X

OrtodoxINFO se delimitează de preoții semnatari ai Sinaxei de la Roman

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zilele trecute v-am prezentat primele impresii:

Primele impresii despre „SINAXA” DE LA ROMAN

Azi va prezentam concluzia. E cea din titlu. Iar daca OrtodoxInfo se delimiteaza, evident ca aidoma procedeaza si blogurile Apologeticum, saccsiv si Sinodul Talharesc.

Preambul

Portalul si blogurile mama au o mare responsabilitate in fata miilor lor de cititori. Asa cum i-am promovat pe absolut toti preotii nepomenitori din Romania, tot astfel suntem datori sa comunicam cand ne delimitam de o parte dintre ei.

Hotararea a fost luata pe baza informatiilor acumulate in timp despre respectivii (dar mare parte din ele netransmise publicului pana acum, in incercarea aproape disperata de a pastra macar iluzia unei unitati pana in ultimul moment) si pe baza informatiilor despre pregatirea si motivatia reala a intrunirii lor de la Roman.

Cronologie

Cea mai eficienta metoda a diavolului impotriva celor ce vor sa tina lina dreapta este ispita din … dreapta. A explicat-o foarte bine Sfantul Ignatie Briancianinov:

Categoria esențial: DRACI ca ÎNGERI DE LUMINĂ. Cum S-AU ÎNCHINAT unii călugări DIAVOLULUI și apoi au “PROFEȚIT”. Și ceva despre cum “CITESC” DRACII GÂNDURILE

In 2010, actualul ieromonah Spiridon Roşu de la Radeni, traitor in acea vreme la Manastirea Petru Voda, a inceput sa imprastie “invatatura” conform careia acceptarea actului de identitate cu cip este echivalenta lepadarii si caderii din Har. Multi au luat de buna aceasta noua “invatatura” fiind incredintati ca insusi Marele Duhovnic Justin Parvu este de acord cu ea, ba chiar ca aceasta este noua politica a intregii manastiri.

A fost oferit astfel motivul perfect pentru cei pro cip, dar cu masca ortodoxa pe ochi, sa pornesca un furibund atac impotriva tuturor celor anti cip, ultimii fiind acuzati chiar si de schisma. Evident, astfel s-a declansat si dezbaterea, dusa de cele mai multe ori pana la ura, pe tema cip – lepadare, ce a dus in scurt timp la spargerea miscarii anti cip pe care cu atata stradanie o pusese pe picioare parintele Justin Parvu …

Cititorii mai vechi isi amintesc, desigur. Am amintit de acest episod in speranta ca aceiasi cititori sa recunoasca vechea schema lepadare – cip si in actuala schema din dezbaterea Sinodul din Creta Har – BOR – erezie.

Facem un arc peste timp si ajungem in vara lui 2016. Pana la Sinodul din Creta, intreaga suflare antiecumenista era unita. Dupa Sinodul din Creta, s-a impartit in doua: cei ce au intrerupt pomenirea Ierarhilor si cei ce inca n-au interupt-o. Evident, cea mai periculoasa pentru sistem fiind prima, impotriva careia oamenii sistemului au si pornit de fapt un atac furibund. Dar miscarea nepomenitorilor a rezistat, fiind unita. Sistemul e insa curva batrana si unsa cu toate alifiile. Asa ca a inceput a lucra prin intrusi printre nepomenitori. Iar dracul isi facea si el treaba, ispitindu-i pe unii dupa modelul aplicat cu atata succes in cazul cipului.

La sfarsitul verii isi face aparitia in luminile rampei preotul Ciprian Ioan Staicu, absolut anonim pana atunci. Iar principala vina pentru transformarea unui necunoscut in vedeta o are blogul saccsiv, care i-a facut incepand cu 25 iulie si pana in octombrie 2016 o promovare mai intensa decat a tuturor celorlalti preoti nepomenitori luati la un loc. Culmea, preotul Staicu nefiind la vremea aceea si el nepomenitor (oprind pomenirea de abia in 7 noiembrie 2016). Dar parea atat de ok pe vremea aceea … In plus era si foarte saritor in a ajuta cand era nevoie, financiar, traduceri, deplasari. Adica era cu totul devotat miscarii. Singurul lucru ce ar fi putut parea bizar era ca isi facea public numarul de telefon sau adresa de e-mail pe orice site antiecumenist i se parea interesant sa comenteze. Astfel multi cititori au si luat legatura cu el.

In septembrie apeleaza la ajutorul teologului Mihai-Silviu Chirila pentru a-si pregati apararea impotriva Ierarhului ce-i interzicea publicarea in presa sau pe internet de articole impotriva Sinodului din Creta.

Tot atunci incep insa atacurile. Prima data impotriva … blogului saccsiv si a cititorilor sai. Dar nu pe fata. Si-a inceput campania tocmai in Germania, taman in randurile unor cititori ai blogului saccsiv carora le dadea canon sa nu mai citeasca blogul saccsiv. Iar saccsiv si ceilalti cititori habar nu aveau. S-a aflat tarziu, doar dupa ce un astfel de cititor ne-a anuntat.

Primul atac pe fata impotriva cititorilor a fost in octombrie:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/16/la-sinaxa-pan-ortodoxa-din-ianuarie-2017-din-grecia-vor-anatematiza-marele-sinod-e-super-dar-de-ce-tocmai-atunci/comment-page-1/#comment-329083

Atacul venea la mai putin de patru ore de la cel al monahului Teodot:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/16/la-sinaxa-pan-ortodoxa-din-ianuarie-2017-din-grecia-vor-anatematiza-marele-sinod-e-super-dar-de-ce-tocmai-atunci/comment-page-1/#comment-328990

Si asta pentru ca preotul Ciprian Ioan Staicu trecuse in vizita pe la monahul Teodot …

Iar aceasta schema a repetat-o cu succes luni si luni de zile. Se deplasa prin tara si strainatate mai mult decat toti ceilalti preoti nepomenitori. Stabilea contacte cu ei si urmarea orice urma de dezbatere mai aprinsa pentru a pune gaz peste foc, reusind sa transforme totul intr-o cearta plina de ura. A fost frate cu unii si dusman cu altii, dupa care schimba taberele. Cu preotul Macarie Banu a fost impotriva teologului Mihai-Silviu Chirila. Apoi l-a atacat si pe primul. Cu preotul Eftimie Mitra a fost impotriva blogului saccsiv. Apoi s-a razboit cu preotul Eftimie Mitra. A fost frate cu preotul Claudiu Buza, apoi l-a atacat. A atacat preotii de la Radeni iar acum e frate cu ei. Cat credeti ca va tine si aceasta ultima iubire?

Din punct de vedere teologic n-are absolut nici o linie stabila. Le schimba asa cum isi schimba prietenii sau dusmanii. De exemplu in noiembrie 2016, umar langa umar fiind cu preotul Macarie Banu, spunea:

Datorită Capului Unic și Infailibil al Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, Harul Dumnezeiesc este prezent și lucrător în Biserica Ortodoxă Română, spre mântuirea poporului dreptcredincios, în pofida abaterilor dogmatice inadmisibile ale unora dintre păstorii ei.

Si ii ataca pe toti care nu ziceau la fel. Le cerea celor ce nu sunt preoti sa taca si se straduia deja sa prezideze toate intalnirele dintre nepomenitori. Ca doar de, era mare teolog.

Dupa ce-a produs mult tambalau si mare dezbinare printre nepomenitori, si-a pus masca acriviei pe chip si si-a schimbat discursul cu 180 de grade. Iar acum a devenit brusc mare vanator de vrajitoare eretice in tabara nepomenitorilor. Si naivii il aplauda si ii aduc omagii …

In concluzie, a actionat si actioneaza fix precum un agent profesionist. Nu stim daca chiar si este agent in misiune sau doar executa ordinile unuia sau direct ordinile vreunui drac. Insa, asa a actionat si actioneaza.

Dracul creaza o falsa problema

In randul nepomenitorilor, discutii despre Har au aparut relativ curand dupa Sinodul din Creta. Uneori civilizate, alteori mai contondente, dar nu se constituise nimeni intr-un soi de grup pe aceste criterii.

