X

POLIȚIȘTII chinezi folosesc OCHELARI cu funcția de RECUNOAȘTERE FACIALĂ. Suspecții sunt IDENTIFICAȚI dintr-o mulțime de 10.000 de persoane în doar 100 de milisecunde

Poliţia chineză şi-a prezentat noul intrument de supraveghere a populaţiei, adică un dispozitiv mobil de recunoaștere facială montat pe ochelari, cu ajutorul căruia pot identifica infractorii mai ușor.

China este deja lider mondial în domeniul tehnologie de ultimă oră de monitorizare a populaţiei bazat pe inteligența artificială. Dispozitivele mobile ar putea ajuta autorităţile să aibă acces la zone pe care camerele de supraveghere nu le pot filma şi, astfel, să reacţioneze prompt, conform Wall Street Journal

Dispozitivele, lansate la finele anului trecut, vor fi folosite pentru a ajuta autorităţile în timpul activităţilor de Anul Nou Chinezesc, de exemplu, care va avea loc săptămâna viitoare, când turiştii chinezi vor tranzita gările şi aeroporturile.

Acea cameră montată pe ochelari este echipată cu o tehnologie bazată pe recunoaştere facială, fiind “capabilă de o examinare eficientă” a fugarilor aflaţi în mulţime. Până acum, dispozitivul a ajutat la prinderea a şapte persoane care erau acuzate de infracţiuni grave, iar alţi 26 de suspecţi călătoreau folosind acte false.

În timp ce această tehnologie este utilă pentru prinderea infractorilor, ar putea să înlesnească munca autorităţilor asupra supravegherii disidenţilor politici şi a identificării minorităţilor etnice.

Compania producătoare susține că in urma testelor, dispozitivul a fost capabil să identifice suspectii dintr-o mulțime de 10.000 de persoane în doar 100 de milisecunde.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. La ei „se cere” ceva…. seamana unii cu altii ca e greu sa-i identifici…
  De curan autoritatile au permis sa fie declarat numele unui nou-nascut „libera’ adica altul decat cel din lista oficiala…
  Da fata seamana, numel este repetat de mii de ori… sigur ca e greu de aflat cine este adevarata persoana…
  In alta ordine de idei… desi poza arata o tanara draguta…. utilizare atator echipamente fara fir (wireless) va duce la declansrea de afectiuni aducatoare de suferinta si moarte – microundele au efect cumulaiv, distructiv asupra celulelor, ADN-ului… cancer mandibular, al urechii, limbii, torpidei, cerebral, ovarian, testicular, de san, s.a.
  OMS a „spus” acum vreo doi ani… numaul de „cancere” va exploda in deceniul urmator.
  …..
  Totusi, ma intreb – de la prezumtia de NEvinovatie cum de s-a ajuns asa repede la prezumtia de vinovatie?!?
  De ce ar fi necesara „identificarea” …. oricui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!