X

Studiu: ARMATA SUA – STAPANA VREMII / Si cateva detalii esentiale despre HAARP si DARPA

de null

Imagini pentru effect of climate change

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este armata SUA “stăpână pe vreme”? “Vremea ca armă” drept instrument al războiului modern?

De profesor Michel CHOSSUDOVSKY

Global Research, 08.01.2018

Publicat prima oară în Septembrie 2017

Tehnicile de modificare a vremii sunt la dispoziţia armatei SUA de mai bine de jumătate de deceniu.

Chestiunea a fost amplu documentată şi ar trebui să facă parte din dezbaterea privind modificarea climei.

Notă: Nu există dovezi ale “modificării vremii” în raport cu recentele anomalii climatice (uragane), dar în acelaşi timp nu există dovezi solide că această instabilitate climatică poate fi atribuită emisiilor de gaze cu efect de seră.

Subiectul mai amplu al tehnicilor de modificare a mediului trebuie analizate şi tratate cu atenţie. Trebuie de asemenea să se înţeleagă că instrumentele de război climatic fac parte din arsenalul de arme de distrugere în masă al SUA iar presupusul lor uz de către militarii SUA împotriva “duşmanilor” constituie nu doar o crimă împotriva umanităţii ci, ca să o spunem blând, o ameninţare asupra planetei Pământ.

În acest eseu îi ofer cititorului paragrafe direct din documentul US Air Force cu privire la tehnicile de modificare a mediului care furnizează dovezi irefutabile cum că ameninţările sunt reale şi trebuie abordate.

Trebuie observat că Statele Unite se află într-o încălcare strigătoare la cer a unei Convenţii Internaţionale istorice din 1977 ratificată de către Completul Naţiunilor Unite care au interzis “uzul militar sau ostil al tehnicilor de modificare climatică ce au efecte întinse, de durată sau severe.” (AP, 18 Mai 1977). Atât SUA cât şi Uniunea Sovietică au fost semnatare ale Convenţiei.

… Fiecare Stat Membru al acestei Convenţii se obligă să nu se implice în folosirea militară a tehnicilor de modificare a mediului care au efecte întinse, de durată sau severe, ca mijloc de distrugere, stricăciune sau vătămare faţă de oricare alt Stat Membru. (Convenţia asupra Interzicerii Utilizării Tehnicilor de Modificare a Mediului în Scopuri Militare sau Ostile, Naţiunile Unite, Geneva, 18 Mai 1977. Intrată în vigoare: 5 Octombrie 1978, vedeţi textul complet al Convenţiei în anexă.)

Michel CHOSSUDOVSKY, 9 Ianuarie 2017.

Matematicianul american John VON NEUMANN, în colaborare cu Ministerul Apărării SUA, şi-a început cercetarea asupra modificării vremii spre finele anilor 1940 la apogeul Războiului Rece şi a prezis “forme de război climatic neimaginate până la acel moment.” În timpul Războiului din Vietnam, au fost utilizate tehnici de însămânţare a norilor, începând din 1967 cu Proiectul Popeye, al cărui obiectiv era să prelungească anotimpul ploios (musonul) şi să blocheze rutele de aprovizionare inamice de-a lungul fâşiei Ho Chi Minh.

          Armata SUA a dezvoltat capabilităţi avansate care îi permit să altereze selectiv tiparele vremii. Tehnologia, iniţial dezvoltată în anii ’90 în cadrul Programului de Cercetare Auroră Activă de Înaltă Frecvenţă (HAARP), reprezenta un apendice al Iniţiativei de Apărare Strategică – Războiul Stelelor”. Din punct de vedere militar, HAARP – oficial abolit în 2014 – este o armă de distrugere în masă, operând din atmosfera exterioară şi fiind capabil să destabilizeze sisteme ecologice şi agricole din întreaga lume.      

Oficial, programul HAARP a fost închis la sediul său din Alaska. Tehnologia de modificare a vremii învăluită în taină totuşi se răspândeşte. Documente HAARP confirmă că tehnologia era complet operaţională la mijlocul anilor 1990.

          (Pentru detalii suplimentare vedeţi Michel CHOSSUDOVSKY, Arma supremă de distrugere în masă: Controlul vremii pentru scopuri militare, publicată pentru prima dată în 2006 de către Global Research).

          Trebuie subliniat că în timp ce armata SUA confirmă că războiul climatic este complet operaţional, nu există dovezi documentate despre uzul său militar asupra adversarilor Statelor Unite. Acest subiect de discuţie este tabu în rândul analiştilor de mediu. Nici o investigaţie amănunţită nu a fost realizată pentru a evidenţia dimensiunile operaţionale ale războiului climatic.