Prima astfel de tabara bine inchegata au constituit-o cei ce vorbeau despre Har la maniera comunicata de preotul Ciprian Ioan Staicu in citatul de mai sus, care era si pe post portavoce a acestei noi miscari destul de puternice si agitate. Au aparut si calomnii la care chiar si parintele Antim a trebuit sa raspunda:

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

Se parea ca cineva vrea neaparat ca aceasta noua tema sa devina principala preocupare a nepomenitorilor. Apoi brusc aceasta tabara a disparut. Si se parea ca ne putem preocupa de chestiuni mai importante. N-am avut insa parte de liniste.

La un moment dat, preotul Claudiu Buza merge la Consistoriu. Asa cum au mers multi, de fapt. Doar ca in cazul sau se trezeste mai apoi pe cap cu o intreaga campanie pe internet cum ca pe chestia asta se cheama ca a devenit … eretic. Incepea astfel sa lucreze la turatie maxima un nou sport printre nepomenitori: depistarea ereticilor din randul antiecumenistilor.

N-a scapat nici preotul Ioan Ungureanu, ce a devenit si el eretic deoarece a fost la inmormantarea unei rude pomenitoare …

Principalii vanatori cu “acrivie”: preotul Ciprian Ioan Staicu (ce intre timp se sucise), preotii de la Radeni si un grup de mireni incepatori ce nu stiu mai mult de zece citate din Sfintii Parinti si trei lozinci anti eretice. Cu totii extrem de activi pe retelele de socializare si rubricile de comentarii ale blogurilor nepomenitorilor. Lor li s-au alaturat mai apoi si unii de buna credinta, ce din iubire fata de noii lor duhovnici de mai sus, si-au tras caciulile peste ochi si au inceput sa strige: “Acum vedem limpede”.

Noi nu credem in coincidente. Dupa aparitia acestei grupari, au incetat toate atacurile Ierarhilor impotriva preotilor nepomenitori. Firesc. Orice atac ar fi insemnat o reunire a celor de buna credinta dintre nepomenitori, preoti si mireni, iar asta nu era de dorit de catre sistem. De dorit era ca miscarea anti ecumenista sa se sparga din interior. Era de fapt varianta unica.

Cu o singura exceptie: in cazul parintelui Ioan Ungureanu atacurile n-au incetat. Nu ne este inca clar motivul (ar putea fi totusi faptul ca teologul Mihai-Silviu Chirila este pe baricade la schi Oraseni de cate ori este nevoie).

Revenind la noua tabara, aceasta avea desigur nevoie si de o noua dogma, caci cele stabilite la Sinaxa de la Botosani deja erau insuficiente unor traitori atat de inalti si arhistrategi de spectru larg. Asa ca au bagat-o pe aia cu Sinodul din Creta – Har – BOR – erezie si au tot dezvoltat-o si intors-o pe toate fetele pana au produs lozinca: “Nu exista o a treia stare in afara de Ortodoxie sau erezie. Iar cine zice altfel trebuie ars pe rug”. Nimeni dintre nepomenitori nu zicea despre o a treia stare, insa asta era cu totul neinteresant. Nu cel ce zice ca n-a zis decide, ci Instanta Suprema a noului grup, care, evident, nu putea fi alta decat vechiul specialist in chestiunea lepadare – cip, anume, Ieromonahul Spiridon Roşu.

Iar dupa ce s-au mai antrenat ei o perioada cu vanatul mic si au prins oleaca de experienta si curaj, au decis sa treaca la mamuti. Primul pe lista: teologul Mihai-Silviu Chirila.

Mazilirea lui Mihai-Silviu Chirila

Fiind vorba de un mamut, ba mai mult, un mamut cu multa experienta acumulata in ani de zile de cand tot doresc sa-l vaneze si altii, adica un adevarat trofeu, sistemul nu putea lasa actiunea doar in seama unora obisnuti cu porumbeii. Caci blanzi precum porumbeii fusesera preotii vanati de ei pana atunci.

Asa ca, in mod cert, micii vanatori au avut sustinerea unor profesionisti. Direct sau indirect, prin manipulare sau sfaturi anonime, asta conteaza mai putin. Era necesar un plan destept, bine pus la punct si de urmat cu strictete militara.

Primul pas a fost “informatia” transmisa de preotul Staicu tuturor celorlalti preoti nepomenitori: Mihai-Silviu Chirila nu este teolog.

Al doilea pas a fost alungarea sa de la Radeni. Motivul? Este evreu. Neinteresant daca chiar este sau nu evreu, important este ca “informatia” aparuta de niciunde a fost receptata de preotii de acolo. Care, indemnati fiind de dracul, au tras imediat concluzia ca sigur este si intrus, uitand ca Sinaxarul este plin de evrei, ca in cursul vremii s-au tot crestinat evrei si ca la Sfarsitul Vremurilor multi se vor converti:

CONVERTIREA EVREILOR in vremea ANTIHRISTULUI – „impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”

Adica nici prin cap trecandu-le ca a fi evreu nu inseamna automat a fi anticrestin. Asta asa, ca principiu. Dar in primul rand nu le-a trecut prin cap ca ar putea fi o mare minciuna.

Dupa alungarea teologului Mihai-Silviu Chirila, caderea Radeniului in mana papusarilor gruparii de vanatori de vrajitoare a fost o simpla formalitate, cu atat mai mult cu cat deja cei de acolo erau predispusi spre asa ceva. O dovada in plus o reprezinta faptul ca chiar ei au devenit in scurt timp un varf de lance al acestei grupari, cu Ieromonahul Spiridon Roşu pe post de Mare Inchizitor, dupa cum am aratat mai sus.

Al treilea pas a fost anuntarea unui Sinaxe pe 25 ianuarie, organizate de tabara cu “acrivia”. Motivul acestei intruniri n-a fost comunicat pleromei. Si toti ne intrebam la ce ne mai trebuie o Sinaxa daca tot ce era de spus deja s-a spus la Botosani? Intr-un final, pe site-ul preotului Staicu a aparut informatia ca in cadrul acestei intruniri se va prezenta un material tare in peste 60 de puncte, creatie a Ieromonahului Spiridon. Ca atare, redacţia OrtodoxINFO a cerut cu două săptămâni înainte de data fixata pentru Sinaxa publicarea respectivului text. I s-a raspuns dupa cum puteti citi in hyperlink … Ca atare, teologul Mihai Silviu Chirila impreuna refuza deplasarea, dar si alti parinti gasesc de cuviinta ca o astfel de sinaxa inchizitorie nu poate fi legitima din punct de vedere ortodox si nu participa.

Al patrulea pas a fost raspandirea extrem de eficienta pe retelele de socializare a celor doua “informatii”: Chirila nu este teolog, dar este evreu. Iar asta chiar nu se putea realiza fara un aport tehnic similar (dar de o mai mica anvergura) cu cel de care beneficiaza miscarea #rezist. Suport de care gruparea putea foarte bine sa nici nu stie. Aceasta campanie continua si acum:

 

Al cincilea pas a fost incercarea de a baga zazanie intre OrtodoxInfo si Chirila. Astfel, un frate apropiat de unul dintre administratori l-a informat despre ce aflase la randul sau: “cineva este in stare sa jure ca a asistat la o discutie in care Mihai-Silviu Chirila a zis multe si urate despre respectivul administrator”.

In ziua Sinaxei, preotul Staicu posteaza un text despre care comunica ca va fi citit in sala. In finalul sau cerea condamnarea si excluderea lui Chirila.

Se publica in sfarsit materialul Ieromonahului Spiridon: “Observatii critice ale pr. Spiridon de la Schitul Radeni la studiul lui Mihai Silviu Chirila despre partasia la erezie”. E pe post de rechizitoriu. Acuzatul: numitul Mihai-Silviu Chirila. Fapta: este acuzat de promovarea ereziei celei de a treia stari.

In caz ca n-ati inteles inca manevra, dezvoltam:

Fratilor, voi ati citit “Observatii critice ale pr. Spiridon de la Schitul Radeni la studiul lui Mihai Silviu Chirila despre partasia la erezie”? Majoritatea dintre voi suntem siguri ca n-ati facut-o, ci eventual doar ati parcurs materialul in diagonala. Am amintit despre el la:

Primele impresii despre „SINAXA” DE LA ROMAN

Are 50 de pagini si e pe post de rechizitoriu. Si nu e un text sirop de tip Sandra Brown. Aveti idée cam cat timp v-ar lua doar sa-l cititi cu atentie? Dar sa-l mai si analizati?

