X

ISRAELUL trimite scrisori către mii de IMIGRANȚI africani îndemnându-i să PĂRĂSEASCĂ țara, altfel vor fi ÎNCARCERAȚI începând cu luna APRILIE

de null

Guvernul israelian a început, duminică, să le înmâneze scrisori imigranţilor din Sudan şi Eritreea, rezidenţi în Israel, prin care le cere să părăsească ţara în termen de 60 de zile. Statul israelian le oferă un sprijin financiar în valoare de 3.500 de dolari de persoană şi le achită biletul de avion, a informat presa locală, citată de EFE și Agerpres.

Israelul le cere imigranților africani să părăsească teritoriul / FOTO: www.haaretz.com, Meged Gozani

Acesta este primul pas al noului plan aprobat în ianuarie de guvernul condus de Benjamin Netanyahu, care afectează între 35.000 şi 40.000 de imigranţi şi stipulează că cei mai mulți vor trebui să plece într-o terţă ţară sau vor fi încarceraţi pe perioadă nedeterminată începând cu luna aprilie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Imigranţii africani primesc scrisorile în momentul în care se prezintă la Autoritatea pentru Populaţie, Imigraţie şi Frontiere pentru a-şi reînnoi permisele de rezidenţă.

Scrisorile vor fi înmânate într-o primă fază unui număr de 20.000 de bărbaţi sudanezi şi eritreeni care nu au în îngrijire minori, a informat duminică ziarul Haaretz.

Majoritatea imigranţilor africani au intrat ilegal în Israel pe la frontiera egipteană, dinspre Sinai, înainte ca guvernul israelian să construiască un gard care separă în prezent cele două teritorii.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Hotline pentru Refugiaţi şi Imigranţi, circa 12.000 de africani au solicitat azil în momentul sosirii în Israel (cifră valabilă pentru anul 2013, de atunci nemaifiind publicate date – n.r.), însă 7.000 de solicitări au fost respinse, doar 11 au fost aprobate şi restul sunt încă în stadiul de procesare.

‘Nu cunoaştem cu exactitate numărul persoanelor pe care guvernul intenţionează să le deporteze’, pentru că executivul nu a transmis o cifră exactă, a declarat pentru EFE directoarea acestui ONG, Reut Mihaeli.

În prezent, circa 37.000 de eritreeni şi sudanezi trăiesc în Israel, potrivit datelor prezentate de Mihaeli, care a atras atenţia că, ‘deocamdată, familiile, persoanele vulnerabile, minorii şi vârstnicii sunt excluşi din acest plan (al guvernului), dar acest lucru s-ar putea schimba pe viitor’.

Zeci de imigranţi aflaţi într-un centru de detenţie din Holot (sudul Israelului) au primit deja scrisori prin care li se cere să părăsească Israelul, adaugă Reut Mihaeli.

Circa 60 de eritreeni internaţi în acest centru au primit în ultimele săptămâni o scrisoare în ebraică având titlul ‘Notă informativă pentru persoana infiltrată care va pleca către o ţară terţă sigură’.

Potrivit textului scrisorii, imigranţii au de ales între a se întoarce în ţara de origine sau a călători în Rwanda, în caz contrar urmând să fie internaţi în centre de detenţie pe o perioadă nedefinită, a relatat Haaretz.

Noua politică a guvernului la adresa imigranţilor africani a fost condamnată public de rabini, scriitori, academicieni, medici şi supravieţuitori ai Holocaustului, care au trimis scrisori autorităţilor israeliene în care solicitau anularea acestui program.

Şi piloţii de avioane au anunţat că vor refuza să piloteze aparate în care se vor afla imigranţi ce urmează a fi deportaţi.

Vinerea trecută, un grup de academicieni specializaţi în drept internaţional au atras atenţia într-un document că planul guvernului încalcă legile internaţionale privind drepturile omului, jurisdicţia internaţională privind statutul refugiaţilor şi au cerut procuraturii să se opună acestui proiect, a informat duminică portalul Ynet.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button