X

Patriarhul ECUMENIST Bartolomeu va PARTICIPA la SFINȚIREA Catedralei Naţionale, anunţă Patriarhul Daniel

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, a anunţat marţi Părintele Patriarh Daniel în cadrul şedinţei Consiliului Național Bisericesc întrunit la Reşedinţa Patriarhală.

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a fost invitat verbal de Părintele Patriarh Daniel în timpul Sfântului și Marelui Sinod care a avut loc în Creta în anul 2016, apoi prin intermediul unei scrisori oficiale.

Anul trecut, Patriarhul Ecumenic și-a exprimat dorința de a participa la acest eveniment deosebit de important pentru Ortodoxia românească într-un interviu acordat postului de televiziune al Patriarhiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, încă de anul trecut, după Sfântul și Marele Sinod din Creta, m-a chemat să iau parte la târnosirea acestei Catedrale. De fiecare dată, când revin în România, pentru mine este un prilej special de bucurie, veselie și cinstire, cu atât mai mult atunci când voi veni, dacă mă voi învrednici să vin, la un eveniment atât de mare și istoric, cum va fi inaugurarea noii Catedrale Patriarhale în inima Bucureștilor, spunea Sanctitatea Sa în interviul din 27 august 2017.

Festivitătile legate de sfințirea locașului de cult vor dura cinci zile, din 25 până în 30 noiembrie, a evidenţiat astăzi Patriarhul Daniel care prezentat şi stadiul actual al lucrărilor la Catedrala Naţională.

„Au fost realizate în proporție de 80% lucrările de execuție a suprastructurii Catedralei Naționale, între cotele + 36,00  –  + 62,00 metri”, a spus Preafericirea Sa.

După realizarea structurii de rezistentă din beton armat, este programată începerea montajului structurii metalice a acoperișului, structură care în zona critică a proiectului (Turla Principală sau Pantocrator) se va monta începând cu luna iulie 2018 până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

De asemenea, clopotele Catedralei Naţionale vor fi montate şi puse în funcţiune în perioada august – octombrie 2018, iar crucile vor fi aşezate pe turle spre finalul lunii octombrie; în aceeaşi perioadă vor fi montate şi uşile de bronz la intrările principale situate la cota zero.

Mai multe detalii privind etapele de execuţie rămase până la sfinţirea din noiembrie puteţi afla aici.

Slujba de punere a pietrei de temelie şi a sfinţirii locului destinat construirii Catedralei Naționale, pe terenul din Calea 13 Septembrie din Bucureşti, a avut loc în 29 noiembrie 2007, fiind oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Reuters

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Intamplarea asta chiar o fi avut loc ?:

  „…Patriarhul Daniel a fost interpelat de unul din laici (vom pastra numele acestora in anonimat in materilaul nostru) pe tema lui Bercea Mondialul:

  «Ce facem cu aceia care arunca bani in cristelnita si o spurca, isi bat joc de taina botezului ?»

  Patriarhul si-a iesit din fire si a inceput sa se rasteasca:

  «Ce va intereseaza pe voi, acum de cazul asta ?!»

  Un alt laic a reclamat:

  «Prezenta lui Pavel Corut pe posturile de televiziune cu tampeniile lui pe care le propaga… de ce tace Biserica, de ce nu ia atitudine ?»

  Patriarhul s-a ratoit din nou la ei:

  «De asta ne arde noua acum… »

  Laicul: «Da, dar ataca Biserica, pe Fiul lui Dumnezeu…»

  Daniel a dat din mana, enervat. Alta reclamatie, tot de la un laic:

  «Catedrala Mantuirii Neamului poate fi vazuta ca o prostie in situatia asta de criza… Cade foarte prost sa ridici o catedrala de 400 de milioane de euro cand lumea n-are ce manca…»

  Daniel s-a enervat si de aceasta data si a ridicat vocea la reclamant:

  «Ce stiti ce e bine si ce e prost?!…» «Pai de ce mai facem Adunarea, atunci!…»

  Un alt punct nevralgic a fost cand laicii au acuzat episcopii precum Sofronie de la Oradea, sau Nicolae Corneanu:

  «Cum de mai sunt episcopi daca au tradat Biserica Ortodoxa ?»

  Cu referire la faptul ca au oficiat slujbe impreuna cu greco-catolicii. De data asta, Patriarhul nici n-a mai vrut sa stea de vorba si a intrerupt Adunarea si a iesit furios din sala.”

  Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2010/02/13/daca-e-real-e-grav-declaratiile-patriarhului-daniel-in-adunarea-nationala-bisericeasca-referitoare-la-botezul-in-bani-a-nepoatei-lui-bercea-mondialu%E2%80%99-si-atacurile-anti-crestine-ale-lui-pavel

  Ce ar fi aparut despre Patriarhul Daniel, pe Wikileaks:

  „Obiectivul lui, ca Patriarh, a fost acela de a dezvolta legăturile dintre Bisericile americane și române, inclusiv legăturile cu consiliul ecumenic al Bisericilor din Statele Unite.”

  „Patriarhul a spus că viziunea sa a fost de a promova un dialog permanent cu Bisericile surori cu privire la modul în care religiile ar putea să contribuie pozitiv la dezvoltarea societăţii.

  Patriarhul a afirmat că a petrecut mulți ani în străinătate în medii academice, inclusiv opt ani la Geneva, ca profesor. El spune că este nostalgic după atmosfera ecumenică din străinătate și că încearcă să o recreeze în București.”

  „El a subliniat și pericolele pe care religiile le-au creat prin „absolutizarea” diferențelor minore în materie de crez și liturghie, amintind vechea glumă religioasă: „Vă închinați lui Dumnezeu în felul vostru, noi ne închinăm în felul Său …”

  În încheiere, Patriarhul a spus că românii încă mai au de învățat de la Statele Unite în ceea ce privește promovarea dialogului, toleranței și a coexistenței dintre religii.”

  Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2017/10/16/wikileaks-dezvaluie-un-document-secret-despre-patriarhul-daniel

 2. O carte pentru toti cei care vor sa afle cat mai multe despre cnp,minuni contemporane nestiute pana acum ies la lumina in legatura cu acest nr dracesc cnp pe care multi il dispretuiesc si uita de el si ne adoarme diavolul si ne tine legat de sistem si ne vom trezii in fata faptului implinit cand ca un fur se vor scoate banii si vom alerga in stanga si in dreapta nevazand cu ochii sufletului pericolul real pentru ca nu am lasat loc harului sa lucreze sa ia dupa suflet intunericul si inrauririle demonice pe care le aveam de la ele si vom fii prinsi in capcana.treziti-va oameni buni.Doamne ajuta.Aici este linkul de unde puteti Downloada Cartea:http://www82.zippyshare.com/v/YC0aSwNB/file.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!