Ei bine, asta i se cerea teologului Mihai-Silviu Chirila sa faca. Era chemat la judecata fara a i se prezenta rechizitoriul, adica era pus sa se apere, fara sa stie impotriva a ce.

Fratilor, asa ceva in lumea pacatoasa si laica nu exista. Judecatorul si procurorul care ar proceda astfel, ar zbura din functie in secunda doi. Acolo, in lumea aia asa laica si pacatoasa cum e, ai timp ca acuzat sa tot studiezi si parastudiezi acuzele, sa intorci materialul pe toata fetele si sa-ti pregatesti apararea. Nici macar la staborul tiganesc nu se procedeaza cum au procedat preotii “sinaxei” de la Roman. Ba mai mult, nici macar intre puscariasi. Cat de jos au putut cadea acesti preoti? Ce drac le-a zapacit mintile in halul asta?

Si cel mai important: fapta nu exista.

O alta componenta cu totul dezagreabila a actiunii “sinaxa de la Roman” a fost si este: SECRETOMANIA. Si aici nu ne referim la ticalosia de mai sus, cu imposibilitatea citirii rechizitoriului, ci la intrunire per ansamblul ei. Comparativ cu Sinaxa de la Botosani care s-a tinut in direct, ca sa vada tot poporul, de la Roman n-a ajuns in spatiul public nici pana acum vreo filmare/inregistrare, desi toti preotii participanti trambiteaza ca in urma unui consens ca fost numai duh de dragoste, intelegere, intr-un cuvant o sinaxa care nu s-a mai vazut.

 

Alte scurte detalii despre unii dintre semnatarii “sinaxei” de la Roman

Preotul Ciprian Ioan Staicu promoveaza muzica satanista:

DOCTOR ÎN TEOLOGIE (!!) Ciprian Ioan Staicu despre MUZICA SATANICĂ: “Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place” / ATENȚIE MARE la ce zice Sfântul Nicodim Aghioritul: Să nu mai vorbiți și să nu mai aveți legături cu cei ce vă îndeamnă să ascultați muzica clasică. Ei se vor duce în iad ca să se muncească

Si cu toate ca Sfintii Parinti sunt foarte clari in privinta celor ca el, totusi la “sinaxa” a fost primit ca o adevarata regina a balului.

Si de parca n-ar fi suficient, mai si blesteama:

Preotul Ciprian Staicu insultă și blestemă o creștină care i-a cerut un sfat duhovnicesc

OBICEI? Încă un ortodox blestemat de preotul Ciprian Ioan Staicu. Iată „motivul”

Si-a rebotezat fetita.

Ieromonahul Spiridon Roşu nu şi-a făcut încă public mărturisirea de credinţă şi nu a anunţat public întreruperea pomenirii Ierarhului. In aceste conditii, cat de mult tupeu trebuie sa aiba astfel incat sa-si permita sa stabileasca el care dintre nepomenitori este eretic si care nu? El de fapt poate fi numit, fara rezerve, preot pomenitor.

Ieromonahul Xenofont Horga, idem.

Preotul Oros Emanuel:

Filostilism si jocuri de culise – dezvaluiri in cazul schitului privat de la Prilog-Vii

Gheron Sava Lavriotul:

GHERON SAVA LAVRIOTUL a cazut in SCHISMA …

Ieromonah Tihon, la rubrica de comentarii a OrtodoxInfo l-a amenintat pe unul dintre administratori cu blestemul impotriva copiilor, iar pe facebook loveste in si asa putinii ierarhi care mai condamna pseudo-sinodul din Creta.

Lista de semnaturi o puteti citi la:

Sinaxa Roman semnaturi clerici si monahi

In concluzie

Din motivele de mai sus, ne delimitam de semnatarii “sinaxei” de la Roman. Cititorii sa faca ceea ce cred ei ca este mai bine.

Unii poate vor intreba ceva de genul: “Pai daca nu mai mergem la ei, la cine sa mai mergem?”

Fratilor, mai sunt Parinti nepomenitori in tara asta: Ioan Ungureanu, Cosmin Tripon, Claudiu Buza, Grigorie Sanda (cu care bunul Dumnezeu chiar a facut o minune, vindecandu-l dintr-un cancer in metastaza), Iovita Vasile, Antim Gâdioi, Monahul Chiriac Cioi etc. Cititi portalul si veti vedea pe cine mai promovam.

In incheiere, va propunem doua texte scrie de un parinte ce a fost la “sinaxa” de la Roman dar care nu a semnat si celalalt scris de o comentatoare:

 

Pr. Ioviţa Vasile, blogul Ortodoxiaincatacombe, articolul Dupa Sinaxa de la Roman: lucruri care trebuie spuse raspicat:

Pentru că s-au iscat multe discuţii şi controverse privind Sinaxa de la Roman, mă simt dator sa vin cu câteva precizări, lămuriri şi consideraţii personale:
1. În interiorul Sinaxei se găseşte un cal troian, şi de-aici provine toată tulburarea. A fost introdus dintru început şi are o puternică susţinere de la vrăjmaşii Bisericii, pe care-i ştim de unde provin, din unghere întunecate. Rolul acestui personaj este să semene confuzie, să dezbine, să-i aţâţe pe unii împotriva altora. O face cu mult profesionalism, pentru că are în spate reputaţi profesionişti ai diversiunii şi manipulării. A reuşit până acum să impună agenda a două Sinaxe, cea de la Beiuş, şi cea de la Roman. A provocat tot felul de dezbateri inutile privind harul şi erezia. Noi, ca nevrednici preoţi ai lui Hristos, nu avem misiunea de a cuantifica harul lui Dumnezeu, hotărând momentul când acesta este retras. Bunul Dumnezeu ştie lucrul acesta. Noi suntem datori să împărtăşim oamenilor harul lui Dumnezeu prin Sfintele Taine şi Sfintele Slujbe ale Bisericii lui Hristos. În privinţa ereticilor, cărţile bisericeşti spun desluşit: ,,Cine nu este orthodox, este eretic’’. Sfintele Canoane ne arată desluşit că tainele ereticilor nu sunt Sfinte Taine.
2. Mă tem că am ajuns în situaţia în care un om îşi doreşte cu ardoare un lucru greu de obţinut. După îndelungi strădanii, îl dobândeşte, apoi nu ştie ce să facă cu el. Aşa suntem şi noi, după multe chibzuinţe şi frământări, am luat hotărârea de a ne delimita de erezie prin nepomenire, şi acum ne poticnim datorită diversiunii unui personaj malefic?
3. Pentru Părinţii de la Rădeni am un mesaj scurt: dacă vor continua să meargă pe acest drum, mănăstirea lor va cădea în mâinile ereticilor ecumenişti. Să dea Bunul Dumnezeu să mă înşel.
4. Nu este cazul să ne tulburăm peste măsură, nici să cădem în deznădejde. În fond, fiecare ştim că ne-am angajat într-o luptă grea, dar bună, în care sunt şi victime. Unii au căzut, alţii îi vor urma. Dumnezeu are grijă însă să ridice alţi mărturisitori în locul celor căzuţi. Pe aceştia îi veţi cunoaşte nu peste multă vreme.
5. Ştiţi foarte bine că sunt între noi preoţi care sunt dispuşi să treacă prin mucenicie, decât să cadă în mrejele vrăjmaşilor lui Hristos. Aceştia îşi fac datoria faţă de toţi care le cer ajutorul, şi sunt din ce în ce mai mulţi. Presupunând că cineva din Constanţa ar cere sprijinul unui preot mărturisitor, fiţi sigur că îl va primi, chiar dacă va trebui să vină din cealaltă parte a ţării, de la 600 de kilometri. Acesta este lucru cel mai important.
6. Nu neg utilitatea întrunirii Sinaxei. Avem exemplul minunat de la Botoşani. Sunt sigur că vor mai fi asemenea Sinaxe după ce vom depăşi această diversiune. Noi, preoţii nevrednici de numele lui Hristos comunicăm între noi, ne sfătuim, ne sprijinim. Suntem sprijiniţi, la rândul nostru, de frăţiile voastre.
7. Pentru uneltele diavolului, care se străduiesc să ne desfiinţeze am un mesaj scurt: nu veţi reuşi. Rău faceţi cât puteţi, că asta vă este menirea, dar eşecul vă este asigurat, pentru că nu luptaţi împotriva noastră, ci a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
8. Pentru Gheron Savva Lavriotul, nu şi pentru alţi greci: Timeo danaos et dona ferentes.
9. Pentru Părinţii şi fraţii sinceri, cu inima curată şi dornici de mântuire: Nu vă temeţi. Nu deznădăjduiţi. Nu vă sfădiţi întreolaltă. ,,Potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită’’ (I Petru 5, 8). Înghite pe cei care se lasă înghiţiţi. Nu vă temeţi de slugile satanei, numite de Mântuitorul ,,porţile iadului’’ (Matei 16, 18). Iadul îl caută, de iad vor avea parte.
Doamne ajută!