          Ironia este că impactul tehnicilor ENMOD pentru uz militar a fost documentat de către CBC TV la începutul anilor 1990.

Reportajul CBC TV a confirmat că dispozitivul HAARP din Alaska aflat sub auspiciile Forţelor Aeriene SUA deţinea capacitatea de a declanşa taifunuri, cutremure, inundaţii şi secete.

 

Energia direcţionată reprezintă o tehnologie atât de puternică încât ar putea fi folosită pentru încălzirea ionosferei cu scopul transformării vremii într-o armă de război. Imaginaţi-vă folosirea unei inundaţii pentru distrugerea unui oraş sau tornade pentru a decima o armată care se apropie în deşert. Armata a alocat enorm de mult timp modificării vremii ca un concept pentru medii combative. Dacă un puls electromagnetic ar fi lansat deasupra unui oraş, practic toate dispozitivele electronice din casă ţi-ar pâlpâi şi s-ar opri, devenind permanent distruse.

 

Reportajul CBC TV

Vremea ca multiplicator al forţei: Stăpânirea climei

          În acest articol vom furniza paragrafe cheie dintr-un document din 1996 al Forţelor Aeriene SUA care analizează tehnici de modificare a vremii pentru uz militar.

Obiectivul intrinsec din punct de vedere militar este “Stăpânirea Vremii”.

La vremea la care acest studiu a fost acreditat în 1996, programul HAARP era complet operaţional, aşa cum reiese din documentarul CBC.

Obiectivul declarat al Raportului este descris mai jos:

„În această lucrare demonstrăm că aplicarea adecvată a modificării vremii poate oferi dominanţă în câmpul de luptă într-o măsură de neimaginat înainte. În viitor, astfel de operaţiuni vor spori superioritatea aeriană şi de spaţiu şi va pune la dispoziţie noi opţiuni pentru conturarea spaţiului de luptă şi vigilenţă, aşteptându-ne s-o integrăm”, în 2025 vom putea “Stăpâni Vremea”. Raportul final al documentului Forţelor Aeriene SUA AF 2025

Modificarea vremii, potrivit documentului final US Air Force AF 2025, “oferă războinicului o gamă largă de posibile opţiuni pentru a învinge sau constrânge un adversar”, facilităţile, se afirmă, se extind până la declanşarea inundaţiilor, uraganelor, secetelor şi cutremurelor:

 

“Modificarea vremii va deveni parte a securităţii naţionale şi internaţionale şi va putea fi făcută unilateral… ar putea avea aplicaţii ofensive şi defensive şi ar putea fi chiar folosită pentru intimidare. Abilitatea de a genera precipitaţii, ceaţă sau furtuni pe suprafaţa pământului sau de a modifica vremea… şi producerea de vreme artificială sunt toate o parte a unui set integrat de tehnici [militare]”.

În 2025 forţele aero-spaţiale SUA pot stăpâni vremea” prin capitalizarea tehnologiilor emergente şi concentrarea dezvoltării respectivelor tehnologii pentru aplicaţii de luptă în război. O asemenea capabilitate conferă luptătorului unelte pentru a contura spaţiul combativ în moduri niciodată posibile anterior. Oferă oportunităţi de impact asupra operaţiunilor pe întregul spectru de conflict şi este pertinentă oricărui posibil viitor. Scopul acestui document este de a scoate în evidenţă o strategie pentru uzul unui viitor sistem de modificare a vremii pentru a dobândi obiective militare mai degrabă decât de a furniza o hartă tehnică detaliată.

Un demers cu risc mare, cu recompensă mare, modificarea vremii oferă o dilemă diferită de cea a secţionării atomului. În vreme ce unele segmente ale societăţii va fi mereu reticentă la a examina chestiuni controversate precum modificarea vremii, capacităţile militare uriaşe ce pot rezulta din acest domeniu sunt ignorate pe propriul risc. De la sporirea operaţiunilor amicale la perturbarea celor inamice via croirea unor tipare de vreme la scară mică şi până la completa dominare a comunicaţiilor globale şi controlul spaţiului adversarilor, modificarea climei oferă soldatului o gamă largă de posibile opţiuni pentru a învinge sau constrânge un inamic. O parte dintre potenţialele capacităţi pe care un sistem de modificare a vremii le poate pune la dispoziţia unui comandant de război (CINC) sunt enumerate în tabelul 1.

