X

RAZBOIUL ISRAEL – SIRIA: Din Siria a intrat o drona iraniana in Israel. Reactia aviatiei evreiesti a devastat Siria

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacţie la infiltrarea unei drone de fabricaţie iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloţi ai avionului israelian s-au catapultat şi au reuşit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susţine că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricaţie rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost “cel mai mare şi cel mai semnificativ atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operaţiunea Pace în Galileea”, efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forţelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Statele Unite nu au participat la raidurile aeriene efectuate în Siria, dar consideră că Israelul are dreptul de a se apăra, anunţă Departamentul american al Apărării.

Administraţia islamistă de la Teheran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au transmis sâmbătă seară Israelului că “terorismul” şi “ingerinţele” în afacerile altor ţări nu vor oferi rezultate, avertizând că pot distruge baze militare israeliene şi americane.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că doborârea unui avion militar israelian reprezintă “eşecul complet al tuturor ecuaţiilor” şi ”începutul unei noi etape strategice care poate pune capăt raidurilor efectuate în Siria”. În plus, Hezbollah a denunţat susţinerea oferită de Israel “organizaţiilor teroriste şi apostate”, precum şi “ingerinţele prin agresiuni în criza siriană”.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut sâmbătă stingerea imediată a conflictului din Siria.

Categorii
ExterneSiria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Nu a intrat nicio drona, astea sunt motive diversioniste, daca au vazut ca au intervenit rusii si au terminat cu ISIS ( creatia lor) acum se implica direct, scopul final al tuturor războaielor din Orientul Mijlociu este acela de a crea marele Israel, vechiul regat al lui David prin trimiterea musulmanilor in Europa si dezintegrarea Siriei si a Irakului , asta e adevarul, Israelul si SUA sunt agresori , nu victime, acesti criminali au ucis milioane de crestini acolo!

  2. Când am comentat pe facebook cu argumente pe Digi24, spunând că această este o agresiune de tip nazistă sau bolşevică, imediat am fost atacat, binînţeles fără rgumente şi cu insulte, din partea celor care cred că Israelul este un stat paşnic şi că trebuie să ne solidarizăm cu ei. Îmi e scârbă, ăstea când zic că atacă baze militare, doar trupuri de civili sar în aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!