Pr. Ioviţa Vasile

 

Gabriela Naghi, rubrica de comentarii a articolului Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii sai au refuzat sa-i prezinte rechizitoriul:

Toți cei care s-au îngrădit de panerezia ecumenistă, s-au alăturat plini de încredere, mișcării antiecumeniste sub povățuirea unui Părinte Duhovnic, călăuziți de Harul Mângâietorului, fiind în același cuget și aceeași simțire.

În toată această perioadă am beneficiat de îndrumarea d-lui teolog Mihai-Silviu Chirilă, recunoscut, susținut, apreciat prin lucrările sale, realizate prin trudă, osteneală și cercetare neobosită a scrierilor Sfinților Părinți și a dogmelor, canoanelor bisericești, devenind un adversar redutabil în fața ecumeniștilor autohtoni.

Prin lucrările domniei sale, a făcut cunoscută lupta antiecumenistă românească (cea mai aspru pedepsită și sancționată), apreciate laudativ de mari ierarhi și teologi din Grecia, Republica Moldova, contribuind alături de Sfințiții Părinți la ieșirea noastră din izolare și intrarea, alături de frații noștri ortodocși din toate țările, în lupta panortodoxă universală, împotriva ereziilor promovate de arhitecții devotați ocultei mondiale sionisto-masonice.

În tot acest timp, vrăjmașul care nu doarme a pregătit arme și muniții de luptă, în bunkărele întunericului, cooptând la acțiunea sa de învrăjbire și sfâșiere a conștiințelor, preoți, reprezentanți ai cinului monahal și mireni.

A manipulat conștiințe, folosindu-se de tare genetice, de suferințe psihologice nediagnosticate și nerecunoscute de cei care le au, de slăbiciuni și capacități mediocre de înțelegere, de oameni nepregătiți teologic, ușor de manipulat.

A depistat țintele care trebuie într-un fel sau altul anihilate, a studiat câmpul de luptă, și a inițiat planul de acțiune (a psihologiei inverse), asigurând în acest timp pliroma ascultătoare că totul este de ei gândit și el nu face decât să pună în aplicare ceea ce tu dorești, căci el este maestru al vicleniilor, al imitării, al minciunii și al haosului.

O bună parte din timpul dedicat rugăciunii, a studiului individual teologic s-a pierdut, o mare parte a energiilor benefice duhovnicești s-a consumat, o parte din creștini s-au întors la duhovnicii părăsiți, unitatea s-a scindat în grupări minuscule, rămânând mazilirea mediatică și în cadru restrâns „clerical&comp” (haitașii fideli stăpânilor) a liderilor recunoscuți drept ținte.

În ultimele luni, am asistat la atacuri directe la persoană, obrăznicii și cuvinte grele, caracteristice limbajului suburban, la mârlănii, rostite cu ură și dușmănie, la care nu te-ai fi gândit vreodată că un om cu elementar bun simț și puțină omenie le-ar putea debita, care îți provoacă scârbă și dezgust, rostite la adresa unor Sfințiți Părinți, și a celor care îi urmează,vizând evident bunul renume și personalitatea celor atacați, avand în centru pe dl. teolog Mihai-Silviu Chirilă.

CUI PRODEST?

Este întrebarea la care fiecare trebuie să răspundă singur.

Personal, consider că este o pierdere inutilă de timp, și nu este de dorit a avea un dialog cu cei care prin opinia mărturisită și semnată s-au declarat împotriva Proiectului de rezoluție. Nu există îndoială, sunt persoane cu pregătiri teologice, și e dreptul fiecăruia de a alege Adevărul sau  „înșelarea duhovnicească, o ideologie contrară Adevărului, tăind posibilitatea sfințeniei și a mântuirii.” (PF.DAMIANOS din Sinai). Nu mai avem de ce și cui să demonstrăm ceva, dintre cei care au fost împreună cu noi la început.

Energia benefică, pacea și rugăciunea trebuie păstrate, căci au fost câștigate cu greu, și nici o lămurire oricât de înalt nivel teologic ar avea, nu va fi acceptată de cei care s-au desparțit benevol de noi.

Cei cu probleme grave sau mai puțin grave psihologic și-au dovedit cu prisosință slăbiciunea. Din această cauză, a fost nevoie ca modalitatea de luptă aleasă să fie cea vocală, asurzitoare cu elemente care lezează bunul simț, trufașe și orgolioase la unii, dorindu-se după tacticile folosite, destabilizarea psihologică, care atrage îndoiala și anihilarea spiritului de luptă antiecumenist.

Piesa de rezistență este plasa întinsă, de a contracara prin mijloace teologice teoriile susținute de dl. teolog Mihai-Silviu Chirilă, Sfințiții Părinți semnatari ai Proiectului de rezoluție și turma ortodoxă binecredincioasă, care îi urmează.

S-a dorit ca „judecata să fie față la față”, neaparat. De ce?

Pentru că, necunoscând acuzele, să nu poți să te aperi, iar ulterior să fii catalogat în fel și chip, pliroma ortodoxă neputincioasă constituind pionii sacrificați ai acestei lupte.

A-ți pierde timpul demontând piesă cu piesă hațișul unor teorii, nu este benefic și nu va demonstra celorlalți adevărul, capacitățile tale teologice, neexistând nicio  șansă de a-i convinge de contrariul celor susținute de ei.

Orice încercare de a mai coase unitatea sfâșiată este de prisos.

Judecata aparține Dreptului Judecător.

De acum înainte datoria noastră este a asculta poruncile Duhovnicului „gura lui Hristos”, fiind atenți în orice clipă la Apostolul care cu dragoste ne îndeamnă:

„Până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos. Ca să nu mai fim copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii, ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos.” (Efeseni 4,13-15).

Dr. Gabriela Naghi
30 ianuarie 2018, Sfinții Trei Ierarhi

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

45 comentarii

 1. Nu va e rusine sa mintiti lumea în felul asta? Chiar credeti ca nu va stie Bunul Dumnezeu inimile voastre viclene? Din aparatori ai ortodoxiei ati devenit slugi ale satanei. Pentru voi cititorii si slava desarta este importanta nu Adevarul! Denigrarea oamenilor si a preotilor pe blogurile voastre nu are nici o treaba cu ortodoxia ci mai degraba cu mandria si orgoliile voastre.

  1. Nicu

   Vanatorule de vrajitoare eretice, tu ce mai cauti pe aici? Du-te la preotii pe care-i agreezi si nu ne mai pierde timpul, caci avem un portal de admistrat, singurul ramas care se mai ocupa cu trezirea celor aflati in bezna lumii noi.
   Nu te mai obosi sa postezi nimic pe aceasta tema, caci iti vom sterge comentariile.

   1. Nu, domnule redactor, sa nu-i stergeti comentariile…Lasati-le ca sa vada oamenii cum arata un vandut si un ipocrit …Mi-e sila de ” comentariul” lui de vipera, dar sa nu-l stergeti, spre cutremurarea inimilor noastre…adica, sa nu ajungem vreodata, fereasca Domnul, sa fim ca el…Este asa de bun ” ortodox” incat, din tonul postarii lui, eu simt adierea biciului, la o adica…Rusine lui.