Avansul tehnologic în cinci arii majore este necesar pentru o capabilitate de modificare a vremii integrată: 1) tehnici de modelare non-lineară avansate; 2) capacităţi computaţionale; 3) colectarea şi transmiterea informaţiilor; 4) un detaşament global de senzori, şi 5) tehnici de intervenţie asupra vremii. Anumite instrumente de intervenţie există astăzi, pe când altele altele pot fi dezvoltate şi rafinate în viitor.

 

Vedeţi rapoartele acreditate complete ale Forţelor Aeriene SUA la adresa:

http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf

… De la sporirea operaţiunilor amicale la perturbarea celor inamice via croirea unor tipare de vreme la scară mică şi până la completa dominare a comunicaţiilor globale şi controlul spaţiului adversarilor, modificarea climei oferă soldatului o gamă largă de posibile opţiuni pentru a învinge sau constrânge un inamic. O parte dintre potenţialele capacităţi pe care un sistem de modificare a vremii le poate pune la dispoziţia unui comandant de război (CINC) sunt enumerate în tabelul 1.

 

Tabelul 1

Matricea Capacităţilor Operaţionale

Degradarea Forţelor Inamice

 

Creşterea precipitaţiilor

 

–        inundarea liniilor de comunicaţie

–        reducerea eficienţei misiunilor de recunoaştere

–        scăderea nivelului de confort / a moralului

 

Amplificarea furtunii

 

–        respingerea operaţiunilor

 

Inhibarea precipitaţiilor

 

–        blocarea apei proaspete

–        inducerea scetei

 

Vremea în spaţiu

 

–        perturbarea comunicaţiilor / radarului

–        incapacitarea / distrugerea dispozitivelor spaţiale

 

Eliminarea ceţii şi a norilor

 

–        interzicerea camuflării

–        creşterea vulnerabilităţii misiunilor de recunoaştere

 

Detectarea activităţilor meteorologice ostile

 

Sporirea Forţelor Aliate

 

Evitarea precipitaţiilor

 

–        menţinerea / îmbunătăţirea LOC

–        menţinerea vizibilităţii

–        menţinerea nivelului de confort / moralului

 

Modificarea furtunii

 

–        alegerea mediului de luptă aero-spaţială

 

Vremea în spaţiu

 

–        îmbunătăţirea fiabilităţii comunicaţiilor

–        interceptarea comunicaţiilor inamicilor

–        revitalizarea dispozitivelor spaţiale

 

Generarea de ceaţă şi nori

 

–        amplificarea camuflării

 

Eliminarea ceţii şi a norilor

 

–        menţinerea operaţiunilor aeriene

–        sporirea eficienţei recunoaşterii în teren

 

Apărare împotriva capabilităţilor inamice

Sursa: Forţele Aeriene SUA

 

De ce ne-am pune mintea / încurca cu vremea? Este subtitlul capitolului 2 din Raport

Potrivit generalului Gordon SULLIVAN, fost şef militar de personal, “Pe măsură ce avansăm cu tehnologia în secolul 21, vom deveni capabili să vedem inamicul ziua şi noaptea, în orice vreme – şi să-l vânăm necontenit.” O capabilitate de modificare a vremii sistematică, globală, precisă, robustă şi în timp real ar conferi luptătorilor CINC un multiplicator puternic al forţei spre atingerea obiectivelor militare. Întrucât vremea va fi comună oricăror scenarii posibile, o aptitudine de modificare a vremii ar fi universal aplicabilă şi ar avea utilitate asupra întregului spectru de conflict. Abilitatea de a influenţa vremea chiar şi la o scară redusă ar putea face schimbarea de la o reducere a forţei la o sporire a acesteia.

 

Sub titlul:

Ce vrem să spunem prin Modificarea Vremii”?

Raportul statuează:

Expresia modificarea-vremii poate avea conotaţii negative pentru mulţi oameni, civili şi militari laolaltă. Este aşadar important să definim aria de acoperire avută în vedere în această lucrare, astfel încât criticii şi partizanii ulterioarelor cercetări să aibă o bază comună de discuţie.

În sensul cel mai larg, modificarea vremii poate fi împărţită în două categorii majore: reprimarea şi intensificarea tiparelor climatice. În situaţii extreme, poate include crearea de tipare de vreme complet noi, atenuarea sau controlul furtunilor severe, sau chiar alterarea climatului global la o scară extinsă şi cu efect de durată. În cele mai blânde şi mai puţin controversate cazuri poate consta în inducerea sau reprimarea precipitaţiilor, norilor, sau a ceţii pentru intervale scurte deasupra unei regiuni reduse. Alte aplicaţii de intensitate scăzută ar putea include modificarea şi / sau folosirea spaţiului proxim ca mediu de îmbunătăţire a comunicaţiilor, perturbarea detectării active sau pasive, sau pentru alte scopuri. (cu accentuare)

 

Declanşarea furtunilor:

Tehnicile de modificare a vremii pot implica tehnici ce ar spori emisia de căldură latentă din atmosferă, ar furniza vapori de apă suplimentari pentru dezvoltarea celulelor de nori, şi să confere încălzire atmosferică de suprafaţă şi joasă pentru a creşte instabilitatea atmosferică.

