occident care caută mai multe conflicte și încearcă să slăbească Rusia prin războiul “hibrid”.

Este posibil ca CIA să aibă parte de cele mai recente incidente, așa cum îl pot controla pe Dr.Gregory Rodchenkov. Ei au mijloacele, ocazia și motivul. Ei au experiența și istoria.

Dacă este adevărat, este un alt exemplu de descendență periculoasă în relațiile internaționale. Mișcarea olimpică are scopul de a promova relațiile pașnice. Adevărul trist este că există forțe care vor să împiedice acest lucru. Ei preferă să demonizeze și să se împartă într-o căutare a supremației economice și geopolitice asupra “adversarilor”. Sportul internațional este doar o altă arenă pentru ei.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button