 2. Vreau sa va spun ca eu ma spovedeam la pr Spiridon in 2010 si nu mi.a spus niciodata ca actele cu cip sunt lepadare. Mi.a spus doar ca un crestin nu ar trebuii sa aiba aceste acte.
  Aveti grija sa nu ajungeti sa luptati impotriva unui bun duhovnic, unui om de rugaciune.
  Chiar daca ar fi gresit, nu a facut.o intentionat, nu este intrus.
  Cine il cunoaste stie acest lucru pt ca si datoria de duhovnic o implineste sarguincios.

  1. @ Praslea : suntem în 2018. Cum îți explici faptul că părinții de la Rădeni s-au dispensat de teologul Mihai Silviu Chirilă după tot ce a făcut pentru dânșii atunci când au început lupta pentru Dreapta Credință ? Ți se pare normal ?

  2. Poate asa ti-o fi zis tie sau poate minti cu nerusinare. Noi stim ce a scris pe un afis, ce vroia a fi raspandit prin manastire. Anume: acceptarea actelor cu cip = lepadare de Botez, formulare cu care Parintele Justin nu a fost de acord, lasand totusi restul textului pe afis. Asa ca proverbul i se aplica perfect: pisica blanda, zgarie rau.

 3. Si as vrea sa va mai spun ca asa bladete ca a pr. SPIRIDON rar mi.a fost dat sa vad. Pr.Iustin m.a trimis sa ma spovedesc la el.
  Si nu vreau sa il laud, vreau sa va atrag atentia ca nu merita aceasta calomnie.

 4. Sa critici un sfant ca si par Iustin Parvu este deja depasita culmea tupeului.Ce vrei domn Chirila sa ne spui ca tu esti mai presus decat oricine in tara asta?In mintea ta este posibil orice.De ce ar fi trebuit sa mai colaboreze parintii din Radeni cu Chirila daca s-a apucat sa debiteze invataturi eretice?Era normal sa se delimiteze.Cel mai bine este sa-si vada de treburile lui si sa-i lase in pace pe ceilalti preoti.Biserica se curata singura de partile bolnave.

  1. Constantin

   Bolovane, nu in curtea noastra ii gasesti pe cei ce-l critica pe parintele Justin Parvu, ci in curtea voastra sunt cei ce scuipa pe Marii Duhovnici ai acestui neam. Vom veni si cu detalii in acest sens.

   1. Stiai ca si parintele Antim Gadioi nu e cu legionarii si are indoieli in privinta parintelui Iustin Parvu ? Sa detaliezi si asta.

 5. iertare …domnul teolog Mihai Silviu Chirila s-a despartit de Parintii de la Radeni cand a sustinut a treia stare ..adica partasia la erezie.Trebuie sa stiti ca si par .Grigorie interzicea ucenicilor cititrea blogului Saccsiv .Ceea ce a dezbinat de fapt parintii ortodocsi a fost acceptare unora dintre ei a conceptului de partasie la erezie ..ceea ce reprezinte de fapt ….o inselare .de ..esti ORTODOX … ..sau eretic .

  1. elena adriana

   Tu nu pricepi ca n-a vorbit nimeni despre vreo stare a treia?

   Referitor la parintele Grigorie, nu sunt cazuri similare. Tot dracul si-a bagat coada insa macar el nu era nici bloger, nici comentator pe saccsiv si nici nu avea vreo relatie cu noi. Pe urma s-a dumirit ca a gresit. Preotul Staicu insa a lovit pervers. Intelegi diferenta?

 6. Uitati care este treaba: hai s-o spun pe aia dreapta….Daca nu activau aceste saituri – ortodoxinfo, apologeticum, saccsiv si sinodul talharesc- eu unul, recunosc aici de fata cu toata lumea ca nu aveam de unde sa ma informez despre pseudo sinodul cretan. Toate informatiile venite din “partea cealalta” – BOR, saituri slugarnice, etc- nu au prezentat niciodata atitudinile parintilor nepomenitori, intamplarile din ultimii ani, lupta antiecumenista. Habar nu aveam ce au semnat astia in Creta daca nu citeam pe aici. Sa fim corecti si sa spunem adevarul. Pana la urma fiecare actioneaza dupa constiinta, credinta, inteligenta si discernamantul sau. Dar faptul caam avut acces gratuit la informatii vitale in aceste vremuri ramane un merit exclusiv al acestor saituri..Fara lingusire, fara periere, fara pupincursim( scuzati expresia dar e la moda…), eu expun doar o parere personala pe care o si sustin. Nu ma cunosc cu niciunul dintre participantii la discutii, nici cu administyratorii saiturilor, cu nimeni, deci nu pot fi acuzat ca fac vreun joc sau ca iau apararea cuiva in disputele astea. Dar unii nebuni cam uita de unde avem informatia corecta. Unii cam uita cat se chinuie altii ca sa fim noi la curent, cand vrem noi, adica,in lenea mea cea mare, cand am eu chef, pac…dau pe ortodox info si ma tin la curent. Macar putina recustinta nu strica sau daca nu se poate asta din partea unora, macar tacere. Dar de aici si pana la a aduce acuze, a spune mizerii si a lua pe fata apararea ecmenistilor este multa cale…Mai nene, care sunteti ecumenisti, mergeti, taica, pe saiturile voastre, ca aveti destule, si periati-va acolo intre voi…Ce cautati aici, sa ne rapiti timpul si spatiul cu jocurile voastre manipulative si cu aberatiile voastre new age?? Mergeti, taica, in pace pe drumul vostru, aveti tot dreptul sa alegeti, dar de ce va bagati pe aici? Si daca va bagati si cititi, ceea ce ar fi bine pentru voi, de ce dupa aia dati din melitza incercand sa ne abateti, sa ne inselati, sa ne acuzati, sa ne schimbati parerea? Pai faceti eforturi degeaba, taica si ne consumati vremea , nu mie, dar redactorilor care in loc sa caute info noi si alte lucruri de folos trebuie sa va raspunda voua ca nu cumva postarile voastre sa ii sminteasca pe altii care sunte nevinovati…Va purtai ti ca niste dracusori neastamparati…
  In continuare, incurajarile mele pentru aceste saituri, multumiri si sa ne auzim cu bine in continuare iar ecumenistilor, un mic sfat de la un neica nimeni: reveniti-va in fire si cercetati, bateti la usa si vi se va deschide…

  1. frate … 100℅ de acord cu ce ai spus. “rapănii” astia sunt ca javrele alea, care musca mana care i.a hranit (gratis).

 7. Haideti sa va spun si parerea mea, desi poate ca ar trebui sa tac si sa-mi vad de pacatele mele.
  In primul rand, mania nu e un sfetnic bun, toata lupta trebuie sa se bazeze pe argumente.
  In al doilea rand, lupta nu trebuie dusa in interiorul celor ce au sesizat pericolul alterarii invataturii de credinta, caci este un non-sens. Ce faci, te razboiesti cu cei cauta Adevarul, ca si tine? Apoi, daca vezi ca nu ai cu cine te intelege, exista zicala “Cainii latra, ursul merge”.
  Nu poti sa sustii ca BOR a cazut in erezie, pentru ca ar insemna atunci ca si celelalte Biserici aflate in comuniune cu BOR ar fi cazut in erezie. Miscarea antiecumenista trebuie sa ramana in Biserica, din mai multe motive, cum ar fi : lucrarea ei in afara Bisericii nu ar mai avea nici un sens si nu are succesiune apostolica, intrucat nu exista nici macar un episcop care sa-si fi exprimat intentia de a prelua conducerea acestei miscari.
  Ii rog sa ma ierte cei care se considera vizati de ceea ce voi spune, dar fac acest lucru fara rautate. Consider ca un preot care a fost trimis intr-o parohie de munte ar fi putut infrange curentul cretan prin smerenie si ascultare daca ar fi acceptat sa mearga acolo si sa fie un luminator al unei comunitati. Cred ca ar fi fost mult mai bine daca proceda asa. Mai avea desigur varianta de a se retrage in cazul in care sanatatea nu i-ar fi permis sa mearga acolo, dar cred ca ar fi fost de mii de ori mai bine decat sa-si infrunte episcopul care nu a putut sau nu a vrut sa-i dea alta sanctiune. Si mai cred ca parintele respectiv ar trebui sa ceara iertare de la Dumnezeu si de la ierarhi, asa cum sunt ei, nominal, de la fiecare in parte.
  Il rog pe parintele respectiv sa ma ierte daca l-am suparat prin aceste cuvinte, dar cred ca asa e bine.
  Fratilor, sa ramanem in Biserica, altfel ajungem ca neoprotestantii.