Esenţiale pentru succesul oricărei încercări de a declanşa o celulă de furtună sunt condiţiile atmosferice pre-existente la nivel local şi regional. Atmosfera trebuie deja să fie condiţionat instabilă iar dinamica pe scară extinsă trebuie să asigure suport pentru dezvoltarea de nori pe verticală. Focus-ul efortului de modificare a vremii ar consta în asigurarea de “condiţii” auxiliare ce ar face atmosfera suficient de instabilă pentru a genera nori şi în cele din urmă dezvoltarea celulei de furtună. Traseul celulelor de furtună odată dezvoltate sau amplificate depinde nu doar de dinamica la mezo-scară a furtunii, dar şi de scara atmosferică sinoptică (globală) a tiparelor vânturilor din zonă care momentan nu se află sub control uman. (pag. 19)

 

Este CIA implicată în ingineria climatică?

 Implicarea CIA în tehnologiile de schimbare a climei

În Iulie 2013, canalul de ştiri MSN raporta că CIA fusese implicată în sprijinirea finanţării unui proiect al Academiei Naţionale de Ştiinţe (NAS) care se concentra pe geo-inginerie şi manipularea climei. Reportajul nu doar că admitea aceste tehnologii, el confirma că inteligenţa SUA era implicată în mod cotidian în tratarea subiectului manipulării climatice:

CIA ajută la finanţarea cercetării deoarece NAS plănuieşte de asemenea să evalueze “îngrijorările naţionale de securitate (ce ar putea fi) legate de tehnici de geo-inginerie instalate pe undeva prin lume” a declarat KEARNEY.

Într-o afirmaţie dintr-un e-mail, Christopher WHITE, purtător de cuvânt al biroului CIA de afaceri publice, a declarat către MSN, “pe un subiect precum schimbarea climei, agenţia lucrează cu oameni de ştiinţă pentru a înţelege mai bine fenomenul şi implicaţiile sale asupra siguranţei naţionale.”

Deşi CIA şi NAS au fermoarul pe gură cu privire la ce ar putea fi aceste îngrijorări, un cercetător notează că geo-ingineria are potenţialul de a perturba în mod deliberat vremea în scopuri militare sau de terorism.

John PIKE, directorul GlobalSecurity.org, o firmă cu sediul în Washington care se specializează pe gestionarea îngrijorărilor de securitate emergente, susţine că grijile cu privire la potenţialul impact al geo-ingineriei nu sunt la fel de critice precum potenţialele chestiuni de securitate ce ar putea apărea dacă SUA nu face uz de aceste tehnologii.

“Un eşec în asumarea geo-ingineriei ar putea avea impact asupra stabilităţii politice a altor state, iar aceasta ar putea conduce la necazuri pentru SUA”, a declarat acesta.

Proiectul NAS are suport din partea comunităţii de servicii de informaţii din SUA, Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică, Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială şi din partea Departamentului de Energie.

“Exemple istorice de astfel de tehnologii (de ex. plantare de nori şi alte modificări ale vremii) pentru lecţii ce pot fi învăţate despre reacţii societale, examinează convenţiile internaţionale ce pot fi relevante testării experimentale sau instalării tehnologiilor de geo-inginerie, şi explorează pe scurt potenţialele consideraţii societale şi etice conexate geo-ingineriei. Acest studiu este menit să ofere o fundaţie ştiinţifică limpede şi atentă care informează asupra discuţiilor politice, legale şi etice ce înconjoară geo-ingineria.”

(Vezi http://www8.nationalacademies.org/cp/projectview.aspx?key=49540)

 

Agenţii spion ar putea finanţa cercetări de geo-inginerie în căutarea transformării vremii în armă, susţin oamenii de ştiinţă

Un cercetător de top al climei a declarat că apeluri făcute se pare de către CIA l-au “speriat” în privinţa consecinţelor.

Potrivit unui reportaj din 2015 din The Independent, care îl citează pe renumitul cercetător Alan ROBOCK:

Un om de ştiinţă senior în climatologie a vorbit despre frica pe care a simţit-o când serviciile de informaţii SUA l-au chestionat cu privire la posibilitatea transformării vremii într-o armă acum că un reportaj amplu asupra geo-ingineriei urmează a fi publicat în această săptămână.

