X

Remember: ROCKEFELLER – principalii declansatori ai MARII CRIZE economice din secolul 20

de Saccsiv

Istoria e frumoasa. Si extrem de utila. Istoria reala, desigur.
Cine o cunoaste, va intelege ceea ce s-a petrecut in trecut si de ce, va pricepe ce se petrece actualmente in jurul sau si va putea anticipa ce se pune la cale.
Dar e si o materie grea, ca e de citit mult, de sistematizat, de analizat, de tinut minte, de pus toate piesele de puzzle la locul lor. Nu-i o treaba pentru tefelisti. De aceea pe tefelisti ii si manipuleaza lesne maestrii ingineriilor sociale.
Pentru a intelege mai bine materialul de mai jos, faceti va rog click pe hyperlink-uri si cititi si articolele de acolo, unde veti gasi si alte hyperlink-uri si tot asa.

Imagini pentru dorothea lange migrant mother 1936

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In 1895 componenta franceza a familiei Rothschild devine interesata in cumpararea minelor Anaconda, achizitionand un sfert din ea. Si nu era singura pe lista. La sfarsitul anilor 1890 familia controla deja peste 40 % din intreaga productie mondiala de cupru. Rolul lor in Anaconda a fost insa scurt, in 1899 predand stafeta familiei prietene Rockefeller care au creat din ea gigantul Amalgamated Copper Mining Company, una din cele mai mari trusturi de la inceputul secolului 20. Intreaga compania a fost insa cumparata printr-un artificiu financiar de catre Henry H. Rogers (prietenul si partenerul de afaceri al lui John D. Rockefeller) impreuna cu William Rockefeller cu implicarea National City Bank of New York. Pana in 1915 reuseste sa incorporeze toate rivalele din zona, dupa care isi reschimba denumirea in Anaconda.

Industria cuprului era extrem de profitabila prin pretul ridicat artificial in conditiile in care incepuse electrificarea. In anii 1920 profitul companiei atinsese maximul, extinzandu-se si in industria de mangan, zinc, aluminiu.

In 1922 achizitioneaza operatiunile miniere din Chile (Chuquicamata, cea mai mare din lume) si Mexic, aducand doua treimi din toate profiturile companiei.

In 1926 Anaconda si William Averell Harriman achizitionasera 51 % din compania Giesche (Silesian-American Corporation, SACO – din Polonia – zinc). In acelasi an proeminentul industrias german Eduard Schulte (1891–1966) devine general director. In septembrie 1939 cand Germania invadeaza Polonia, compania intra sub controlul ei, factorul decizional ramanand insa acelasi Eduard Schulte, cel ce avea relatii influente atat in cercurile naziste inalte dar si cu Allen W. Dulles, pe care-l intalnea cand calatorea in Elvetia. Dulles il stia de peste 15 ani pe Eduard Schulte prin firma sa de avocatura Sullivan and Cromwell, ce reprezenta coproprietarul lui Giesche’s, Anaconda Copper.

Toti astia subliniati in prezentul articol fac parte din grupul papusarilor.

In 1928 insa, Rockefeller incepe crearea dezastrului care a atins in 1929 apogeul. Au vandut actiunile companiei, pe care mai apoi tot ei le-au cumparat. A fost considerata cea mai mare frauda din istoria bancara de pana atunci si cauza declansarii MARII CRIZE.

Marea Depresiune (cum i se mai spune) s-a incheiat cu al doilea razboi mondial. A inceput deci in 1928 iar a doua conflagratie a inceput in 1939. Dupa 11 ani …

Considerati ca criza inceputa in 2007 a fost declansata voit? Si daca da, de cine? Oricum, trebuie inteles ca aceasta nu s-a incheiat. Se va incheia tot cu un razboi mondial. Al treilea. Cand?

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button