  “…si portile iadului nu o vor birui”

 8. Fratilor nu loviti asa in Preoti. Ce face Ciprian Staicu e problema lui. Preotii din Sinaxa de la Roman nu sunt de acord cu ce face el pe internet. Eu zic ca trebuia sa discutati cu ei inainte de a scrie acest articol. Mai inainte am vb cu Par Spiridon si era trist pt ce se intampla. Ca se smintesc oamenii. Treaba voastra, dar in fata lui Dumnezeu veti raspunde pt aceasta denigrare. Ei nu au denigrat pe nimeni. Ce face Staicu e treaba lui.

  1. Daniel

   Sa ia atitudine publica impotriva preotului Staicu.
   Noi nu denigram. Ei da.
   Denigrarea lui Mihai-Silviu Chirila nu se pune? Denigrarea portalului OrtodoxInfo in predicile lor (dinainte de aparitia acestui articol) nu se pune?

 9. Nu l-am auzit niciodata pe Par Spiridon sa zica ceva despre ortodoxinfo in vreo predica, nici pe Par Emanuel.De restul nu stiu. Da fiti atenti pe cine denigrati, ca sunt atrasi in acest scandal Preoti nevinovati.

 10. Am vb cu Par Spiridon si v-am spus ca ei nu au semnat la Sinaxa dezicerea de Domnul Silviu Chirila. Eu zic ca inainte sa scrieti acest articol trebuia sa vb cu Preotii care au fost la Sinaxa. Chiar si Par Vasile Savin, e un Parinte deosebit, eu il cunosc personal. Nu puteti sa ii aruncati pe toti la gunoi, din cauza a ceea ce face Staicu.Fiecare sa isi asume ceea ce afirma despre altcineva, dar nici sa denigrati asa pe toata lumea.

 11. Da ce atitudine publica sa ia Parintii impotriva lui Staicu? Eu nu inteleg, acuma noi sa incepem sa ne dezicem unii de altii asa public? Pai atunci nu mai luptam cu erezia, ci ne luptam unii impotriva altora.
  Mi se pare ca in aceasta lupta, trebuie multa rugaciune, nu lupta pe internet.
  Plus ca Parintii nu cred ca ar face pe judecatorii nici in cazul lui Staicu, nici a lui Silviu Chirila.

 12. Doamne ajuta

  Haide-ti sa fecem toata lumea o intalnire (monahi, preoti si mireni) , in a 3 – a saptamana din Postul Mare sa povestim unii cu altii frateste.

  Draga redactie, dragi cititori ce ziceti? A da Domnul si a fi bine!

  Iertati indrazneala

  Mantuire

 13. Caderea in inselare a unor preoti de la Radeni, cel mai vehement fiind Xenofont Horga, rezulta din denigrarea unor mari duhovnici, printre care si fostul sau staret, Parintele Justin Parvu, pentru ca i-a trecut el prin filtrul Sfintilor Parinti si filtrul gandirii sale, in mod sistematic, secunda de secunda, si a rezultat ca acei duhovnici au fost prea ingaduitori cu erezia si au dezlegat pacate prea usor, incalcand Sfintele Canoane. Iata unde duce super-corectitudinea. Niste smintiti!

 14. Sa va spun si eu ce am patit cu pr. Staicu: am ridicat problema legata de formula de “nepomenire” a episcopului pe care au propus-o la Roman -pe episcopul nostru-, fara a-i rosti numele.
  El a explicat ca de acum asa va spune la slujba, ca altfel se schimba textul Sf. Liturghii si nu e bine si ca , desi se simte “cumplit de greu”, asa tb, sa faca pt. ca asa au facut Sf. Par. cand au intrerupt pomenirea.
  I-am cerut un singur astfel de text, l-am intrebat de ce nu a procedat si pana acum asa(pt. ca mereu spune ca se raporteaza la Sf Par. ), l-am intrebat cum poate pomeni un episcop”virtual” (pt. ca asa a spus, ca pomenesc pe actualul, in ideea ca va deveni ortodox) si i-am spus ca , in concluzie este un veritabil POMENITOR al episcopului care tocmai l-a caterisit.

  Mi-a raspuns ca nu stiu adevarata teologie, ca pun problema prea logic, ca neoprotestantii si ca nu inteleg ca Sf. Par. sunt mai presus de intelegere. I-am scris din nou ca eu stiu ca logica , ratiunea este o putere a sufletului si ca el vrea sa impuna ceva de genul sloganului papistas Crede si nu cerceta. Drept “raspuns” mi-a sters primul comentariu, al doilea nici nu a mai fost publicat si, in duhul “blandetii”, a publicat un articol (“Pentru cei interesati… ) in care anunta ca , deoarece sunt unii care isi dau cu parerea, fara sa stie teologie (apropos, am facut si eu nevrednica teologie, ca si MS Chirila, de altfel, dar care de mult timp greseste, in viziunea pr. Staicu ca se semneaza asa), nu va mai publica anumite coment. pt. “curatirea mediului virtual de deseuri verbale”.

 15. Doamne ajuta,

  @ortodox-cu-numele

  | Să nu abaţi inima mea spre cuvinte de vicleşug, ca să-mi dezvinovăţesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoţi cu aleşii lor|. psalmul 140.

  Prietene ti-am mai spus intr-un mesaj, ca savarsesti pacat, crezand ca poti sta la slujbele ecumenistilor fara sa fii in primejdie de moarte.

  Daca zici ca tu folosesti ratiunea sa te delimitezi, cum infaptuiesti ratiunea ???

  Cum faci binele? il faci in mod rational fugind de rau. Pai tu nu poti sa fugi de rau stand langa cel ce cugeta eretic , aproband-ul cu prezenta ta, in plus tu stiind si constientizand ca face raul.

  Nimeni nu te forteaza la nimic, dar nu te dezvinovatii de cugetul tau prin cuvintele tale, stiind ca participi la faradelege si crezand ca nu te intinezi.Erezia este ceva a carui efect prea putin il percepem in magnitudinea devastatoare. Si in plus Duhul ecumenist este unul teribil de subtil, nu degeaba este cel al vremurilor din urma. Chiar crezi ca esti neintinat stiind ce se intampla?????

  Si in plus ai strecurat acolo partea cu Duhul Sfant , fiind lucrator sau ne lucrator in taine: NU-i Treaba ta. tu dragule delimiteaza-te rational prin neparticiparea la slujbele lor, ca altfel incuviintezi faradelegea.

  Mai multe cuvinte sunt de prisos.

  Mantuire

 16. Alexandru TM:De ce spui ca daca el participa ,cu cuget ortodox la slujbele din BOR se intineaza.Poate e sigur pe credinta si cugetul sau,nu adera la gandirea ecumenistilor si merge la bis.pt. a ,,profita”de harul din Sf Taine care lucreaza din plin.E mai bine de cei care spun ca harul lucreaza,dar spre osanda?Se contrazice Dumnezeu singur? :iti dau harul,dar nu te ajut.Iti dau har la spovedanie,dar nu iti iert pacatele .Adica iti dau har,dar te calauzeste spre osanda.Ciudat paradox!

  1. Pai daca stie ca ierarhul care este pomenit la slujba a aruncat cu noroi in Dumnezeu si dreapta credinta la sinodul talharesc, ce cuget si ce credinta poate sa fie asta… sa stai la slujba unde numele celui care vrea sa te lase fara mantuire este pomenit?!
   In cazul in care iti dai seama ca Dumnezeu este real si pretinzi ca Il iubesti..fiecare dupa puterea lui.. nu poti sa mai participi acolo unde este pomenit vrasmasul lui Dumnezeu. La fel cum nu ai putea sa stai langa persoana care ii vrea raul pers. tale iubite..sau sa ii auzi numele!