Profesorul Alan ROBOCK a afirmat că, în urmă cu trei ani, doi indivizi ce pretindeau a fi de la CIA l-au sunat pentru a-l întreba dacă experţii ar fi capabili să spună dacă forţe ostile începuseră să manipuleze clima SUA, deşi bănuia că motivul telefonului era în schimb de a afla dacă forţele americane şi-ar putea băga nasul în vremea altor ţări. (accentuare adăugată)

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

La inceputul anilor 90 ARCO a finantat acest High Auroral Active Research Project (HAARP). Dar cine sunt ARCO? Surpriza … sau poate ca nu.

ARCO (Atlantic Richfield Company) este o stramoasa a Standard Oil (Rockefeller). Despre Standard Oil, acest colos ce reprezinta radacina tuturor megacompaniilor petroliere actuale care conteaza, cititi va rog in articolul:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

In 1977, ARCO fuzioneaza cu Anaconda Copper Mining Company, despre care puteti citi detalii foarte interesante in articolul:

Remember: ROCKEFELLER – principalii declansatori ai MARII CRIZE economice din secolul 20

Actualmente a ajuns subsidiara BP (si ea cu radacini pe vremea cand Rothschild si locotenentii lor Rockefeller erau implicati pe fata in bogatiile naturale ale planetei)

Cu alte cuvinte, vorbim de o companie aflata direct si cu totul in mana ELITELOR …

Daca stim de unde au venit banii, sa vedem cine gestioneaza acest HAARP. Si iar o surpriza … sau poate din nou nu. Este vorba despre DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

De-alungul timpului, acest Defense Advanced Research Projects Agency a initiat si dezvoltat (coordonand companii precum Bell LabsGeneral ElectricMIT, etc.) intre altele: internetul, inteligenta artificiala, realitatea virtuala.

Acest organism a dovedit un tupeu dincolo de limite iar mesajul era atat de clar incat incepusera sa-si puna intrebari si sa se trezeasca si dintre cei adormiti de indoctrinarea SISTEMULUI. De aceea l-au si oprit oficial .

Information Awareness Office (IAO) a fost intemeiat de DARPA in ianuarie 2002 si se ocupa cu proiecte tehnologice si informatice foarte avansate la nivel global pentru o asa zisa securitate nationala. A fost o consecinta directa a evenimentelor din 11.09.2001 si crea oportunitatea unei supravegheri totale de tip Big Brother.

Chiar daca a fost desfiintata, proiectele sale le-au preluat alte organizatii.

Nu doar activitatile acestui organism erau edificatoare, dar pana si emblema sa cuprindea aproape intregul spectru de semne de care tot vorbesc “teoriile conspiratie”:

Piramida cu ochiul.

Motto-ul scientia potentia est (informatia inseamna putere) a fost folosit prima data de masonul Sir Francis Bacon.

Initialele I.A.O. sunt folosite ca formula magica de Hermetic Order of the Golden Dawn, care primea indicatii de la “sefi secreti“ non umani, adica de la draci.

Conform http://www.golden-dawn.com/temple/displaycontent.aspx?pageid=263 ar insemna: Isis, Apophis si Osiris. Citez din site-ul oficial:

Proclaim: „Virgo, Isis, mighty Mother. Scorpio, Apophis, destroyer. Sol, Osiris, slain and risen. Isis, Apophis, Osiris.” Vibrate: „IAO.”

O puteti auzi la IAO

Un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn l-a avut Eliphas Lévi (1810 – 1875). Acesta spunea:

  

„Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului. Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei. Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal„

   

Cititi va rugam si:

VIDEO: HAARP provoaca vremea artificiala

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Cutremur puternic în provincia Sichuan, din China. Cel puţin 12 morţi şi 134 de răniţi
  Peste 100.000 de persoane sunt afectate de seism
  magnitudinea 6 la o adâncime de 16 kilometri!
  https://www.stiripesurse.ro/cutremur-puternic-in-provincia-sichuan-din-china-cel-putin-12-morti-si-134-de-raniti-potrivit-unu_1360169.html

  Cutremurul de acum 11 ani din Sichuan, China, magnitudinea 8,5 la 19 km adancime
  https://www.youtube.com/watch?v=fQl9bTsD3As
  https://en.wikipedia.org/wiki/2008_Sichuan_earthquake

  Cutremure provocate de tehnologia HAARP in Romania?
  Caz concret: Cutremur cu magnitudine de 4,2 in judetul Valcea. Seismul a avut loc la o adancime de 2 kilometri
  https://jurnalulbucurestiului.ro/cutremure-provocate-de-tehnologia-haarp-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button