X

Ne obișnuim cu ideea de a fi supravegheați? Nu o fi împotriva „Drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”? Tot mai multe inițiative „smart” pentru controlul populației

Nvidia, în parteneriat cu dezvoltatorul de inteligență artificială AnyVision, va crea o tehnologie de recunoaștere facială pentru smart city-urile din lume.

FOTO: https://static2.playtech.ro/wp-content/uploads/2018/02/nvidia-recunoastere-faciala-1170×658.jpg

Cele două companii vor să instaleze camerelor de supraveghere CCTV programe de recunoaștere facială. Cei de la AnyVision au spus că tehnologia ar permite camerelor să scaneze fețele continuu, să le identifice și să urmărească indivizii dintr-o mulțime cu o precizie de 99%. Ulterior, algoritmii pot compara fețele găsite cu o bază de date cu teroriști și infractori. Cu toate astea, datele personale colectate de camerele CCTV ar fi protejate.

Tehnologia de la AnyVision ar putea fi folosită atât pe computere, cât și pe telefoane și tablete. Operatorii pot adăuga suspecții într-o bază de date centralizată și să primească notificări atunci când se apropie de o persoană suspectă.

Întreaga inițiativă face parte din programul Metropolis de la Nvidia. Și da, aduce puțin cu sistemul din China. Acesta presupune dezvoltarea de tehnologii de supraveghere cu inteligență artificială pentru orașele mari ale lumii. În momentul de față, partenerii Nvidia pentru acest proiect sunt Cisco, Genetec, Omni AI și MotionLoft.

Toată treaba ne aduce aminte de ideea de Big Brother. Partea mai rea este că cei de la Nvidia nu sunt singurii care au idei mărețe de supraveghere a populației.

În China, recunoașterea facială este la ordinea zilei – o găsești în bănci, aeroporturi, hoteluri și toalete publice. În Chongqing, un proiect pilot, parte a planului „Ochi Ageri” deja funcționează. Ideea este de a conecta camerele de securitate care supraveghează drumurile, mallurile și stațiile de transport cu camerele private ale clădirilor. Totul ar fi apoi integrat într-un sistem național de supraveghere și schimb de date.

Pe măsură ce internetul și orașele smart evoluează, giganții tech vin cu idei noi, iar oamenii sunt puși în situația de a se adapta. Partea bună este că tehnologia dezvoltată de Nvidia și AnyVision ar putea salva mii de vieți, prin prinderea criminalilor și a suspecților, dar și prin identificarea persoanelor dispărute.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Pierderea libertății este echivalentă cu întronarea anti-hristului, adică a omului care se opune lui Hristos. De ce spunem așa? Pentru că Hristos nu are nevoie de camere video ca să știe ce fac frații lui, El știind totul despre toate, ci doar Lucifer dorește (iarăși) să-și pună scaunul său de domnie deasupra dumnezeirii, inspirând aceste vicleșuguri oamenilor (sistemul de urmărire electronic) fără de Dumnezeu. Din ce se vede înscăunarea lui Antihrist este foarte aproape, dar și Parusia este la fel, căci Antihristul nu este altceva decât încercarea credinței creștinilor și de fapt a tuturor oamenilor planetei. Cine va trece de Antihrist va fi prieten pe vecie cu Hristos, chiar una cu El, ceea ce este tot ce contează. Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!