  2. Dumnezeu nu se contrazice, tainele sunt lucrătoare din mai multe considerente, nu pot să zic că știu eu planurile Lui Dumnezeu, însă sunt niște lucruri pe care putem să le înțelegem, asta dacă credem cu adevărat că Dumnezeu este milostiv și drept:

   1. Ce milă și dreptate ar fi, dacă Dumnezeu ar osândi credincioșii, lipsindu-i de Sfintele Taine, care nu au schimbat ei legea, nici nu pricep că legea a fost schimbată, așa peste noapte fără știrea lor? Cum vor putea atunci aceștia, ca fără ajutorul Său să înțeleagă și poată și ei întrerupe pomenirea?
   2. Ce milă și dreptate ar fi ca Tainele acestora să nu mai lucreze, astfel dacă și-ar boteza copiii acolo să nu mai fie botezați? Mirii să nu mai fie căsătoriți, etc. Din moment ce nu au aflat despre erezie, că iată că nu vorbește mai nimeni în biserică.

   Însă pentru cineva care știe de erezie, și află că tainele sunt valide, atunci se naște într-însul un gând viclean: “păi dacă sunt valide, atunci de ce m-am mai îngrădit? De ce nu pot să mă duc și eu la biserică să mă împărtășesc cu ceilalți care nu știu.” Tocmai aici este viclenia, că noi nu ne-am îngrădit de Tainele pe care le săvârşesc aceia, ci de episcopul care învață erezia cu capul descoperit, după cum ne învață canonul 15. Astfel încât deși Tainele sunt valide, unul ca acela se duce să se împărtășească, știind despre erezia episcopului pomenit, știind de canonul 15, cum poate avea conștiința curată unul ca acela? Zice Domnul în Sf. Scriptură: “Împacă-te cu pârâșul tău pe cale, că să nu te dea Judecătorului…” pârâșul în tâlcuirile Sf Părinți se referă la conștiință. De aceea, nici împărtășirea lui nu va fi spre mântuire, că este viclean, deoarece știe că îi este oprită comuniunea cu ierarhul eretic, și totuși el voiește să se împărtășească acolo unde este pomenit, crezând că prin aceasta va câștiga sfințire, și că Domnul va trece cu vederea păcatul său deoarece, chipurile este mult-milostiv. Dar El este și Drept, iar despre aceasta scris este “Pe ucigaș și pe viclean îl urăște Domnul” (Psalm 5, 6) și “Acestea ai făcut şi am tăcut, ai cugetat fărădelegea, că voi fi asemenea ţie; mustra-te-voi şi voi pune înaintea fetei tale păcatele tale.” (Psalm 49, 22).

  3. Doamne Ajuta

   @Nicoleta C,

   Subscriu @Coprie si @guti flo,

   Nu de validitatea tainelor ne-am ingradit noi ci de credinta eretica propovaduita sau tolerata clerical, sau cum vreti sa-i spuneti, si de efectul acesteia asupra sufletului.

   Dar unul care e constient adica stie ca nu-i bine cu acest mare pacat EREZIA. Si totusi se incapataneaza in aprobarea lui tacita prin participare la slujbe, putand el sa cugete ortodox cat a vrea , acela VICLENESTE.

   Ma iertati.

   Mantuire

 17. ADEVAR SI INSELARE,CURAJ SI LASITATE IN MARTURISIREA SFINTEI CREDINTE ORTODOXE

  5.Sau vi se pare că Scriptura grăieşte în deşert? Duhul, care sălăşluieşte în noi, ne pofteşte spre zavistie?
  6.Nu, ci dă mai mare har. Pentru aceea, zice: „Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har”.
  7.Supuneţi-vă deci lui Dumnezeu. Staţi împotriva diavolului şi el va fugi de la voi.
  11.Nu vă grăiţi de rău unul pe altul, fraţilor. Cel ce grăieşte de rău pe frate, ori judecă pe fratele său, grăieşte de rău legea şi judecă legea; iar dacă judeci legea nu eşti împlinitor al legii, ci judecător.
  16.Şi acum vă lăudaţi în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea.
  17.Drept aceea, cine ştie să facă ce e bine şi nu face păcat are.(IACOV 4;5-7,11,16,17)

  Sa ne bucuram frati ortodocsi,ca miscarea antiecumenista desi atacata din interior,s-a regrupat mai strans in jurul puternicilor Preoti prin Harul lui Dumnezeu,care drept invata cuvantul Adevarului si a construit un puternic zid de aparare impotriva atacurilor raspandite haotic de haitasii inregimentati ,care au pe agenda lor zilnica, defaimarea tintelor propuse de cei care doresc sfaramarea si distugerea in final a oricaror persoane,care se ridica in apararea Sfintei si Iubitei noastre Ortodoxii.
  Cu dragoste si durere ne despartim,mai ales de cei care aveau girul de fosti ucenici ai Cuviosului Parinte Justin Parvu,prezenti la Schitul Radeni,pana acum principal punct de rezistenta antiecumenista,la care si-a adus din plin contributia, dl.teolog Mihai-Silviu Chirila. Domnia sa a fost inlocuit de alte persoane,caci nu-i asa, nimeni nu este de neinlocuit.Hatisul de minciuni ,cuvinte taioase, rau-voitoare si nefondate, otrava aruncata de cei care cunosc bine principiul diversiunii si al acuzelor jignitoare,si-a facut efectul.Spunea cineva “Aroganta care duce la formarea unei teologii bazată pe experiența, este depașită doar de aroganta care duce la formarea unei teologii bazate pe lipsa de experiența.”
  Nu suntem nevoiti sa ne aparam principiile ,caci ele au fost pe larg expuse si au primit confirmarea laudativa ,de la teologi si ierarhi vestiti in intreaga Ortodoxie,IPS Serafim de Pireu,Pr.Prof.Dr. Theodoros Zisis,Ieromonahul Serafim Zisis si alti cinstiti Parinti, binecredinciosi crestini ortodocsi din Grecia.

  Cu ceva timp in urma,o persoana mi-a replicat dur ,atunci cand elogiam jertfa lui Ionel Mota si Vasile Marin, mari personalitati legionare si Sfinti Martiri Ortodocsi,ca „nu este fan miscarea legionara”,facand o serie de afirmatii pe care nu merita sa le mai discut.Cum se impaca iubirea fata de SFINTII MARTIRI ,MUCENICI,MARTURISITORI DIN TEMNITE SI INCHISORI sutinuta cu surle si trambite, motto-citat din cuvintele Sfantului Valeriu Gafencu(Sfantul Inchisorilor-frate de cruce in Miscarea Legionara),tinand cont ca aproape 85-90% dintre acestia erau membri sau simpatizanti stiuti sau nestiuti ai Miscarii Legionare?
  Preotul Ştefan Palaghiţă, legionar, îşi formulează astfel înţelegerea de către el a fenomenului legionar: „Legiunea nu este nici măcar o şcoală de asimilare a învăţăturii religioase, ci o schimbare profundă, o transformare a spiritului, o punere în valoare personală a conţinutului credinţei comune, o experienţă intimă a adevărurilor revelate, o îndumnezeire a Omului conform învăţăturii Bisericii.”(Preot Ştefan Palaghiţă. Garda de Fier spre reînvierea României. Istoria Mişcării Legionare de un legionar. Editura Roza vânturilor, Bucureşti, 1993, pag. 76.)
  Unii sustin ca important in pregatirea teologica(ca de altfel in orice disciplina universitara),doctoratul are o importanta covarsitoare.Nu este deloc asa.
  Vorbesc ca persoana cu experienta de peste 26 de ani ,in mediul universitar,cu doua primariate la activ(marturisesc aceasta nu din lipsa de modestie,ci pentru a se intelege ca vorbesc in cunostinta de cauza).
  Harul care lucreaza prin om ,acela are o importanta covarsitoare.Ne dovedesc acest lucru Marii Sfinti ai Ortodoxiei,Sfintii Martiri ,Mucenici,Marturisitori din temnite si inchisori,elita Miscarii Legionare,luptatorii pentru credinta ortodoxa ,neam si tara,al caror sange a sfintit pamantul Romaniei Mari si ne vegheaza de la picioarele tronului dumnezeesc.
  Unde este minciuna,care este adevarul?
  A te mandri cu acest document in mijlocul celor care nu au acest „cerificat”,este o dovada care fascineaza pe cei care nu au o pregatire intelectuala de finete si gadila placut orgoliul si parerea de sine a celui in cauza.La ce iti serveste acest doctorat, daca nu profesezi precum cadru didactic,si nu scrii articole,carti prin care sa dovedesti pregatirea ta si sa ai confirmarea pe plan national si international?
  Nedumerirea mea la acest subiect este ca,s-a renuntat la Pr.Prof.Theodoros Zisis(conducatorul initial al tezei de doctorat),intrucat comisia prezidata de Sfintia Sa, era formata din „ecumenisti”(dupa explicatiile celui in cauza),iar acest doctorat s-a dat in tara,in 2015, tot cu o comisie formata din ecumenisti sadea,la acel timp(*..doi ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei),care intre timp,dupa asa-zisul sinod cretan din 2016, au devenit „eretici”de marca,nu?Mai are valoare,intreb?Tacere!
  „Cand il iert pe celalalt, cand sunt iertat, inaintez spre inviere.”(Parintele Dumitru Staniloae)
  Bunatatea,mangaierea prin cuvant,verticalitatea in credinta ortodoxa ,fara compromisuri si lasitati echivoce, fara comploturi in secret,fara jigniri si apostrofari,Adevarul marturisit curat,de cei care merg pe „Calea Imparateasca”,si nu pe cea extremista ,care duce spre schisma,harisma de a asculta si a povatui cu dragoste,sunt atributele celor spre care isi indreapta pasii, nevoiasii crestini ortodocsi nauciti de atatea discutii in zadar,zapaciti de vorbele goale ale unora sau altora.
  „Cel ce stă indiferent, fricos şi laş în faţa ţării sale care moare, va fi blestemat de cei ce vin după el. Ţară, cheamă-ţi feciorii şi vor răspunde. Cei ce te iubesc vor răspunde, iar laşii vor sta muţi.”(Corneliu Zelea Codreanu. Doctrina Mişcării Legionare)

  *http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2015/03/12/pr-ciprian-staicu-lucrare-de-doctorat-in-teologie-ortodoxa-dedicata-sfintilor-din-inchisorile-comuniste-din-romania/

  31 ianuarie 2018-Sf. Mc. Doctori fara de arginti Chir si Ioan

 18. Nu va suparati pe mine dar pentru ca am mai lucrat prin miscarea sindicala am invatat cate ceva despre relatiile interumane. Eu va sfatuiesc ca in acest caz cand nu reusiti sa va uniti ptr ca aveti pareri divergente despre lucruri ce necesita o pregatire speciala cel mai bine ar fi sa gasiti un minim de scopuri si mijloace care ar putea fi acceptat de catre toti. Cum ar fi in cazul vostru sa acceptati toti ca scopul ultim este intrunirea unui sinod ecumenic care sa clarifice problemele voastre. Dupa aceea sa analizati care este mijlocul cel mai bun care sa duca la implinirea scopului si care poate fi acceptat de catre toti. In cazul acesta as sugera ca metoda minima doar ruperea comuniiuni cu cei care sustin sinodul din Creta fara sa va mai lansati in diverse operatiuni competitive in ceea ce priveste baza ideologica a acestei actiuni. La fel si despre declararea sinodului din Creta ca eretic. Gasiti un punct slab in hotararile acestui Sinod sau numai in modul de organizare, un viciu de procedura usor de aceptat de cat mai multi. Sau in faptul ca unii nu l-au aprobat inca. Si inarmati cu aceste argumente minime mergeti si faceti propaganda electorala printre cei care inca nu au rupt comuniunea sau nu stiu inca despre ce este vorba ca sa obtineti un numar cat mai mare de adeziuni. Pentru ca fara numar nu veti obtine cvorumul. Numarul este scopul care va ajuta scopului ultim. La fel si cu acestia din urma. Daca unii nu vor vrea sa rupa comuniunea puteti sa apelati la alta metoda minima. Faceti o petitie care sa ceara convocarea unui sinod panortodox si cereti-le numai sa semneze. O semnatura nu costa bani si foarte multi vor semna. La fel in petitie nu cereti lucruri mari ci numai, sa zicem reunirea sinodului panortodox pe principiul ca toata lumea trebuie sa participe si sa-si spuna parerea. Cu cat veti strange mai multe semnaturi cu atat mai bine. Ca sa amplificati efectul dati aceeasi petitie si altor credinciosi din alte tari ca si ei sa semneze si pe urma inaintati-o incrucisat spre cunostinta sinoadelor respective. Adica, de exemplu, si catre BOR si catre Biserica Greciei pentru romani si tot asa la amandoua si pentru greci. Ca sa nu vina doar dintr-o singura tara. Aceasta actiune se poate face foarte usor si repede in ziua de azi cu ajutorul internetului si nici nu necesita cheltuieli exorbitante. De asemena fiecare in orasul lui poate merge la bisericile de acolo si da adresa de internet la toata lumea care intra in biserica sau pentru cei care nu sunt in stare sa intre pe internet faceti adeziuni scrise. Un singur om poate acoperi un oras mediu ca marime intr-o luna. Daca stati asa izolati si imbufnati ca fiecare are adevarul lui imuabil nu o sa realizati nimic si castiga adversarul. Ca sa nu mai zic ca suna in urechile oricui ca si cum fiecare dintre voi ar fi infailibil. Ceea ce este imposibil ptr ca daca unul este infailibil celalalt trebuie sa fie in eroare. Nu pot fi ambii infailibili si sa spuna lucruri diferite. Ori atitudinea asta chiar supara pe toata lumea. Cel mai bine este ca fiecare sa puna failibilitatea inaintea sa ca o realitate si sa-si zica in sinea lui ca poate este undeva o eroare. Nu oi fi eu ca Dumnezeu sa stiu sigur! In felul acesta va mentineti disponibilitatea spre progres. Aceasta va duce pe mai departe si la un mai mare succes al miscarii initiale.
  In alta ordine de idei as spune fara sa gresesc prea mult ca esecul actual se datoreaza lipsei de transparenta si lipsei deschiderii spre dialog al tuturor partilor implicate. Pentru ca atunci cand exista un dialog veritabil si spun toti ceea ce gandesc oamenii nu mai cad in suspiciune si nimeni nu se simte frustrat ca nu a luat parte. Banuiesc ca toate partile au cenzurat si indepartat pe cei care aveau alta opinie decat a lor si in schimb au exacerbat eventualele erori ale adversarului. E clasica metoda si se foloseste peste tot in politica. Ori voi nu faceti politica aici. Nu-i asa? Asa ca cel mai bine este ca sa lasati pe toata lumea sa participe si sa nu va fie teama de ceea ce spune unul sau altul. Pentru ca adevarul va fi ales in mod natural de catre oameni daca este expus simplu si usor de inteles. Alta slabiciune pe care o demonstrati este ca nu tratati cu indiferenta sau si mai bine cu politete pe cei care va calomniaza sau chiar va injura. Chiar daca cineva va spune ceva care nu va convine combateti-l cu blandete si cereti-i sa clarifice punctele care par gresite sau ambigue. Daca dai din prima cu „ba prostule nu vezi ca nu stii ce spui?” nu ai nicio sansa sa ti-l faci aliat. Dar inamic da! Fiecare are orgoliul sau. Climatul de incredere trebuie sa porneasca de undeva daca vreti unire. Fiti voi primii care sa-l inceapa daca sunteti cu adevarat interesati sa obtineti succesul. In felul acesta veti castiga si stima adversarului temporar. Mergeti pe ideea ca dusmanul dusmanului meu este prietenul meu. Daca nu sunteti interesati in obtinerea succesului si doriti doar faima personala atunci puteti face orice ca nu mai conteaza.
  Ma iertati pentru deranj.

   1. Acum chiar ca nu mai inteleg nimic.
    Pe siteul lui saccsiv se scrie de ani de zile despre actele cu cip si despre lepadare cu citate de la Sfantul Paisie Aghioritul si de la Parintele Iustin Parvu si Arsenie Papacioc si cati altii si aici se spune exact invers?
    Sau siteul acesta nu (mai) are legatura cu blogul saccsiv?

     1. suntem total de acord cu acele articole, insa nu rezulta din ele ca acceptarea actelor cu cip inseamna ca iti pierzi harul de la Botez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de sprijinul vostru! Nu reușim să acoperim cheltuielile necesare pentru luna martie. Doar 0,1% din cititorii noștri ne sprijină și cu greu menținem portalul online. DONAȚII